Οι αριστούχοι της Μαγνησίας (φωτογραφίες)

Σε μια δύσκολη χρονιά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών της Μαγνησίας κατάφεραν να ξεχωρίσουν

Μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι απόφοιτοι των σχολείων της Μαγνησίας συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, που φέτος χαρακτηρίστηκαν πολύ απαιτητικές, μιας και μετά από αρκετά χρόνια οι βαθμολογίες ήταν αρκετά συγκρατημένες, με πολλούς υποψήφιους να πετούν σε ιδιαίτερα «χαμηλές πτήσεις». Ωστόσο, υπήρχαν παιδιά που κατάφεραν να γράψουν πολύ καλά στις πανελλαδικές και να συγκεντρώσουν αρκετά μόρια, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στο όνειρό τους και στην είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Ρεπορτάζ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Από το 1ο ΓΕΛ Βόλου στην κορυφή έφτασε ο Αντώνης Σκιαθίτης, με βαθμό 19,3 είναι εκείνος που έκοψε πρώτος το νήμα των πανελλαδικών στο σχολείο του. Στοχεύει στην Ιατρική Αθηνών και όπως επισημαίνει ήταν συγκεντρωμένος στο διάβασμά του, χωρίς όμως να κάνει υπερβολές. Δεν στερήθηκε τους φίλους και την άθλησή του και ανυπομονεί για την νέα φάση της ζωής του. Με 18,9 και ο Μάριος Αθανασίου κατάφερε να ξεχωρίσει. Θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται ότι τα καταφέρνει. Ο Μάριος την περίοδο των πανελλαδικών αλλά και της προετοιμασίες είχε τη στήριξη από το σπίτι του αλλά και από το σχολείο και αισθάνεται δικαιωμένος για το αποτέλεσμα που κατάφερε να φέρει. Ο Δημήτρης Βασιλειάδης με βαθμολογία 18,6 στοχεύει το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων στο Μετσόβιο ή των Μηχανολόγων Μηχανικών. Δύσκολη χρονιά και για εκείνον όπως με πρόγραμμα, οργάνωση και με ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, το αποτέλεσμα δικαιώνει όλες τις προσπάθειές του.

ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου ξεχωρίζει ο Περικλής Τολίδης με 19265 μόρια. Στόχος του η Ιατρική, με τον πατέρα του στρατιωτικό γιατρό- παθολόγο να του δείχνει τον δρόμο. Ο Περικλής είναι άκρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό, καθώς δικαιώνει τους κόπους τους. Ήρεμος και συνεπής, κατάφερε να ανταποκριθεί στις πανελλαδικές με τον καλύτερο τρόπο. Στο Μεταφραστικό στην Κέρκυρα θέλει να σπουδάσει η Αγγελική Καραγιάννη, η οποία συγκέντρωσε 18480 μόρια. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των πανελλαδικών, καθώς ήταν μία δύσκολη χρονιά όπως και αυτή στη Β’ Λυκείου, που λόγω της πανδημίας χάθηκαν πολλές διδακτικές ώρες. Προσπάθησε πολύ και φαίνεται πως καταφέρνει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αν και αναμένει τη βαθμολογία των ειδικών μαθημάτων.

ΤΟΛΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Με 18,55 μέσο όρο η Ευαγγελία Μπέτα από το 3ο ΓΕΛ Βόλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο σχολείο της. Χαρούμενη για το αποτέλεσμα βλέπει τη Νομική να έρχεται ακόμη πιο κοντά της. Στη Νομική Αθηνών θέλει να εισαχθεί και ο Γιώργος Μαρκογιαννόπουλος που διάβασε πολύ ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πανελλαδικών. Τα κατάφερε και οι κόποι του δικαιώθηκαν.

ΜΠΕΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Μαρκογιαννόπουλος Γεώργιος

Από το 4ο ΓΕΛ η Ευδοκία Τσαραώση με 18640 μόρια στοχεύει στην Ιατρική σχολή. Η μητέρα της νοσηλεύτρια της εμφύτευσε την προσφορά στον άνθρωπο κι εκείνη έβαλε τα δυνατά της για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.  Ο Νίκος Θεοδωρίδης με 17180 μόρια στρέφεται στα επαγγέλματα υγείας. Ιατρική, Κτηνιατρική, Νοσηλευτική είναι οι σχολές του ενδιαφέροντός του. Προετοιμάστηκε πολύ και παρέμεινε ήρεμος κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών.

