«Ντρίπλα» της κυβέρνησης με τα αναδρομικά των συνταξιούχων και χωρίς να δοθούν δώρα!

Εξαιρούνται όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι , είπε στο «Ράδιο-Ένα», ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Ν. Χατζόπουλος

«Ντρίπλα» θεωρείται ότι έκανε η κυβέρνηση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, καθώς με την απόφαση που ψήφισε χθες το βράδυ δίνει αναδρομικά σε 700.000 άτομα, χωρίς τα δώρα, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά. Εκτός των αναδρομικών, μένουν κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι συνταξιούχοι εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή είναι μέγα πολιτικό λάθος και πλέον η κυβέρνηση έχει απέναντι το σύνολο των συνταξιούχων και αυτών που θα πάρουν αναδρομικά, αλλά τους κόβει τα δώρα.
Ο Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και διευκρίνισε ότι αναδρομικά θα πάρουν 700.000 συνταξιούχοι χωρίς δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης και όχι 2,5 εκατομμύρια που είπε ο πρωθυπουργός, ότι θα πάρουν τα αναδρομικά.
«Όλοι οι άλλοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, εκτός φυσικά από τις 400.000 συνταξιούχους που έχουν κάνει αγωγές στα Δικαστήρια. Αυτοί θα πάρουν όλα τα χρήματα του 11μηνου συν τα δώρα», ανέφερε.

Επιλεκτικά και χωρίς τα δώρα

Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο, από τα αναδρομικά εξαιρούν όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις συντάξεις θανάτου, τις συντάξεις αναπηρίας, τις συντάξεις του ΕΚΑΣ, που είχαν κύρια και επικουρική 1000 € και πάει και δίνουν σε 700.000 συνταξιούχους τις διαφορές χωρίς τα δώρα και την επικουρική, ενώ η απόφαση του ΣτΕ λέει καθαρά ότι πρέπει να δοθούν και τα δώρα κύριας και επικουρικής.
«Τα ψέματα κύριε πρωθυπουργέ, κρατάνε λίγες μέρες απέναντι στους συνταξιούχους», τόνισε ο κ. Χατζόπουλος, που πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εν μέρει όποτε θέλει την απόφαση του ΣτΕ και όποτε δεν θέλει δεν τη δέχεται. «Είναι λάθος. Τα 900 εκ. € που θα δοθούν, φορολογούνται με 28% φόρο και 6% ασθένεια. Οπότε στην ουσία η κυβέρνηση δίνει στους συνταξιούχους 648 εκ. € καθαρά», τόνισε.
Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων τόνισε ότι ασχολείται με την ασφάλιση 35 χρόνια και τέτοια απόφαση δεν έχει ξαναδεί, ενώ η διάταξη που λέει ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν αν κάνουν αγωγές για να διεκδικήσουν τα δώρα είναι αντισυνταγματική.
Όπως είπε, η απόφαση αυτή ήταν πολιτικό λάθος της κυβέρνησης, που τώρα έχει όλους τους συνταξιούχους απέναντι και τις 700.000 που δεν τους δίνει τα δώρα.

Μόνο με αγώνα οι διεκδικήσεις

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ανέφερε ο κ. Χατζόπουλος, ήταν το πρώτο που είπε ότι όλοι πρέπει να κάνουν αγωγές και ανέφερε ότι τώρα ήρθε η ώρα τα 2,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι να κάνουν ομαδική αγωγή και προσφυγή για τα δώρα τους. «Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε όσους συνταξιούχους θέλουν, να τους ενημερώσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί», τόνισε.
Ο Νίκος Χατζόπουλος είπε ότι είναι υποχρέωση των συνταξιούχων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όταν από το 2012 έκοψαν όλες τις συντάξεις, ενώ άφησε αιχμές κατά άλλων οργανώσεων και ατόμων που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα λένε στους συνταξιούχους να μην κάνουν αγωγές, διότι δεν τους εκπροσωπούν. Όπως είπε, αν δεν είχαν γίνει αγωγές δεν θα υπήρχε σήμερα η απόφαση του ΣτΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.