Ο Σεπτέμβριος στο Πήλιο και τα υπέροχα χωριά του

Κινηματογραφικό σκηνικό

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας εξαιρετικός μήνας που δίνει την κατάλληλη αφορμή, σε όσους μπορούν, για μια όμορφη εκδρομή! Εδώ σκεφτήκαμε να πάρουμε καλή παρέα, το αυτοκίνητο και να πάμε μέχρι το όμορφο Πήλιο… και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια πλευρά του όσο ο καιρός το επιτρέπει!

Σε τετ α τετ με τη θάλασσα…

Χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές είναι σίγουρα πανέμορφα γραφικά και ενδείκνυνται για βόλτες στην ειδυλλιακή φύση, αλλά αν προτιμάτε κάτι πιο καλοκαιρινό, αφού ακόμα είναι Σεπτέμβριος, θα κατευθυνθείτε προς την υπέροχη Νταμούχαρη, την εναλλακτική Κάτω Γατζέα, την γραφική Άφησσο αλλά και τη Μηλίνα, ο πανέμορφος Κάλαμος, το Λεφόκαστρο, το γραφικό ψαροχώρι Χόρτο που ακουμπά στον Παγασητικό και περιβάλλεται από μεγάλους ελαιώνες ή τον κοσμπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα παραδοσιακά σπιτάκια, τις πανέμορφες παραλίες, τα νυχτερινά πάρτι και την πιο φαντασμαγορική ανατολή της περιοχής και αν φυσικά ο καιρός το επιτρέπει θα κολυμπήσετε στην παραλία-σταρ του Πηλίου και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας, τον Μυλοπόταμο, στο Παπά Νερό κοντά στον Άγιο Ιωάννη, στα βαθυγάλαζα νερά στο Χορευτό και στα εξωτικά πράσινα νερά της Νταμούχαρης. Ο Λαύκος είναι επίσης ένα γραφικό χωριουδάκι του νότιου Πηλίου που αγναντεύει τον Παγασητικό και τα νησάκια του, τον Αλατά και το Παλαιό Τρίκερι, με βασικό χαρακτηριστικό του, τα πετρόκτιστα σπίτια με τις παλιές κεραμοσκεπές αλλά και οι ολάνθιστες αυλές με ορτανσίες. Ένα τέλος από τα μαγευτικά παραθαλάσσια χωριά που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε είναι και το γραφικό ψαροχώρι του Κατηγιώργη, απέναντι ακριβώς από την Σκιάθο.

Εδώ από όλους αυτούς τους… «νησιώτικους» πηλιορείτικους οικισμούς θα ταξιδέψουμε σε 3 που θα σας εντυπωσιάσουν αν τους επισκεφτείτε

Νταμούχαρη: Mamma Mia!

Ενας μικρός παράδεισος καλά κρυμμένος είναι ο γραφικός οικισμός της Νταμούχαρης στο Πήλιο, που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε το πράσινο και το γαλάζιο μακριά από τα συνηθισμένα. Τόπος απίστευτου κάλλους, που έχει συνδέσει το όνομά του με ιστορίες και μύθους.

Η Νταμούχαρη είναι ένας μικρός γραφικός και ήσυχος οικισμός που αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους που ενώνονται με μία χερσόνησο, πάνω στην οποία υπάρχουν ερείπια κάστρου. Ο βόρειος κόλπος είναι και στις μέρες μας ένα λιμανάκι με ταβέρνες και σπίτια. Ο νότιος έχει μια πανέμορφη ακρογιαλιά στρωμένη με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, που σε συνδυασμό με το γειτονικό φαράγγι χαρίζουν στη Νταμούχαρη μια άγρια ομορφιά.

Κινηματογραφικό σκηνικό

Στη Νταμούχαρη έγιναν τα γυρίσματα για το πρώτο Mamma Mia, όπου, σύμφωνα με το σενάριο, είναι το λιμάνι του νησιού όπου υποτίθεται ότι λαμβάνει χώρα η ιστορία. Είναι το μέρος που η Meryl Streep υποδέχεται τις δύο παλιές και αγαπημένες φίλες της, που έρχονται για το γάμο της κόρης της. Τα γυρίσματα κράτησαν τρεις μέρες και περίπου τριακόσια (300) άτομα εργάστηκαν για την ταινία.