ΤΣΑΡΑΩΣΗ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στο 5ο ΓΕΛ  Βόλου η Ανδρονίκη Αθανασίου συγκέντρωσε 18325 μόρια και στοχεύσει στην Οδοντιατρική. Οργάνωσε το διάβασμά της και πέτυχε έναν μεγάλο στόχο της. Η Θεμιστώ Βαλασσά με 18125 μόρια κοιτά τη Μοριακή Βιολογία στην Αλεξανδρούπολη από πιο κοντά και δηλώνει ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα των κόπων και των προσπαθειών της.Με 17875 μόρια ο Στέργιος Μπαλλούς δεν επηρεάστηκε από τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Συγκεντρώθηκε στον στόχο του και φαίνεται πως οι Πολυτεχνικές Σχολές θα του ανοίξουν την πόρτα.  Η Ιουλία- Ραφαέλα Τσιμπανογιάννη συγκέντρωσε 17275 μόρια και ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε στις πανελλαδικές. Η πρώτη της φορά ήταν επιτυχημένη καθώς εισήχθη στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Όμως η Μοριακή Βιολογία στην Αλεξανδρούπολη, την καλούσε ώστε να προσπαθήσει για ακόμη μια φορά και απ όσο φαίνεται, η δεύτερη φορά είναι πιο γούρικη! Στη Θεσσαλονίκη και στο Τμήμα Πληροφορικής θέλει να εισαχθεί η Ελένη Γεωργούδη, που συγκέντρωσε 17151 μόρια. Ικανοποιημένη η ίδια από το αποτέλεσμα, αν και όπως είπε θα μπορούσε να είχε πάει ακόμη καλύτερα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
ΜΠΑΛΛΟΥΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ
Τσιμπανογιάννη Ιουλία Ραφαέλα 5ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 6ο ΓΕΛ Βόλου ο Γιώργος Ρούτσος ήταν ο πρώτος των πανελλαδικών με μέσο όρο βαθμολογίας 18,7. Στόχος του το Οικονομικό της ΣΣΑΣ, καθώς η ποιότητα της σχολής αλλά και το επιστημονικό υπόβαθρο είναι στοιχεία που τον έχουν ήδη κερδίσει. Τα θέματα των πανελλαδικών ήταν απαιτητικά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτούσαν αρκετή προετοιμασία. Εκείνος όμως τα κατάφερε και είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Βόλου ή της Αθήνας θέλει να εισαχθεί ο Σάββας Καραγιάννης και φαίνεται πως με 18,4 μέσο όρο βαθμολογίας τα καταφέρνει. Η χρονιά ήταν απαιτητική, όμως όπως είπε, πέρασε γρήγορα. Δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αν και χαρακτήρισε δύσκολα τα θέματα των πανελλαδικών. Ο Χαράλαμπος Ζαχαριάδης ξεχώρισε με μ.ο βαθμολογίας 18,28 και στοχεύει ή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών σε Βόλο ή Θεσσαλονίκη ή στο Τμήμα Μηχανικών Αεροσκαφών στην Αθήνα. Όπως τόνισε προετοιμάστηκε πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, μιας και στη Β Λυκείου δεν έκανε φροντιστήριο και διάβασε μόνος του πολύ εντατικά. Η σκληρή του προσπάθεια ανταμείφθηκε κι εκείνος δεν έκρυβε την χαρά του.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΡΟΥΤΣΟΣ
Ζαχαριάδης Χαράλαμπος, 6ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ

Πρώτη στο 7ο ΓΕΛ Βόλου η Ναυσικά Ζωή Μπανάσιου συγκέντρωσε 18950 μόρια και ήταν η δεύτερη φορά που δοκίμαζε την τύχη της στις πανελλαδικές. Άκρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, στοχεύει στην Ιατρική αν και πέρυσι είχε εισαχθεί στην Κτηνιατρική, μια σχολή που της άρεσε πολύ. Ο Νικόλαος – Μάριος Κίσσας  με 18725 μόρια στοχεύει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή στο Τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής στην Ικάρων. Σχολιάζει πως τα μαθηματικά ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικά και εύχεται η βαθμολογία του να είναι αρκετή για να πραγματοποιήσει τον στόχο του.

ΚΙΣΣΑΣ
ΜΠΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου ο Ευάγγελος Κατσουράς συγκέντρωσε 18110 μόρια και στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Με οργανωμένο διάβασμα και ταυτόχρονα αποφόρτιση με τον αθλητισμό ο Ευάγγελος κατάφερε να δικαιώσει την μεγάλη προσπάθειά του. Λέει ένα μεγάλο και δημόσιο ευχαριστώ στην οικογένειά του, στους καθηγητές του, αλλά και στον προπονητή της ιστιοπλοΐας Θανάση Πινιάρη, καθώς αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην αποφόρτισή του.

