«Οι νέοι έχουν απογοητευτεί και έχουν χάσει κάθε ελπίδα για έναν διαφορετικό δρόμο…»

«Είναι τρομακτικό να συζητάμε για την Παιδεία και να τη συνδέουμε με την Αστυνομία και την καταστολή»
Όπως είπε ο συντονιστής της νεολαίας του "ΜέΡΑ 25" Θ. Αχταρίδης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Να επαναφέρει τους νέους στον προβληματισμό και την ενασχόληση με τα κοινά στοχεύει η Νεολαία του ΜέΡΑ 25, που όταν βγούμε από τα περιοριστικά μέτρα επιθυμεί να πάει σε όλη την Ελλάδα για να οργανώσει ξανά τους συλλογικούς αγώνες.
Ο Θωμάς Αχταρίδης, συντονιστής της Νεολαίας του ΜέΡΑ 25, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, για να εμπλακούν με τα κοινά και την πολιτική ζωή, γιατί ειδικά τα τελευταία 10 μνημονιακά χρόνια, η νεολαία έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά.
Και αυτό, όπως είπε, γιατί έχουν κυρίως απογοητευτεί και έχουν χάσει κάθε ελπίδα για έναν διαφορετικό δρόμο και σκοπός του ΜέΡΑ 25 είναι να τους εμπνεύσει ξανά να προβληματιστούν, να εμπλακούν και να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά.

«Χρειάζεται να πιστέψουμε ξανά στο όνειρο»

«Εγώ και οι συνομήλικοί μου ανήκουμε σε μια γενιά που δεν έχουν ζήσει αυτοί που οι παλιοί περιγράφουν ως κανονικότητα. Το 2010 όταν ήρθε το πρώτο μνημόνιο ήμουν μαθητής και υπάρχουν φοιτητές αυτή την περίοδο που δεν θυμούνται καν αυτές τις ημέρες, ζουν σε μια δυστοπική καθημερινότητα, που «βομβαρδίζεται από τα δελτία ειδήσεων για μειώσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πολιτικές λιτότητας και όλο αυτό τους ρίχνει σε μια κατάθλιψη. Για να βγούμε απ’ αυτή την κατάσταση χρειάζεται να πιστέψουμε ξανά στο όνειρο και να οραματιστούμε συλλογικά έναν άλλο τόπο», τόνισε ο συντονιστής Νεολαίας του κόμματος.
Στόχος της Νεολαίας του ΜέΡΑ 25 είναι να ξεχυθεί στους δρόμους, να πλημμυρίσει τις γειτονιές και τις πόλεις, να αφουγκραστεί τα αιτήματα της νέας γενιάς και της νεολαίας και να μιλήσουν με νέα παιδιά που βρίσκονται στο δίλημμα της μετανάστευσης ή να μείνουν στην Ελλάδα που έχουν μεγαλώσει και αγαπούν και να ζήσουν με πενιχρούς μισθούς της τάξης των 400 και 500 €, χρήματα με τα οποία είναι αδύνατον κάποιος να χτίσει τη ζωή του, τόνισε ο Θ. Αχταρίδης.
Ο ίδιος είπε ότι όταν βγούμε από τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού, σκοπός είναι να γυρίζουν όλη την Ελλάδα και να οργανώσουν τη συλλογική πάλη, γιατί μόνο μέσα από συλλογικούς αγώνες μπορούμε να πετύχουμε τις νίκες που έχουμε ανάγκη.

«Όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού
των αστυνομικών δυνάμεων»

Γα το συλλαλητήριο που έγινε για την Παιδεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την πολιτική της κυβέρνησης, ο Θ. Αχταρίδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι το πρώτο … παγκοσμίως σε αρνητική πρωτοτυπία, διότι ενώ αφορά εκπαιδευτικά θέματα, κατατίθεται από κοινού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αφορά ζητήματα εκπαίδευσης! «Είναι τρομακτικό να συζητάμε για την Παιδεία και να τη συνδέουμε με την Αστυνομία και την καταστολή.
Το στέλεχος της Νεολαίας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι με την άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση υπάρχει μια όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού των αστυνομικών δυνάμεων πάνω στη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα.
Ο κ. Αχταρίδης χαρακτήρισε ιστορική μέρα την Πέμπτη που η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει το άρθρο 11 του Συντάγματος για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και είπε ότι ουσιαστικά βαδίζουμε σε πολύ μαύρες μέρες για τη χώρα, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να δέχονται τον έλεγχο και να φοβούνται για πιθανές πειθαρχικές διώξεις, από δυνάμεις που δεν θα ελέγχονται από την Πρυτανεία ή τη Σύγκλητο των Σχολών, αλλά απευθείας από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι μόνο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά υπάρχει μείωση εισακτέων στις σχολές των Πανεπιστημίων, θεσπίζεται βάση εισόδου, κάτι που θα πετάξει εκτός χιλιάδες μαθητές, την ίδια ώρα που εξισώνονται τα Κολλέγια και όσοι έχουν χρήματα θα μπορούν να σπουδάσουν, χωρίς η κυβέρνηση να λάβει υπόψη ούτε τα συμβούλια πρυτάνεων της χώρας.
Ο συντονιστής της Νεολαίας είπε ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας μέσα στους κοινωνικούς χώρους, πρέπει να μείνει στα χαρτιά και να ανατραπεί. Προς την κατεύθυνση αυτή το φοιτητικό κίνημα έχει σκοπό να οργανώσει μαζικούς αγώνες για να αποσυρθεί το ν/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.