Ο Εφραίμ έδωσε την καρδιά του στον Μπέο και αυτός το χρυσό κλειδί της πόλης!

Εμβρόντητους άφησε πολλούς απ΄ τους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση των πολυτέκνων η κίνηση του σε αργία δημάρχου Αχ. Μπέου, να βραβεύσει, παρουσία του δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, με το χρυσό κλειδί της πόλης, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Η απορία που εκφράστηκε, είναι καταρχήν, εάν είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (ή ήταν η προγενέστερη όπου πέρυσι τον Σεπτέμβριο ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Βόλου), αλλά η βασικότερη, πώς μπορεί, σε αργία δήμαρχος, να παραδίδει το «χρυσό κλειδί της πόλης»! Η δεύτερη συνεχόμενη τιμή που αποδίδεται πάντως στο στον ηγούμενο Εφραίμ (μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Βόλου) και οι τακτικές επισκέψεις του Αχ.Μπέου στη Μονή Βατοπαιδίου, δείχνουν ότι έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Στο μεταξύ, με την οικονομική συμβολή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, παρουσία του καθηγούμενου Εφραίμ έγινε απόψε για τρίτη χρονιά φέτος η ετήσια εκδήλωση βράβευση των παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο, Λύκειο και εισήχθησαν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κατά την σχολική περίοδο 2015-2016, ενώ τιμήθηκαν οι νέες οικογένειες που έγιναν πολύτεκνες.

Στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική αίθουσα του «Ξενία» παραβρέθηκε πλήθος επισήμων και κόσμου, ενώ πριν την έναρξη της βράβευσης περίπου 200 μαθητών και οικογενειών, ο σε αργία δήμαρχος απένειμε στον γέροντα Εφραίμ το χρυσό κλειδί της πόλης, παρουσία του εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και αρκετοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Ο καθηγούμενος δήλωσε ότι η Μονή Βατοπεδίου αγκάλιασε και βοηθά τους πολυτέκνους, όχι μόνο στο Βόλο αλλά σε πολλές άλλες πόλεις, που είναι η ελπίδα της πατρίδος μας. «Τα πεδινά του ουρανού, ούτε σπείρουν, ούτε θερίζουν και ο πατήρ ο ουράνιος θρέφει αυτά. Χρειάζεται πίστη που δυστυχώς ο διάβολος κατόρθωσε και τραυμάτισε την πίστη των Ορθοδόξων Ελλήνων», δήλωσε ο μοναχός Εφραίμ.
Μεγάλες διαστάσεις
του δημογραφικού προβλήματος

Η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας Σουλτάνα Πράπα, έκανε λόγο για μεγάλες διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος της οικογένειας για την κοινωνική συνοχή ουδέποτε αμφισβητήθηκε και η αξία της αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης με υψηλή ανεργία και χαμηλά εισοδήματα. Η ίδια τόνισε, ότι στην Ελλάδα του σήμερα οι πολιτικές δεν στηρίζουν πλέον την οικογένεια, καταργήθηκαν οι λίγες πολιτικές στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και οι περισσότερες βασικές νομοθεσίες αδιαφορούν για το κόστος απόκτησης και ανατροφής των παιδιών και θεωρούν ότι μια οικογένεια μπορεί να έχει το πολύ τρία παιδιά και δεν λαμβάνεται μέλη για οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

Η πρόεδρος δήλωσε ότι η Μονή Βατοπεδίου, ανέλαβε το οικονομικό κόστος της εκδήλωσης, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια και τον ευχαρίστησε από βάθους καρδιάς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που τόνισε ότι η παρουσία του γέροντα, δίνει κουράγιο σε όλους και ενθαρρύνει να συνεχιστεί ο αγώνας για να κρατηθεί η οικογένεια, που για την Εκκλησία θα απαρτίζεται πάντα από τον άνδρα και τη γυναίκα.

Ο ίδιος είπε ότι αυτό που συγκροτεί σήμερα την Εκκλησία είναι οι Ορθόδοξες χριστιανικές οικογένειες που γύρω από μια Ενορία γίνονται μια μεγάλη οικογένεια και γύρω από μια Επισκοπή και Μητρόπολη, μπορούν και κρατούν την ενότητα του γένους, του έθνους και του λαού μας.

Ο καθηγούμενος Εφραίμ μίλησε για την ευλογία μέσα στο γάμο, δεσμεύτηκε ότι θα βοηθάει και στο μέλλον τους πολύτεκνους και τόνισε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, κάτι που τον ανησυχεί. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύτεκνος καθώς η μητέρα του γέννησε επτά παιδιά και ο ίδιος χάρηκε την ευλογία της πολυτεκνίας, πήγε στο Άγιον Όρος, άφησε τον κόσμο, αλλά δεν άφησε τον άνθρωπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.