Νταμούχαρη Πήλιο -παραλία

Με την ευκαιρία μπορείτε να κάνετε μια στάση στις Μηλιές: Το χωριό του Πηλίου με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το θρυλικό τρενάκι!

Tip: Η χαρά του πεζοπόρου

Ένας παράδεισος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και ένα από τα ωραιότερα περπατήματα στο Πήλιο είναι το παλιό μονοπάτι που κατηφορίζει από την Τσαγκαράδα στην Νταμούχαρη. Η χαρά του πεζοπόρου είναι η διαδρομή από την Αγία Παρασκευή ώς την Νταμούχαρη. Υπέροχη και εύκολη διαδρομή (ως τον γραφικότατο όρμο με τις πέτρινες φολιδωτές στέγες που ξεπηδούν μέσα από τον ελαιώνα).

Διαβάστε ακόμα:  6 κοντινές low budget εκδρομές για να παρατείνετε λίγο ακόμη το καλοκαίρι σας!

Το χωριό Μούρεσι είναι και αυτό κάπως σκόρπιο, χαμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση. Ο Κισσός όμως είναι το πιο συμπαγές χωριό της γειτονιάς. Η Αγία Μαρίνα, η πιο εντυπωσιακή εκκλησία της περιοχής.

Νταμούχαρη -παραλία

Special Info

Πώς θα πάτε

Η Νταμούχαρη βρίσκεται κάτω από το διάσημο χωριό Τσαγκαράδα. Ως τη θάλασσα καταλήγει καλός ασφαλτόδρομος. Η Τσαγκαράδα απέχει 47 χλμ. από το Βόλο.

Μη χάσετε: Νταμούχαρη on foot: Από τους γραφικότερους όρμους του Αιγαίου και η εικόνα του ψηλά από το καλντερίμι, μοναδική!

Κατηγιώργης: Το γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου!

Για να φτάσετε στο μαγευτικό αυτό μέρος θα πρέπει να διανύσετε περίπου 60 χλμ από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον Βόλο, όταν φτάσετε όμως στον προορισμό σας η θέα θα σας ανταμείψει.

Το ήσυχο αυτό χωριουδάκι είναι ιδανικό για τους λάτρεις των ήρεμων διακοπών. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε από την πίεση της καθημερινότητας και της ρουτίνας, απολαμβάνοντας μοναδικά γραφικά τοπία.

Κατηγιώργης παραλία

 

Στο χωριό υπάρχει μόνο μια μικρή αλλά υπέροχη και χρυσαφένια αμμώδης παραλία. Αν ο καιρός είναι καλός, απολαύστε δροσιστικές βουτιές στα καταγάλανα νερά της. Κοντά στην παραλία, θα βρείτε ταβέρνες, οι οποίες μέχρι να κάνετε τις βουτιές σας θα έχουν γεμίσει τον τόπο μυρωδιές από τους γευστικούς θαλασσινούς μεζέδες. Συνοδέψτε τους μεζέδες με δροσερό ούζο ενώ το κύμα της θάλασσας μαζί με το αεράκι θα σας χαλαρώνουν.

Πώς θα πάτε

Για να προσεγγίσει κανείς τον Κατηγιώργη ακολουθεί την διαδρομή Αγριά- Αργαλαστή. Λίγο μετά την Αργαλαστή πινακίδες προς Λαύκο οδηγούν στο χωριό, λίγα χιλιόμετρα μετά το χωριό Προμύρι.

Κατηγιώργης Πήλιο

Άφησσος: Το νησιώτικο χρώμα σε άψογο συνδυασμό με τα πηλιορείτικα στοιχεία!

Περιτριγυρισμένο από υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, το παραθαλάσσιο χωριό της Αφήσσου είναι ένα ζωντανό θέρετρο που τελευταία αποκτά ζωή όλο το χρόνο με νέα ξενοδοχεία, καθώς βρίσκεται σε απόσταση βολής από μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής.

Το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με την παράδοση ήπιαν νερό οι Αργοναύτες προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα. Τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ, ενώ στις γύρω παραλίες υπάρχουν μικρά πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Άφησσος, Πήλιο
Άφησσος,, παραλία
Άφησσος παραλία, Πήλιο

 

 

Πηγή: travelstyle.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.