Ντίνος Μηνδρινός: Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατανοούμε και τους συναδέλφους που έχουν επιφυλάξεις

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου

Υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών τάσσεται και προσωπικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός, παρόλα αυτά μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας, αλλά και στο Αχιλλοπούλειο, επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις επιφυλάξεις που έχει το υγειονομικός προσωπικό, που δεν έχει προχωρήσει ακόμη στον εμβολιασμό του.

 

Ο κ. Μηνδρινός τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και αυτό το απέδειξε και προσωπικά, καθώς παρά το γεγονός ότι νόσησε από κορωνοϊό, προχώρησε και στον εμβολιασμό του.

«Η προσωπική μου θέση και πράξη μου, που παρά το ότι νόσησα, εμβολιάστηκα, δείχνει ότι είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Δεν  μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τις επιφυλάξεις συναδέλφων για να μην εμβολιαστούν. Έχουμε συζητήσει το θέμα και  με την Επιτροπή Λοιμώξεων και είπαμε να ενημερώσουμε ξανά τους συναδέλφους, ώστε να φύγει η επιφύλαξη και ο φόβος», σημείωσε ο κ. Μηνδρινός.

Αναφορικά τώρα σε σενάρια για τυχόν μετακίνηση προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί σε άλλες υπηρεσίες και θέσεις στις δομές υγείας ο κ. Μηνδρινός επεσήμανε πως πρόκειται για ένα θέμα που συζητείται στους κόλπους των υγειονομικών. Ωστόσο, δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να καλυφθούν οι βάρδιες, ενώ ερώτημα παραμένει που θα μετακινηθεί κάποιος ανεμβολίαστος.

« Δεν είμαστε όλοι σε μια κατηγορία, δεν είμαστε όλοι νοσηλευτές , όλοι τραυματιοφορείς για να γίνει η μετακίνηση. Είμαστε πολλοί,  σε πολλές κατηγορίες και δεν είναι στην ίδια ποσόστωση. Δεν  υπάρχουν αυτοί οι εργαζόμενοι που έπρεπε να υπάρχουν και η στελέχωση σε κάθε υπηρεσία είναι διαφορετική», εξήγησε ο ίδιος, επισημαίνοντας όμως πως είναι ένα θέμα που χρειάζεται συζήτηση σε βάθος.

Ο ίδιος σημείωσε πως μέσα στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπάρχουν και κάποιοι που έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα, όμως δεν διενεργούνται τεστ αντισωμάτων στο προσωπικό προκειμένου να δουν εάν και κατά πόσο είναι καλυμμένοι με αυτά τα αντισώματα. Παρόλα αυτά, τόνισε, γίνονται εβδομαδιαία self tests σε όλο το προσωπικό, ακόμη και στους εμβολιασμένους.

Τέλος, ο κ. Μηνδρινός μίλησε για την επιτυχία της παράταξης στην οποία είναι επικεφαλής και η οποία πρώτευσε στις εκλογές για την ανάδειξη Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο. Ανέφερε πως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, εξετάζει θέματα εργαζομένων, όταν χρειάζονται κάποια μετακίνηση σε ανώτερο βαθμό, θέματα για την εξέταση μεταπτυχιακών τίτλων, για άδειες μακράς διάρκειας, για μετακινήσεις που γίνονται στη διοίκηση σε άλλες ειδικότητες και σε άλλους κλάδους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.