Νοσοκομείο: Επιστρέφουν δύο “αρνητές” γιατροί με πιστοποιητικό νόσησης

Εξετάστηκαν με μοριακό έλεγχο στο Νοσοκομείο- Δικλείδες ασφαλείας του Αχιλλοπούλειου

Επτά γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας δύο εκ των επτά, οι οποίοι ήταν αρνητές, σύμφωνα με τον ίδιο, νόσησαν μετά την αναστολή και θα επιστρέψουν, όταν ολοκληρώσουν την καραντίνα, στη εργασία τους.
Το Υπουργείο Υγείας πριν τον ανασχηματισμό είχε αποφασίσει πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέφουν στην εργασία τους, μόνο εάν εμβολιαστούν πλήρως και μετά τη 14η ημέρα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Ωστόσο, με την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου, έγινε τροποποίηση της απόφασης και πλέον όσοι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή, εμβολιαστούν με την πρώτη δόση του εμβολίου μπορούν άμεσα να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς θεωρείται πως αφού έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση, θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.
Στο Νοσοκομείο Βόλου από τους 52 εργαζομένους που είχαν τεθεί σε αναστολή, δύο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Μηνδρινό, αποφάσισαν να εμβολιαστούν.
Την ίδια στιγμή από τους επτά γιατρούς, δύο γιατροί αναμένεται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους καθώς νόσησαν. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ κ. Νίκος Χαυτούρας από τους γιατρούς που δεν εμβολιάστηκαν και τέθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας, δύο από αυτούς, που ήταν αρνητές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, νόσησαν και θα επιστρέψουν στην εργασία τους, μετά το πέρας της νόσησης.
Το magnesianews.gr μίλησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αναφορικά με το γεγονός της επιστροφής υγειονομικών που είχαν τεθεί σε αναστολή, νόσησαν όμως και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και πως θα διασφαλιστεί, μετά τα όσα έχουν δει πανελλαδικά το φως της δημοσιότητας, η εγκυρότητα του πιστοποιητικού νόσησης.
Σύμφωνα με την Διοίκηση, οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου, που νοσούν πρέπει να κάνουν PCR τεστ στο Νοσοκομείο, με το δείγμα να στέλνεται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, πέραν της εξέτασής του από το Βιοχημικό Εργαστήριο. Εάν υγειονομικοί έχουν κάνει rapid test, τότε πρέπει να ακολουθήσει και μοριακό στο Νοσοκομείο.
“Υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας του Νοσοκομείου Βόλου. Και οι δύο γιατροί που θα επανέλθουν στην εργασία τους, μετά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα από τη νόσησή τους, έχουν θετικό μοριακό τεστ από το Νοσοκομείο”, επεσήμανε η Διοίκηση, τονίζοντας πως το Νοσοκομείο Βόλου έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν μη έγκυρα πιστοποιητικά, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία.
Αυτό σημαίνει πως οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου που είναι σε αναστολή, πρέπει να πιστοποιήσουν τη νόσησή τους με μοριακό τεστ, από το Νοσοκομείο και όχι από κάποια ιδιωτική κλινική ή με rapid test. Η θετική επιβεβαίωση νόσησης από το Νοσοκομείο είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό της εγκυρότητάς του, βάζοντας στην άκρη ιστορίες που έγιναν γνωστές σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Κορωνοϊός: 16 οι νοσηλευόμενοι στο Αχιλλοπούλειο

Στο μεταξύ, μειώθηκε από τη Δευτέρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα χθες νοσηλεύονταν 13 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και τρεις στη ΜΕΘ, ενώ τη Δευτέρα ο συνολικός αριθμός ανέρχονταν στους 19.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.