Ογδόντα ασθενείς με κορωνοϊό, συγγενείς τους και υγειονομικοί ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη

Από τη «Δίοδο», καθώς τηλεφώνησαν στην «Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης»

Η πανδημία, η ασθένεια και η διαχείρισή της οδήγησαν σχεδόν 80 ανθρώπους, νοσούντες, νοσήσαντες, συγγενείς αυτών αλλά και υγειονομικούς να βρουν “καταφύγιο” και υποστήριξη στην Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της ΑμΚΕ Δίοδος, όπως τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Απόστολος Αθανασίου, Κοινωνικός Λειτουργός στη Δίοδο.

Ο κ. Απόστολος Αθανασίου, Κοινωνικός Λειτουργός στη «Δίοδο»

Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή, που δραστηριοποιείται στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. προσφέρει από τις αρχές του Ιανουαρίου δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε νοσούντες και νοσήσαντες από τη λοίμωξη COVID-19, σε συγγενείς αυτών και στο υγειονομικό προσωπικό των μονάδων υγείας της Περιφέρειας.
Ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως από τον Απρίλιο του 2021 η γραμμή αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση της και σε ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις αλλά και σε ανέργους, με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να στηρίζουν όσους επικοινωνούν, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη αλλά και συμβουλευτική.

«Αιτήματα και από συγγενείς που
θέλανε μία υποστήριξη και καθοδήγηση»

Οι άνθρωποι της Διόδου όταν “έστησαν” τη συμβουλευτική αυτή γραμμή ενημέρωσαν τις μονάδες υγείας, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον κόσμο, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα ΜΜΕ, προκειμένου όπως ονομάζεται και το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται η γραμμή, να μην μείνει κανείς μόνος του στην πανδημία.
“Στη γραμμή απευθύνθηκαν άνθρωποι που νόσησαν και ήταν απομονωμένοι στο σπίτι τους. Λάβαμε αιτήματα και από συγγενείς που θέλανε μία υποστήριξη και καθοδήγηση στο πως μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση για τους συγγενείς τους “, σημείωσε ο κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας πως ανάλογα με την κατάσταση κάθε ανθρώπου, υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα και συνεδριών, που την περίοδο του Lockdown γίνονταν διαδικτυακά ή και τηλεφωνικά, ενώ τώρα μπορούν να γίνονται και δια ζώσης στο Κέντρο Ημέρα ΚΗΠΟΣ.
Η υποστήριξη αυτή παρέχεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς δωρεάν και ο κόσμος που επιθυμεί μία χείρα βοηθείας στο πρόβλημά του μπορεί να το κάνει τηλεφωνώντας στο 2421031993 καθώς και στο κινητό 6936708485.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο υπό την επιτήρηση και την εποπτεία της Ομοσπονδίας Αργώ, η οποία αποτελεί ομοσπονδία φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και έχοντας ως ζωντανό παράδειγμα εκείνο το διάστημα τη δράση της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης 10306, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι πιο πλαισιωμένο κάτι πιο ολιστικό ως προς την προσέγγιση και την κοινωνική υποστήριξη απέναντι στον κορωνοϊό.
Το πρόγραμμα, φέρει τον τίτλο “Κανένας μόνος στην πανδημία “είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανά Υγειονομική Περιφέρεια και με έδρα ένα Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας ανά Περιφέρεια.
Για τη θεσσαλική γραμμή υποστήριξης πέρυσι τέτοιο διάστημα η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Δίοδος , που αποτελεί φορέα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με έδρα τον Βόλο, δήλωσε διαθεσιμότητα και δέχτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας , ενώ στις αρχές Ιανουαρίου συστάθηκε η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με χώρο δράσης το Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ που εδρεύει στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.