Ο «κομμουνιστής» Λούλης που φοβόταν την έλευση των «Μπολσεβίκων» το ’81 (video)

Τον καρατόμησε μετά το αίτημα Τσίπρα στη Βουλή να παραιτηθεί από τη θέση του
Από αναγνώστης των Μαρξ-Ένγκελς στα 14, φίλος του δικτάτορα Παπαδόπουλου στα 38

Σε ιλαροτραγωδία εξελίσσεται η δημόσια αντιπαράθεση αναφορικά με την «συμπάθεια» του νέου Γ.Γ. Τουρισμού Κ.Λούλη προς την Χούντα και τον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μαγνησία» όπου αποτυπώνονταν οι φιλοχουντικές απόψεις του κ. Λούλη (21/6/2019), ήρθε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το περασμένο Σάββατο δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Μπορεί ο ίδιος ο κ. Λούλης να επιχείρησε να απαντήσει με μια λιτή αλλά αμήχανη ανακοίνωση, παραπέμποντας στις γενικόλογες κριτικές ανθρώπων της αριστεράς για το βιβλίο του, ωστόσο υπήρξαν και παρεμβάσεις που εμφανίζουν τον κ. Λούλη πάνω-κάτω ως κομμουνιστή! Εικόνα βέβαια που δεν συνάδει με τη σημερινή, αφού οι απόψεις που διατυπώνει στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2015, κάθε άλλο παρά αριστερού είναι.
Προερχόμενος από κεντρώα οικογένεια και παρά το γεγονός ότι ο θείος του είχε υποστεί διώξεις και εξορία από τους Απριλιανούς, ο κ. Λούλης φέρεται πως μεταστράφηκε προς τους συμπαθούντες την επταετία, όταν ήρθε σε στενότερη επαφή με τους πρωτεργάτες της μέσα στη φυλακή. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση του δημοσιεύματος της «ΕφΣυν» αναφέρει:
«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι θετικές κριτικές έκαναν τόσο ο, τέως πλέον, Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο γιος του δικτάτορα Ιωάννης Νικ.Μακαρέζος ο οποίος μιλάει με εγκωμιαστικά σχόλια για το βιβλίο.

Γ.Μουλάς: Έ, όχι και υμνητής, ο «ερυθρός» Λούλης!

Πάνω κάτω ως… κομμουνιστή παρουσιάζει σε άρθρο του παρέμβαση για το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, με τον οποίο ο κ. Λούλης υπήρξε συμμαθητής. Όπως αναφέρει ο κ. Μουλάς, ο Κ.Λούλης όχι μόνο δεν είναι υμνητής της δικτατορίας, αλλά στα μαθητικά του χρόνια ήταν αντίθετος με το καθεστώς και το λoιδορούσε. Εξιστορεί μάλιστα κάποια γεγονότα, με κάποιους αν αμφισβητούν την ακρίβειά τους, όπου ο μαθητής Κ.Λούλη «τα σέρνει» στο καθεστώς μέσα στην τάξη, με τον καθηγητή να αποσιωπά τις αναφορές του για να μην διωχθεί.

Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι η άποψή του κ. Λούλη φέρεται να άλλαξε με τα χρόνια, ενώ καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της λανθασμένης, όπως ο ίδιος άλλωστε ισχυρίζεται, εικόνας που είχε για την επταετή Χούντα, έπαιξε η γνωριμία του και η φιλική σχέση που διαμόρφωσε αργότερα με τον δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο. Όπως καταθέτει στο βιβλίο του κ. Λούλης, ο Παπαδόπουλος τον βοήθησε να γνωρίσει τα πραγματικά γεγονότα της εποχής, με την αντικειμενικότητα ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε σε αυτά, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα πραγματικά, κατά τον ίδιο, επιτεύγματα του καθεστώτος. «Μεταμελημένος» για την στρεβλή εικόνα που είχε ο κ. Λούλης σχετικά με την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα του Γ.Παπαδόπουλου και αφού τον γνώρισε προσωπικά γράφει στο βιβλίο του: «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από όσα άκουσα και διασταύρωσα, διαπιστώνοντας πως όλα ήταν τελικά αλήθεια», αναφέρει στο βιβλίο του, συμπληρώνοντας ότι «ο χρόνος δεν έφτανε για να απορροφήσω τόσα γεγονότα -τα περισσότερα άγνωστα- αλλά και να καταλάβω πως ο πάμφτωχος και προδομένος από στενούς του συνεργάτες, εγκαταλειμμένος από τους ευεργετηθέντες και τιμωρημένος αμείλικτα από τους αντιπάλους του, Γ. Παπαδόπουλος, δεν ήταν όπως τον παρουσίαζαν».