Κουτσουράς Ευάγγελος_8ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ

Στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, η Δήμητρα Πανταζή συγκέντρωσε μέσο όρο βαθμολογίας 18,10 και δεν έκρυβε τη χαρά της. Αν και περίμενε αυτή τη βαθμολογία, καθώς είχε προετοιμαστεί αναλόγως μέχρι την τελευταία στιγμή ανέμενε το αποτέλεσμα. Στοχεύει στην Οδοντιατρική ή τη Φαρμακευτική και παρόλο που το άγχος των πανελλαδικών ήταν αυξημένο, εκείνη τώρα σημειώνει πως ήταν μια ωραία εμπειρία. Στο Πολυτεχνείο θέλει να εισαχθεί η Μαρία Ινώ Μπαζούκη. Συγκέντρωσε μ.ο. βαθμολογίας 18.08 και η προετοιμασία της όλο τον χρόνο φαίνεται πως απέφερε καρπούς, κάνοντάς τη χαρούμενη και ικανοποιημένη με την μεγάλη της προσπάθεια. Στο Τμήμα Ψυχολογίας θέλει να εισαχθεί η Αικατερίνη Πατσιαβούδη η οποία αφιερώθηκε στον στόχο της τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκέντρωσε 18.05 μ.ο. βαθμολογίας και αισθάνεται ικανοποίηση και χαρά που ανταμείφθηκαν οι κόποι της.

ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Μπαζούκη Μαρία Ινώ

Από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας την πρωτιά λαμβάνει ο Νίκος Καλαμπούκας με 18560 μόρια και από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας η Ανατολή Πλαγερά, που συγκέντρωσε 17725 μόρια και στοχεύει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε, οι πανελλαδικές είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως με πρόγραμμα κατάφερε και ανταποκρίθηκε.

ΠΛΑΓΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στο ΓΕΛ Αγριάς ξεχώρισε η Στυλιανή Παππά με μέσο όρο βαθμολογίας 18,08. Επιθυμεί να εισαχθεί στην Ιατρική ή τη Βιολογία και αν και όπως είπε ήταν μια δύσκολη χρονιά, το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει τους κόπους της. Στο ΓΕΛ Βελεστίνου η Μαρία Κουσκουρίδα συγκέντρωσε 18.685 μόρια και στρέφεται προς τα επαγγέλματα υγείας. Στο ΓΕΛ Σούρπης ξεχωρίζει η Σιμόνα Υζάι με μέσο όρο βαθμολογίας 17,88, ενώ στο ΓΕΛ Αλμυρού ο Ευάγγελος Τσάπρας συγκέντρωσε 18825 μόρια και στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Δηλώνει ικανοποιημένος με την πορεία του στις πανελλαδικές, καθώς είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και δεν τον κατέβαλε το άγχος. Ο Νίκος Κεχριώτης από το ΓΕΛ  Σκοπέλου συγκέντρωσε 18400 μόρια. Προετοιμάστηκε πολύ καλά για τις πανελλαδικές και αν και τα θέματα αυτή τη χρονιά ήταν δύσκολα, ο ίδιος ανέμενε αυτή του την πορεία. Στοχεύει στην Ιατρική και εύχεται τα μόρια που συγκέντρωσε να επαρκούν. Η Θένια Ιωσηφίδου από την Αλόννησο έγραψε 19,5 φυσική , 14,7 έκθεση, 18,2 μαθηματικά και 18 χημεία και στόχος της είναι το Πολυτεχνείο. Από το ΓΕΛ Τσαγακράδας η Κερασία Γλουμή συγκέντρωσε 16.300 μόρια και στοχεύει για το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Όπως δήλωσε, έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, για να φτάσει στο αποτέλεσμα αυτό, καθώς έπρεπε να μετακινείται για τα φροντιστήριά της στον Βόλο, χάνοντας πολλές ώρες διαβάσματος, αλλά και ξεκούρασης. Ήταν εξαντλητικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, όμως αισθάνεται δικαιωμένη για το αποτέλεσμα. Από το ΓΕΛ Αργαλαστής ξεχώρισε η Ελένη Ευαγγελινού με 17,45 μ.ο. βαθμολογίας και η Ελεονώρα Κατσιντέλια με 17,20.

