Οι θεσπέσιες παραλίες του Πηλίου που προλαβαίνεις να δεις πριν το τέλος του Αυγούστου

Κάθε χωριό και μια ιστορία

Αν μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει να επισκεφτείς το Πήλιο καλοκαίρι, μάλλον δεν μπορείς να αντιληφθείς τι είναι αυτό το… κάτι που αναγκάζει τους παραθεριστές που το επιλέγουν κάθε χρόνο να δηλώνουν ταγμένοι στην ομορφιά του.

Ναι, η αλήθεια είναι πως το Πήλιο αποτελεί κορυφαίο χειμερινό προορισμό που δεν λείπει για κανέναν λόγο από κάθε λογής αφιέρωμα στους πιο δελεαστικούς χειμερινούς προορισμούς για Σαββατοκύριακο, αλλά στην πραγματικότητα το μέρος αυτό είναι κάτι περισσότερο από «ιδανική επιλογή για χειμερινές αποδράσεις».

Το πανέμορφο Πήλιο -αν και οι περισσότεροι αγνοούν αυτό το plus του- διαθέτει κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, είτε από την πλευρά του Αιγαίου, είτε από την πλευρά του Παγασητικού με μοναδικό χαρακτηριστικό πως συνδυάζει απόλυτα την χαλαρότητα του βουνού και την ομορφιά του εξωτικού καλοκαιρινού θερέτρου.

Οι διακοπές στο Πήλιο προϋποθέτουν πως αγαπάς τη φύση, τη χαλαρή διάθεση καθώς και τις αποστάσεις, μιας και το αυτοκίνητο θα γίνει ο σύμμαχός σου σε αυτή την υπέροχη περιπέτεια.

Κάθε χωριό του Πηλίου και μια ιστορία, μία πλατεία για χαλάρωση και… τσιπουροποσία και μία παραλία από αυτές που δεν βάζει ο νους σου πως υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο πως οι τουρίστες εξωτερικού και Ελλάδας επιστρέφουν πάντα εκεί. Κάθε χρόνο πιο διψασμένοι για αυτή την ομορφιά.

Είτε προτιμάς Αιγαίο είτε Παγασητικό, είτε αμμουδιά είτε θάλασσα, ήσυχες ή κοσμοπολίτικες παραλίες, όλα θα τα βρεις εκεί σε αφθονία.

Μυλοπόταμος

Λίγο δίπλα από  την γραφική Τσαγκαράδα υπάρχει μια παραλία από την πλευρά του Αιγαίου που θα ορκιζόσουν πως βρίσκεται στη Λευκάδα.

Ο Μυλοπόταμος είναι μια πανέμορφη παραλία με χρυσή αστραφτερή αμμουδιά και τιρκουάζ νερά που αποτελεί ίσως την πιο πολυφωτογραφισμένη και διάσημη του νομού ολόκληρου. Η πρόσβαση γίνεται από κάποια σκαλάκια και θεωρείται εύκολη, ενώ η θέα είναι επιβλητική και ενδείκνυται για τους ερωτευμένους! Αν είστε ζευγάρι, λοιπόν, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά, ο Μυλοπόταμος σας ανήκει.

Νταμούχαρη

Αν κάπου νομίζεις πως έχεις ακούσει το όνομα της, είναι που ταξίδεψε σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω του «Mamma Μia!».

Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του Πηλίου, μια περιοχή στην οποία θα βρεις από ταβερνάκια, καφέ και beach bars, μέχρι απομονωμένα μέρη για να κολυμπάς μόνος σου. Τα λευκά βότσαλα κάνουν το τοπίο εξωτικό και τα καταγάλανα νερά σε προκαλούν για βουτιές δίχως τέλος.

Άγιος Ιωάννης

Η πιο δημοφιλής παραλία του Πηλίου αγαπιέται κυρίως από τους φανατικούς campers, αν και ενδείκνυται και για οικογένειες.

Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια τεράστια ολόχρυση ακτή με κρυστάλλινα νερά που θα σου προσφέρει κάθε άνεση και θα σε ικανοποιήσει πλήρως αν αγαπάς τα θαλάσσια σπορ.

Παπά Νερό

Πολύ κοντά στην παραλία του Άη Γιάννη βρίσκεται και η επίσης πολυφωτογραφημένη παραλία Παπά Νερό. Αιγαιοπελαγίτικα νερά, καταπράσινο τοπίο γύρω και ωραία ταβερνάκια που θα σε κρατήσουν κοντά τους μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Άγιοι Σαράντα

Λένε πως οι Άγιοι Σαράντα θυμίζουν εικόνες από την πασίγνωστη ταινία «Γαλάζια Λίμνη». Αν σου φαίνεται υπερβολή πρέπει να πας εκεί για να το ανακαλύψεις. Τα νερά στους εκεί έχουν πράγματα την όψη του νερού της λίμνης και οι χαρακτηριστικοί βράχοι κάνουν το σκηνικό πιο άγριο.

Να που τελικά μπορεί το Πήλιο να έχει μείνει στη συνείδηση όλων μας ως χειμερινός προορισμός, αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οργανώσου και σπεύσε να απολαύσεις τη μαγεία του μέρους αυτού που θεωρείται ευλογημένο λόγω της απερίγραπτης ομορφιάς του πριν τελειώσει ο Αύγουστος.

Extra tip: Δοκίμασε να μένεις σε διαφορετικά χωριά, ώστε να τα ανακαλύψεις μέρος – μέρος και κολύμπα σε θάλασσες που δεν θα φανταζόσουν πως υπάρχουν σε αυτή τη μεριά της χώρας μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.