Παρά τον χαρακτηρισμό «ερυθρός» βέβαια που του αποδίδει ο πρόεδρος το Δ.Σ. ο κ. Λούλης, σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στις 13/6/17 στο TRT, ισχυρίστηκε ότι ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τη χώρα, όταν διαφαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα κέρδιζαν τις εκλογές, θεωρώντας ότι έρχονται οι «Μπολσεβίκοι» λόγω πορτραίτων του Μαρξ και του Ένγκελς που έβλεπε να αναρτώνται σε εκλογικά του ΠΑΣΟΚ και είχε ήδη εκδώσει εισιτήρια για να διαφύγει στο εξωτερικό την επόμενη των εκλογών, χωρίς ωστόσο να υλοποιήσει την «απειλή» του.

Δήμος Βόλου: Αποτελούν όνειδος για τη χώρα όσοι ασκούν κριτική στον κ. Λούλη

Με ανακοίνωση που κινείται στο γνωστό ύφος των τελευταίων ετών, βγήκε να υπερασπιστεί τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο Βόλου της νέας περιόδου, η Δημοτική Αρχή Μπέου, χαρακτηρίζοντας «όνειδος» για την τοπική κοινωνία και τη χώρα όσους ασκούν κριτική στον κ. Λούλη. Η Δημοτική Αρχή Μπέου άλλωστε έχει δώσει δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια, αρνούμενη προκλητικά να αποτίσει φόρο τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ αντίστοιχα αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος για την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της ΧΑ Γιώργο Ρουπακιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Αμετανόητα, με την ίδια οίηση και αλαζονεία που επέδειξαν ενόσω κυβερνούσαν την χώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν τις προσπάθειες να διχάσουν την κοινωνία και να σπιλώσουν και να καταρρακώσουν όσους θεωρούν ότι είναι «εχθροί» τους και έβλαψαν τα συμφέροντά τους στερώντας τους τη νομή της εξουσίας.
Στο στόχαστρό τους τώρα ο γενικός γραμματέας Τουρισμού και πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλους Βόλου, Κώστας Λούλης, ο επιχειρηματικός και κοινωνικός βίος του οποίου καταγράφεται με τον πιο θετικό και εποικοδομητικό τρόπο στη σύγχρονη ιστορία μας, σε ευθεία μάλιστα αντίθεση με το βίο των περισσότερων εξ αυτών που επιχειρούν να τον διώξουν και οι οποίοι αποτελούν όνειδος για την τοπική κοινωνία και τη χώρα.
Ας αντιληφθούν ότι είναι οι τελευταίοι που έχουν το δικαίωμα, με βάση το βίο και την πολιτεία τους, να απονέμουν πιστοποιητικά δημοκρατικότητας και μάλιστα σε προσωπικότητες, όπως ο κ. Κων. Λούλης, που όχι απλώς προσέφερε, μέχρι σήμερα, σημαντικά, αλλά συνεχίζει να το πράττει με την ίδια ζέση και δημιουργικότητα. Τόσο η χώρα, όσο και ο Δήμος μας, προσβλέπουν στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τη δημιουργικότητα του κ. Λούλη για τη νέα εποχή που ξεκίνησε και που αήθεις και αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως αυτή που εκδηλώθηκε δεν μπορούν, ευτυχώς, να την αναχαιτίσουν.
Αλίμονο αν η δημοκρατικότητα, το ήθος και η προσφορά του κρίνονται από τους κάθε λογής Πουλάκηδες και Καρεκλίδηδες αυτού του τόπου.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.