Οι ωραιότερες παραλίες του Πηλίου μας προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια

Κρυστάλλινα νερά παραδομένα στην «αγκαλιά» της καταπράσινης φύσης

Χρυσές αμμουδιές, διάφανα νερά και το πράσινο του δάσους να βουτά ως το κύμα. Αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στη θαλασσινή πλευρά του βουνού των Κενταύρων. Καλοκαιρινός προορισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά, το Πήλιο είναι παράδεισος για όσους αναζητούν ποιοτικές και ήρεμες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα. Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τις ωραιότερες παραλίες του.

 

Μυλοπόταμος

Μυλοπόταμος

Στην πλευρά του Αιγαίου, σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος είναι μία από τις διασημότερες και πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Πηλίου. Το τοπίο είναι επιβλητικό: γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμος, λευκό βοτσαλάκι και ένας βράχος με άνοιγμα που χωρίζει την παραλία στα δύο. Η πρόσβαση είναι εύκολη κατεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια.

Φακίστρα

Φακίστρα

Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας είναι μία από τις πιο καρτποσταλικές γωνιές του ανατολικού Πηλίου. Έχει βραβευτεί από πολλά διεθνή ταξιδιωτικά sites και έχει μπει σε ουκ ολίγες λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο. Έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια. Για να την προσεγγίσετε θα ακολουθήσετε την ταμπέλα από την Τσαγκαράδα και στη συνέχεια θα περπατήσετε σε ένα κατηφορικό μονοπάτι για 15-20 λεπτά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και θα χρειαστεί να έχετε τις δικές σας προμήθειες.

Νταμούχαρη

Νταμούχαρη

Η Νταμούχαρη, που έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό από την ταινία Mamma Mia, είναι ένας μικρός και γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, στην πλευρά του ανατολικού Πηλίου. Στον βόρειο κολπίσκο του οικισμού βρίσκεται το ειδυλλιακό λιμανάκι, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί. Στο νότιο τμήμα της, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια παραλία με κρυστάλλινα νερά και μεγάλα λευκά βότσαλα.

Άγιος Ιωάννης

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του ανατολικού Πηλίου, με πολλές προτάσεις σε διαμονή και φαγητό για να επιλέξεις. Η παραλία του έχει χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και θαλάσσια σπορ.

Πλάκα

Πλάκα

Πέντα λεπτά από την παραλία του Αγίου Ιωάννη, θα συναντήσετε την Πλάκα, μία πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, ψιλό βότσαλο και πλούσια βλάστηση που φτάνει ως την άμμο προσφέροντας άφθονη σκιά.

Παπά Νερό

Παπά Νερό

Σε κοντινή απόσταση από τον Άγιο Ιωάννη, η παραλία Παπά Νερό αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες του Πηλίου. Χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά, θαλάσσια σπορ, ταβερνάκια και μια καταπράσινη φύση ολόγυρα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Χορευτό

Χορευτό

Το Χορευτό είναι μία απέραντη παραλία με άμμο στις ακτές του Αιγαίου στο ανατολικό Πήλιο. Η ακτή είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και πολύ χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας, ενώ στον οικισμό θα βρείτε πολλές ταβέρνες και καφέ. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο από τη Ζαγορά, η οποία απέχει 7,5 χλμ. από το Χορευτό.

Άγιοι Σαράντα

Άγιοι Σαράντα, Πήλιο

Σε απόσταση 3 χλμ. από το Χορευτό βρίσκεται μια τεράστια και μαγευτική αμμώδης παραλία με χαρακτηριστικούς βράχους, οι Άγιοι Σαράντα. Θα βρείτε ταβερνάκια και beach bar για να χαλαρώσετε. Η παραλία οφείλει το όνομά της στο ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής.

Ποτιστικά

Ποτιστικά

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πηλίου, η παραλία Ποτιστικά, με τη χρυσαφένια αμμουδιά μήκους 1 χλμ. και τους μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα, γεμίζει κάθε καλοκαίρι από επισκέπτες που την επιλέγουν για τις βουτιές τους. Για να φτάσετε εκεί, ακολουθείτε το δρόμο από το Βόλο προς την Αργαλαστή και στη συνέχεια προς Ξυνόβρυση. Στο χωριό θα βρείτε ταμπέλα για την παραλία.

Μελανή

Μελανή

Η Μελανή χωρίζεται από τα Ποτιστικά από μεγάλους βραχώδεις σχηματισμούς. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία, με χρυσαφένια, ψιλή άμμο και πέτρες στο βυθό της θάλασσας. Είναι πιο ήσυχη σε σχέση με άλλες παραλίες και με ελάχιστες υποδομές. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τη διασταύρωση του δρόμου Αργαλαστή- Ξινόβρυση.

Πάλτση

Πάλτση

Μια πολύ όμορφη παραλία στο νότιο Πήλιο είναι και η Πάλτση. Με χρυσή άμμο και πλούσια βλάστηση τριγύρω, προσελκύει κάθε καλοκαίρι πολλούς επισκέπτες για κολύμπι και χαλάρωση. Στον οικισμό υπάρχουν λίγες επιλογές διαμονής και φαγητού. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου από την Αργαλαστή.

Άφησσος

Άφησσος

Η Άφησσος είναι ένα πολύ γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο σε απόσταση 26 χλμ. από την πόλη του Βόλου. Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα συναντήσετε την παραλία Καλλιφτέρη, μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου. Είναι οργανωμένη, με μεγάλη αμμουδιά με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά. Στην Άφησσο θα βρείτε επίσης την παραλία Λαγούδι, δίπλα στο λιμανάκι του οικισμού, καθώς και την αμμώδη παραλία Αμποβός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.