Νοσοκομείο: Δεν θα δέχεται νέα περιστατικά καρκίνου λόγω της αυξημένης δαπάνης!

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς φάρμακα ασθενείς

«Φρένο» στις θεραπείες νέων περιστατικών καρκίνου βάζει το Νοσοκομείο Βόλου, λόγω αυξημένων κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι δαπανών για φάρμακα χημειοθεραπειών, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και προκειμένου να φτάσουν τα χρήματα για να καλύψουν τις θεραπείες των ασθενών όλης της χρονιάς.
Μετά την εξέλιξη αυτή, νέα περιστατικά καρκινοπαθών δεν θα μπορούν να κάνουν θεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας και της χώρας, τουλάχιστον μέχρι να εξισορροπηθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίο Δραμητινό, παρά τον αυξημένο προϋπολογισμό φέτος για τις θεραπείες καρκινοπαθών, αυξήθηκε κατά πολύ και η ζήτηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να καλυφθούν οι θεραπείες των περιστατικών που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Βόλου για όλη τη χρονιά.

«Δεν θα γίνονται δεκτά άλλα
περιστατικά καρκινοπαθών»
«Μετά την εξέλιξη αυτή και σε σύσκεψη που έγινε με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τους ογκολόγους της Μονάδας Χημειοθεραπείας, αποφασίστηκε να μη γίνουν δεκτά άλλα περιστατικά καρκινοπαθών, διότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά κυρίως, υπάρχει κίνδυνος να μην φτάσουν τα χρήματα για να καλυφθούν οι θεραπείες περιστατικών που εξυπηρετούνται ήδη στο Νοσοκομείο Βόλου», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ενώ το 2016 η δαπάνη για τις θεραπείες των καρκινοπαθών δεν έφτανε τις 200.000 € μηνιαίως, φέτος – λόγω της αυξημένης ζήτησης – «εκτοξεύτηκε» στις 280.000 €, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, παρά την αυξημένη πρόβλεψη που είχε γίνει στον προϋπολογισμό του 2017, να μην φτάσουν τα χρήματα για θεραπείες μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου δήλωσε ότι τα έξοδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που διαθέτει κλινική νοσηλείας καρκινοπαθών για φάρμακα, ανέρχονται σε 220.000 € και, προκειμένου να υπάρξουν προβλήματα με τους ασθενείς που κάνουν θεραπείες στο Βόλο και να ταλαιπωρηθούν στη συνέχεια, η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου», σε συνεργασία με τους γιατρούς έλαβε αυτή την απόφαση, για να μην αναγκαστεί να αφήσει ακάλυπτους ασθενείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.