Οι λογιστές καλούνται συνεχώς να καλύψουν ασυνεννοησία και ανεπάρκεια του κράτους

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας κ. Αλέκος Κεχαγιάς.
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΟΛ Μαγνησίας Αλ. Κεχαγιάς

Οι λογιστές καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια του κράτους, τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή ο Αλέκος Κεχαγιάς υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας. Όπως εξήγησε, η ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργείων, έχει αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα, να λήγουν μαζικά πολλές προθεσμίες.
«Πέρα από τα κλασικά που δεν είναι μόνο ο μήνας που κλείνει αλλά είναι όλη η χρονιά πρακτικά, έχουμε και τις υποχρεώσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για προβλήματα που υπήρξαν και δεν πληρώθηκαν όλοι, όπως και οι αναστολές συμβάσεων για τον Ιανουάριο, που πρέπει να δηλωθούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις αρχές Φεβρουαρίου», ανέφερε ο λογιστής.
Αναφορικά με το θέμα των τραπεζικών λογαριασμών, ο κ. Κεχαγιάς συνέστησε σε όλους τους φορολογούμενους να δηλώσουν στο taxis, που είναι πλέον το κεντρικό πληροφορικό σύστημα του Ελληνικού κράτους, έναν αριθμό IBAN και να δηλώνουν έναν τραπεζικό λογαριασμό που είναι δικαιούχοι (με πρώτο το όνομά τους), γιατί για επιδόματα και άλλες συναλλαγές, ζητείται τραπεζικός λογαριασμός. Για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, το μέλος του ΣΟΛ τόνισε ότι θα πάρουν τα 534 € εφόσον ήταν σε αναστολή όλο τον μήνα και είμαστε σε αναμονή για τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα που μπαίνει ο Φεβρουάριος.

«Πολλά τα ερωτήματα για τα ενοίκια»

Επίσης, πολλά είναι τα ερωτήματα για τα ενοίκια, αλλά δεν υπάρχει απάντηση για όσους βάσει συμβολαίου το προκαταβάλουν. Ο κ. Κεχαγιάς τόνισε ότι για τα ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, από τα πέντε βήματα που προβλέπεται έχουν γίνει τα δύο.
Όπως είπε, το πρώτο βήμα ήταν η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι τα υπάρχει 100% κούρεμα στα ενοίκια των δύο πρώτων μηνών του 2021. Το δεύτερο βήμα ήταν ότι κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου, που αναφέρει κάποια πράγματα σε έναν βαθμό ξεκάθαρα.
«Όμως ακόμη δεν έχουμε νόμο, δεν έχουμε την απόφαση για το ποιες επιχειρήσεις θα έχουν πλήρη ελάφρυνση του ενοικίου, ενώ δεν υπάρχει η πλατφόρμα για να δηλωθούν οι μειώσεις των ενοικίων. Άρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για τα ενοίκια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου», τόνισε και εξήγησε ότι μεταξύ ιδιοκτητών και μισθωτών, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το πώς θα καταβληθούν τα ενοίκια, εάν καταβλήθηκαν με ποιο τρόπο θα γίνει ο συμψηφισμός ή η επιστροφή.
Ο λογιστής ανέφερε ότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα σε καμία περίπτωση ποιους αφορά το κούρεμα των ενοικίων, γνωρίζουμε ότι μπαίνουν μέσα και οι εταιρίες που εισπράττουν ενοίκια, που μέχρι τώρα δεν ήταν, αλλά με ποσοστό επιδότησης 60% αντί 80% των φυσικών προσώπων.
«Επειδή είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη, με πράγματα που αλλάζουν από βδομάδα σε εβδομάδα και οι διατάξεις έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν, σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, όλοι να κάνουν υπομονή και, έστω και αργά, κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Κεχαγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.