ΠΑΠΠΑ
ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑ ΜΑΡΙΑ
ΥΖΑΙ ΣΙΜΟΝΑ
ΤΣΑΠΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΕΧΡΙΩΤΗΣ
ΓΛΟΥΜΗ ΚΕΡΑΣΙΑ

 

Από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ξεχωρίζει η Κλεονίκη Κομισοπούλου που συγκέντρωσε 18.40 μ.ο. βαθμολογίας. Η Κλεονίκη είναι ήδη κάτοχος ενός πτυχίου, καθώς είναι Κοινωνιολόγος και η αγάπη της για τη μάθηση την οδήγησε στα θρανία και σε μια στροφή καριέρας που ευελπιστεί να κάνει, καθώς στοχεύει να εισαχθεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Παντελεήμων Μπαλασκώνης συγκέντρωσε μ.ο. βαθμολογίας 18,40 και στοχεύει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως εξομολογείται ήταν μια δύσκολη και περίεργη χρονιά, καθώς εκτός από το άγχος των πανελλαδικών νόσησε και από κορωνοϊό . Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, αφοσιώθηκε στο διάβασμά του και με το αποτέλεσμα των πανελλαδικών φαίνεται πως ο πρώτος μεγάλος αγώνας της ζωής, όπως χαρακτηριστικά είπε, κερδήθηκε. Από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας πρώτη ήρθε η Βάγια Ντάφου με 18,3 βαθμολογία. Πέρυσι η Βάγια είχε προσπαθήσει ξανά, όμως δεν πέτυχε, φέτος όμως είναι πολύ ικανοποιημένη και στοχεύει στο Τμήμα Εργοθεραπείας στην Αθήνα. Από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ξεχώρισαν οι Γιάννης Αναστασιάσης και Περικλής Δελής με 15.500 μόρια από την κατεύθυνση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. Από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου οι επιτυχίες ήταν πολλές. Ο Δημήτρης Μούσιος συγκέντρωσε 19840 μόρια και αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος, καθώς αφοσιώθηκε στο διάβασμά του όλη τη χρονιά. Έκανε θυσίες, έθεσε τις προτεραιότητές του και φαίνεται πως ο στόχος του επιτεύχθηκε. Θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική μιας και η περιέργειά του για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού σε όλες τις εκφάνσεις του είναι μεγάλη.   Εξαιρετική επίδοση κατέγραψε και η Ελένη Πούλιου που συγκέντρωσε 19420 μόρια και στοχεύει σε Σχολές με άξονα την υγεία. Η μητέρα της ως νοσηλεύτρια αλλά και το ΕΠΑΛ αποτέλεσαν την αφορμή να στραφεί το ενδιαφέρον της στις επιστήμες υγείας. Η ίδια έβαλε πρόγραμμα όχι μόνο στην τελευταία τάξη του σχολείου, αλλά και στις προηγούμενες και είδε τον κόπο της να δικαιώνεται.

ΚΟΜΙΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μπαλασκώνης Παντελεήμων
Ντάφου Βαΐα Παρασκευή
ΜΟΥΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

Από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου ξεχωρίζει ο Γιώργος Αγροκώστας με 17600 μόρια. Με 19800 μόρια η Χριστίνα Αραμπατζή  είναι αυτή με την υψηλότερη βαθμολογία στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τον κόπο και την μεγάλη της προσπάθεια και στοχεύσει στην Ιατρική, που την έλκει ως επιστήμη. Συγκεντρώθηκε στο διάβασμά της έχοντας σταθερή ψυχολογία, γεγονός που πιστεύει πως ήταν το κλειδί για την επιτυχία της. Από το ίδιο σχολείο, ο Χαράλαμπος Καλοκμοίρης με 19265 μόρια στοχεύει στην Ιατρική. Αφοσιώθηκε στο διάβασμά του αν και δεν άφησε στην άκρη την κοινωνική του ζωή. Αισθάνεται ικανοποιημένος και χαρούμενος γι’ αυτό το αποτέλεσμα που του ανοίγει την πόρτα στο όνειρό του. Η Άννα Λέλου  με 19085 μόρια σ

τοχεύει στο Τμήμα Εργοθεραπείας και σημειώνει πως αν και ήταν μια δύσκολη περίοδος αυτή των πανελλαδικών, φαίνεται ότι άξιζε τελικά τον κόπο και την μεγάλη της προσπάθεια. Τέλος, από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου ο Κωνσταντίνος Κοτρώνης συγκέντρωσε 17,60 μέσο όρο βαθμολογίας και είναι ο πρώτος από το σχολείο του.

 

Αραμπατζή Χριστίνα
ΛΕΛΟΥ ΑΝΝΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.