Οι 20 τοπ παραλίες στις Σποράδες -Εκεί που τα πεύκα ακουμπούν τα διάφανα νερά

Μένουμε Μαγνησία, στηρίζουμε τον τόπο μας

Aν οι Κυκλάδες είναι οι μεγάλες σταρ του καλοκαιριού, οι Σποράδες είναι η πιο… έντεχνη επιλογή. Ομορφιά διαφορετική, αλλά εξίσου ιδιαίτερη, εκπληκτική. Κλασικές εικόνες ελληνικού καλοκαιριού, στις Σποράδες, όπου το μπλε δένει με το πράσινο.

Σε ένα τοπίο διαφορετικό σε σχέση με αυτό των Κυκλάδων, σίγουρα πιο χρωματιστό, με πολύ πεύκο, όπου το μπλε δένει έντεχνα με το πράσινο εκεί που τα διάφανα νερά ακουμπούν τα πεύκα, οι Σποράδες αποτελούν έναν τοπ ελληνικό καλοκαιρινό προορισμό, αποκτώντας σταθερούς φαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και επειδή πέρα από τα γραφικά σοκάκια, τα ωραία ταβερνάκια και το ωραίο ψάρι, το κριτήριο για την επιλογή του προορισμού των καλοκαιρινών μας διακοπών είναι αδιαμφισβήτητα και οι παραλίες, μαζέψαμε γνώμες για τις ωραιότερες παραλίες στις Σποράδες. Οι τοπ πλαζ σε Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο, Σκύρο λοιπόν…

Σκόπελος, οι τοπ παραλίες
Η Μηλιά θεωρείται από τις ομορφότερες αν όχι η ομορφότερη παραλία της Σκοπέλου. Μία μεγάλη ακτή με βότσαλα, άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, περιτριγυρισμένη με καταπράσινα πεύκα, που φτάνουν ακριβώς μέχρι την παραλία. Oργανωμένη, με καταγάλανα νερό και beachbars.

Καστάνη. Σε αυτή την παραλία γυρίστηκαν και αρκετές σκηνές του Mama Mia, Γαλαζοπράσινη θάλασσα, άμμος, βυθός ζωγραφιά και βράχια.


Ο Αγιος Ιωάννης με τα σμαραγδένια νερά και τα πεύκα είναι μια από τις συναρπαστικότερες παραλίες του νησιού. Μην αμελήσετε να ανεβείτε στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη (πάνω από 100 σκαλοπάτια!), για να αντικρίσετε αυτή τη μοναδική θέα που θα σας κόψει την ανάσα.

Αγνώντας: Μια φανταστική παραλία δίπλα σε ένα γραφικό λιμάνι. Και εδώ τα πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα.


Λιμνονάρι: Μια ακόμη παραλία με ήρεμη χρυσοπράσινη θάλασσα και ψιλή άμμο, ένας μικρός κατάφυτος όρμος που ξεχωρίζει για τη γραφικότητα του και τη φυσική ομορφιά του.

Σκιάθος, οι τοπ παραλίες
Το ωραιότερο ηλιοβασίλιεμα της Σκιάθου είναι κατά κοινή ομολογία στην παραλία της Αγίας Ελένης.


Η Μεγάλη Μπανάνα σφύζει από νεαρόκοσμο, με τα beachbars να είναι πάντα γεμάτα κόσμο. Δίπλα υπάρχει η Μικρή Μπανάνα που είναι πιο ήσυχη και φιλική στους γυμνιστές.

Στο ακρωτήριο Καλαμάκι, η ακτή Καναπίτσα είναι και αυτή μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Γραφική, με ένα πευκόδασος από πίσω να συνθέτει μια εικόνα μοναδική.

Οι Κουκουναριές είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μια από τις ομορφότερες του Αιγαίου. Μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με το δάσος των Κουκουναριών να καταλήγει τη θάλασσα και να συνιστά μαζί με τη λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς ένα μοναδικό υδροβιότοπο.

Ο Βρωμόλιμνος εξακολουθεί να είναι στα must του νησιού.

Η άλλη πιο διάσημη παραλία στα βόρεια του νησιού, προσβάσιμη όμως μόνο από τη θάλασσα, είναι τα Λαλάρια. Για τους περισσότερους είναι η πιο όμορφη παραλία της Σκιάθου, των Σποράδων και όλου του Αιγαίου. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο η αγέρωχη «Τρύπια Πέτρα», ο χαρακτηριστικός βράχος της παραλίας…

Αλόννησος, οι τοπ παραλίες
Αλόννησος, ένα νησί που οι περισσότεροι το περιγράφουν ως «μεγάλο έρωτα», με παραδεισένιες παραλίες κάποιες εκ των οποίων άγριας ομορφιάς,

Το Κοκκινόκαστρο με τα κοκκινωπά βράχια είναι μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού. Διάφανα νερά, βυθός για εξερεύνηση.

Η Χρυσή Μηλιά με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά είναι μια ακόμη παραλία την οποία αξίζει να επισκεφθείς.

Ο Μεγάλος Μουρτιάς, δημοφιλής παραλία με βοτσαλάκι, και ο πιο ήσυχος Μικρός Μουρτιάς είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αλοννήσου.

Λεφτός Γυαλός: Η πιο εξωτική παραλία της Αλοννήσου.

Αγιος Δημήτριος: Μια υπέροχη διπλή παραλία με βότσαλο…

Σκύρος, οι τοπ παραλίες
Αγιος Πέτρος: Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με ένα υπέροχο πευκοδάσος για φόντο, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Σκύρου.

Ο Πεύκος: Μια καταπράσινη παραλία, όπως μαρτυρά και το όνομά της.

Το Σαρακήνικο:Το παλιό λημέρι των πειρατών βρίσκεται σε ένα ακατοίκητο νησάκι, νότια της Σκύρου, όπου περνάτε με βαρκάκι από τη Λιναριά. Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.