«Οάσεις» οι παραλίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Από Λαρισαίους κυρίως και από Θεσσαλονικείς- Αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στο Καμάρι

Αυξημένη είναι φέτος η επισκεψιμότητα στην παραλία Καμάρι Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που διαθέτει ακόμη τις παραλίες του Αγ. Ιωάννη, που πάει κάποιος μέσω χωματόδρομου, αλλά υπάρχει και οικισμός με σπίτια, το λιμανάκι της Αγριελιάς, ενώ από την άλλη πλευρά είναι το Βένετο, με το Πετρομέλισσο, που μπορεί κάποιος να πάει μέσω χωματόδρομου που σταματάει 150 μέτρα από την παραλία και μετά πρέπει να κατέβει με σκαλιά.

Ο Δημήτρης Παλληκάρης αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι για να πάει κάποιος στα Καλά Νερά τα Σαββατοκύριακα θέλει ακόμη και … δύο ώρες, λόγω του μποτιλιαρίσματος, ενώ σε μια ώρα απόσταση βρίσκεται στο Καμάρι, που είναι η κοντινότερη παραλία προς το Αιγαίο.

Ο αντιδήμαρχος, τόνισε ότι στις παραλίες του Δήμου περισσότερο πηγαίνουν πολλοί Λαρισαίοι, ακόμη και Θεσσαλονικείς που ταξιδεύουν κατά μήκος της θάλασσας, ενώ κάλεσε και τους Βολιώτες να ανακαλύψουν τη βόρεια πλευρά της Μαγνησίας.

Για το περιστατικό ενός 70χρονου που κινδύνεψε στην παραλία Καμάρι του δήμου Ρήγα Φεραίου, ο αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης, ανέφερε ότι η ακτή έχει ναυαγοσώστη από την 1η Ιουνίου, ενώ ο άνθρωπος ενώ βρισκόταν στη θάλασσα και στα ρηχά, ένιωσε αδιαθεσία.
Όπως είπε, έτρεξαν για βοήθεια οι άλλοι λουόμενοι, ενημέρωσαν τον ναυαγοσώστη, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 70χρονο στο νοσοκομείο.

Μεγάλος αγώνας για να οριοθετηθεί η φωτιά
Αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε προχθές το απόγευμα ο κ. Παλληκάρης είπε ότι ξεκίνησε από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων απέναντι από τη χαλυβουργία, για την οποία η πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει από πού προήλθε και τα αίτια. Λόγω των ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα, η φωτιά πήρε έκταση, ωστόσο το μέρος αποτελούνταν από υπολείμματα καλλιεργειών, ενώ πήρε και λόφος που έχει πουρνάρια.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, παρόλο που η πυροσβεστική επενέβη άμεσα γιατί η υπηρεσία της ΒΙΠΕ είναι κοντά, η φωτιά εξαπλώθηκε, ενώ έγιναν ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έστειλε τα δικά του μηχανήματα, γιατί η φωτιά φαινόταν ανεξέλεγκτη προς στιγμή, αλλά τελικά δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε κι άλλο.
Ο κ. Παλληκάρης τόνισε ότι στο σημείο της φωτιάς πήγαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλους τους Θεσσαλικούς νομούς και τη Λαμία και στη συνέχεια δύναμη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που δεν χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς η φωτιά είχε οριοθετηθεί και δεν εξαπλώθηκε.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι κάηκε το δίκτυο της ΔΕΗ από Βόλο προς Βελεστίνο, στις 5 το απόγευμα δεν υπήρχε ρεύμα, ευτυχώς όμως δόθηκε άλλη γραμμή από το Μεγάλο Μοναστήρι και το ρεύμα δόθηκε ξανά στο Βελεστίνο και στα γύρω χωριά στις 7.30 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.