Οι τραγικές λεπτομέρειες πίσω από τους θανάτους σε Φάρσαλα και Καρδίτσα από την κακοκαιρία

Τι συνέβη με την αγνοούμενη φαρμακοποιό

Τρεις και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» από τις πολύπαθες περιοχές της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. Πίσω από αυτές τις απώλειες κρύβονται τραγικές λεπτομέρειες.

Στο Βασιλί Φαρσάλων έχασε τη ζωή της μία 86χρονη γυναίκα. Η κόρη της ήταν μαζί της, έφυγε για λίγο για τα Φάρσαλα και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να επιστρέψει. Το σπίτι τους βρισκόταν σε απόσταση 70 μέτρων από το ανάχωμα του ποταμού Ενιπέα που κατέρρευσε. Η ηλικιωμένη άκουσε τον θόρυβο και όταν άνοιξε την πόρτα, μεγάλος όγκος νερού την πέταξε κάτω, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να πνιγεί σε ύψος νερού που δεν ξεπερνούσε τους 70 πόντους.

Ο 63χρονος βοσκός από την Αλβανία ήθελε να πάει να δει τα ζώα στο ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν στις άκρες χειμάρρου κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας. Ο γιος του τον είχε αποτρέψει αρχικά, ωστόσο ο 63χρονος φαίνεται να έφυγε κρυφά αγνοώντας τις προτροπές και παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.    

Αναφορικά με την 40χρονη αγνοούμενη φαρμακοποιό στο Μουζάκι Καρδίτσας, δύο αστυνομικοί που απέτρεπαν την κυκλοφορία προς τη γέφυρα πάνω από τον Πάμισο ποταμό είδαν το όχημά της, επιχείρησαν να την αποτρέψουν, εκείνη τους αγνόησε -ενδεχομένως βρισκόταν σε σύγχυση-, πέρασε πάνω από τους κώνους που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί και μετά από 100 μέτρα πορείας χάθηκε από τα μάτια τους. Οι αστυνομικοί αναφέρουν -όχι με απόλυτη βεβαιότητα πάντως- πως η γυναίκα είχε και συνοδηγό.  

Ένα άλλο θρίλερ εξελίχθηκε στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είχε εγκλωβιστεί μετά την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού τους. Οι δύο δρόμοι πρόσβασης προς το χωριό έχουν κοπεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχε καταφέρει να φθάσει στο χωριό. Τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος ήταν τελικά ένας, ο οποίος τελικά απεγκλωβίστηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.