Ο κορωνοϊός «χτύπησε» πάλι ιδιωτικές κλινικές του Βόλου αλλά και το Σουρλίγκειο Γηροκομείο

Άδειασε η ΜΕΘ Covid και η αρνητική πίεση για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Συναγερμός ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Βόλου όταν ενημερώθηκαν πως δώδεκα ηλικιωμένοι από δύο κλινικές του Βόλου αλλά και το Σουρλίγκειο Γηροκομείο προσβλήθηκαν από κορονοϊό και έπρεπε να διακομιστούν στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά των ασθενών, πολλοί από τους οποίους είναι άνω των 90 ετών!                                         Στο μεταξύ, στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες 30 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το ένα εκ των οποίων εντοπίζεται στις Βόρειες Σποράδες.

Ο κορωνοϊός δεν έχει εκλείψει ούτε από την κοινωνία, αλλά ούτε και από τις δομές υγείας και κυρίως από τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Παρά το Lockdown και τη μείωση των κρουσμάτων και στη Μαγνησία, παρά τα επισκεπτήρια συγγενών που έχουν ανακληθεί εδώ και μήνες, το απόγευμα της Πέμπτης έγιναν γνωστές νέες εστίες του ιού σε δύο ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, αλλά και στο Γηροκομείο Καναλίων.  Συνολικά δώδεκα ηλικιωμένοι και από τις τρεις δομές νόσησαν από κορωνοϊό. Άμεσα οι υπεύθυνοι των δομών ενημέρωσαν το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο και γρήγορα προετοιμάστηκε ώστε να δεχτεί προς νοσηλεία τους ηλικιωμένους. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης για την ασφαλή μεταφορά των ηλικιωμένων, καθώς πολλοί ήταν 90 ετών και άνω.                                                                                                                  Ευτυχώς, η κλινική εικόνα τους είναι καλή και εισήχθησαν για νοσηλεία στις κλινικές covid του Νοσοκομείου Βόλου.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας που σημειώνονται περιστατικά κορωνοϊού σε Γηροκομείο, καθώς μέχρι στιγμής κανείς ηλικιωμένος Ιδρύματος δεν έχει νοσήσει από τον ιό.

Μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ στο Σουρλίγκειο

Μετά την εμφάνιση των δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε τροφίμους του Γηροκομείου Καναλίων, καθώς οι υπόλοιποι δέκα νοσούντες προέρχονται από τις ιδιωτικές κλινικές, το Γηροκομείο τέθηκε σε καραντίνα και χθες το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε για να εξετάσει με μοριακά τεστ τροφίμους και προσωπικό.

Νοσοκομείο Βόλου: 27 οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό

Κι ενώ η κατάσταση με τον αριθμό των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν σταθερή με μικρό αριθμό ασθενών,  τα νέα δεδομένα, έφεραν αύξηση των νοσηλευομένων. Μέχρι και χθες νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 27 ασθενείς. Ειδικότερα 14 ασθενείς νοσηλεύονταν στην Α κλινική κορωνοϊού και 13 ασθενείς στη Β’ κλινική.

Άδειασε η ΜΕΘ Covid και η αρνητική πίεση για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Βόλου

Για πρώτη φορά μετά από τρεις περίπου μήνες και από το μεσημέρι της Πέμπτης η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου, με 8 κλίνες, άδειασε από ασθενείς, με τον τελευταίο νοσηλευόμενο 64 ετών να καταφέρνει να κερδίσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και να συνεχίζει τη νοσηλεία του εκτός ΜΕΘ Covid. Χωρίς ασθενείς όμως είναι και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, οι οποίοι στο πρώτο κύμα της πανδημίας γέμισαν από ύποπτα περιστατικά, μέχρι να υπάρξει το θετικό αποτέλεσμα κι έπειτα η μεταφορά τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι θάλαμοι ήταν καθημερινά κατειλημμένοι από ασθενείς με κορωνοϊό και σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που κανείς δεν νοσηλεύεται σε αυτούς.
Ευχή όλων είναι να παραμείνουν κενές αυτές οι κλίνες, καθώς αυτό θα σημαίνει πως δεν υπάρχουν βαρέως νοσούντες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.