O νταής δήμαρχος Βόλου

Ήρωας νέου επεισοδίου ο Αχ. Μπέος που επιτέθηκε εναντίον του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Ευρ. Τσιμπανάκου !

Αποκρουστικό και κάθε άλλο παρά συμβατό με την ιδιότητα του ανθρώπου που εκπροσωπεί μια πόλη όπως είναι ο Βόλος, αποκαλύπτεται πως είναι το πραγματικό προφίλ του σε αργία δημάρχου Βόλου και επιχειρηματία της διασκέδασης, Αχιλλέα Μπέου. Κάτι που έχουν διαπιστώσει βέβαια πλέον οι πολίτες του Βόλου τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με αφορμή πολλαπλά περιστατικά, στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην κοινωνία. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει καταγραφεί ουκ ολίγες φορές ως αρνητικός πρωταγωνιστής, εξύβρισης σε βάρος πολιτών, χειροδικίας κ.ο.κ.
Το τελευταίο επεισόδιο του «σίριαλ» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αχιλλέας Μπέος συνέβη χθες όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν με το magnesianews.gr, εξύβρισε και προπηλάκισε τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου Ευρυπίδη Τσιμπανάκο, διότι όπως ισχυρίστηκε «τον κατηγορεί στον κόσμο του Ολυμπιακού». Ο Αχ.Μπέος συνοδευόταν μάλιστα από δύο σωματώδεις «φίλους» του. Αρχικά ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Τσιμπανάκου με εκφράσεις του τύπου «Θα σε γ….» ο οποίος απάντησε ρίχνοντάς του ένα ποτήρι με νερό. Ο Αχ.Μπέος αντέδρασε σύμφωνα με τις διδαχές του Ηγούμενου Εφραίμ τον οποίο επισκέπτεται τακτικά στο Άγιο Όρος και χτύπησε τον κ. Τσιμπανάκο, ο οποίος όπως αναφέρουν μαρτυρίες, του έπιασε το χέρι και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο πρώτος να σωριαστεί στο πάτωμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι υπόλοιποι της παρέας, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπονόβας, ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πέγιος και ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής Θωμάς Μακρής, μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, ενώ ο Αχ.Μπέος ζητούσε από τους δύο «φίλους» του να εμποδίσουν τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να φύγει, όμως δεν τον πρόλαβαν και απομακρύνθηκε.
Τα νταηλίκια βέβαια του Αχιλλέα Μπέου κατά απλών πολιτών αλλά και θεσμικών παραγόντων, με αποκορύφωμα τους τσαμπουκάδες του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Ας θυμηθούμε εν συντομία τα πιο πρόσφατα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον σε αργία Δήμαρχο Βόλου.
Λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2014 και συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014 έξω από νυχτερινό κέντρο της Συγγρού, όπου εμφανιζόταν ο Βασίλης Καρράς, οι δύο επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων και κατά δήλωσή τους φίλοι, Αχιλλέας Μπέος και Στηβ Κακέτσης παίζουν μπουνιές, κλωτσιές και κουτουλιές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη νύχτα παραλίγο να βγουν πιστόλια. Η αφορμή για το επεισόδιο δεν έχει σημασία, αλλά ο τρόπος που δύο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων έφθασε να εκλεγεί δήμαρχος Βόλου, λύνουν τις διαφορές τους.
Στις 18 Ιουνίου 2015 πραγματοποιείται συγκέντρωση ψηφοφόρων του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ο Αχιλλέας Μπέος με την «ομάδα κρούσης» του τον υποδέχεται με ύβρεις και προπηλακισμούς. Στη συνέχεια ψηφοφόροι του Παπανδρέου τον βγάζουν «καροτσάκι» από το ξενοδοχείο. Το θέμα παίζει σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία, κάτι που ως φαίνεται αποτελούσε πρωταρχικό σκοπό για τον «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου. Ο Βόλος κερδίζει «δημοσιότητα» για άλλη μια φορά εξαιτίας του.
Στις 17 Ιουλίου 2015 ο Αχ.Μπέος επιτίθεται πισώπλατα με γροθιά, κατά του τότε προέδρου της ΕΠΣΘ Μπάμπη Πάσχου, ο οποίος μετέβαινε στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι του Βόλου. Όπως κατήγγειλε ο κ. Πάσχος, βρισκόταν με τους συνεργάτες του σε καφετέρια και αντιλήφθηκε τους συνεργάτες του δημάρχου. Η συνάντηση με τους συνεργάτες του τελείωσε και πήγαινε προς το αυτοκίνητό του, όταν τον πλησίασε, χωρίς να τον αντιληφθεί, από πίσω ο Αχιλλέας Μπέος και του έριξε γροθιά στο πρόσωπο. Στο συμβάν σύμφωνα με τον κ. Πάσχο, ήταν παρόντες και οι συνεργάτες του δημάρχου, οι οποίοι έγιναν “λαγοί” μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη με τον κ. Πάσχο να τρέχει στους λιμενικούς που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση για να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ στη συνέχεια προέβη σε επίσημη καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Για το περιστατικό έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις. Από την πλευρά του ο Αχ.Μπέος διέψευσε το περιστατικό ο οποίος απέδωσε την «φανταστική» επίθεση, «στην εμπάθεια που ο συγκεκριμένος παράγοντας διατηρεί στο πρόσωπό του και στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην επικαιρότητα με τέτοιους ψευδείς χαρακτηρισμούς» όπως ανέφερε. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και θα εκδικαστεί το 2018.
Στις 18 Ιουλίου 2016 πιάνεται στα χέρια με οδηγό φορτηγού που έχει παρκάρει παράνομα στον λεωφορειόδρομο της Δημητριάδος. Η συνήθειά του να το παίζει «όργανο της τάξης» και να κάνει παρατηρήσεις στους οδηγούς, τον χρήζουν πρωταγωνιστή και σε άλλα επεισόδια, ενώ ο ίδιος δίνει αρνητικό παράδειγμα παρκάροντας το τζιπ του όπου τον βολεύει.
Αρκετές είναι βέβαια και οι φραστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί τοπικοί παράγοντες, από τον Αχιλλέα Μπέο. Τόσες που θα χρειαζόταν αρκετές σελίδες για να τις αναφέρουμε. Ενδεικτικά να σημειώσουμε αυτές κατά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με εκφράσεις πεζοδρομίου και μάλιστα μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρου Γαϊτάνη κατά τη διάρκεια λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και κατά δημοσιογράφων τους οποίους «στολίζει» επειδή αποκαλύπτουν με ρεπορτάζ τους τα πραγματικά γεγονότα.
Το συμπέρασμα είναι ότι το περιβάλλον στο οποίο έχει ζήσει εδώ και πολλά χρόνια ο Αχιλλέας Μπέος, τον οδηγεί ενστικτωδώς να λύνει τις διαφορές του με ύβρεις και τσαμπουκάδες. Αρκετές είναι οι φορές βέβαια όπου δεν «τον παίρνει» και αναγκάζεται να στραφεί με ένδικα μέσα κατά των αντιπάλων του. Όπως αποδεικνύεται όμως ούτε αυτά είναι σε θέση να φθάσει μέχρι τέλους, καθώς εσχάτως οι νομικές συμβουλές που λαμβάνει τον προλαμβάνουν από την δικαστική πανωλεθρία που θα υποστεί και αποσύρει μηνύσεις και αγωγές.
Α.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.