Ομαλά εξελίσσονται οι εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Μικρή η συμμετοχή σε Σκιάθο και Αλμυρό, προσδοκίες για μεγαλύτερη στον Βόλο

Ομαλά εξελίσσονται από το πρωί της Κυριακής οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υποψήφιοι των τριών συνδυασμών που συμμετέχουν δίνοντας τη “μάχη” του σταυρού. Η τριήμερη εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε το Σάββατο όπου στήθηκαν κάλπες σε Σκιάθο και Αλμυρό δεν ικανοποίησαν τους υποψηφίους μιας και η συμμετοχή ήταν χαμηλή. Συγκεκριμένα στον Αλμυρό ψήφισαν 241 μέλη (Εμπορικό 70, Υπηρεσιών 97, Τουριστικό 62, Μεταποίηση 12) ακριβώς ο ίδιος αριθμός που ψήφισε και στην Σκιάθο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδυασμών σήμερα μέχρι τις 2 μ.μ. είχαν ψηφίσει περίπου 1.000 μέλη από τα συνολικά 6.757 που έχουν δικαίωμα ψήφου σε επίπεδο νομού Μαγνησίας. Ωστόσο η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα από 7π.μ. έως τις 7.μ.μ.

Αλλαγή στις κλειδαριές του Επιμελητηρίου μετά από καταγγελίες

Υπό τον φόβο νοθείας στις κάλπες η Εφορευτική Επιτροπή, μετά από καταγγελία του συνδυασμού “Μαγνησία 2025”, προχώρησε στην αλλαγή όλων των κλειδαριών του κτιρίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα οι κάλπες θα παραμείνουν το βράδυ της Κυριακής κλειδωμένες, ωστόσο πρόσβαση στο κτίριο έχει άγνωστος αριθμός υπαλλήλων, ενώ όπως υποστηρίζουν βρέθηκε κλειδί από την πίσω πόρτα του κτιρίου που οδηγεί στον ακάλυπτο, πεταμένο στον δρόμο. Προς ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν για την φύλαξη του κτιρίου και την διαφύλαξη του αδιάβλητου της διαδικασίας, έχει ανατεθεί από την Εφορευτική Επιτροπή σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

Για κινήσεις πανικού κάνει λόγο το “Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα”

Από το «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν ο πανικός δεν κρύβεται….

Ξεπερνά κάθε ηθική, η κίνηση του υποψηφίου Προέδρου Τρύφωνα Πλαστάρα να αναθέσει ο ίδιος, αγνοώντας αποφάσεις της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, σε άλλη εταιρεία Security, με έδρα τη Λάρισα τη φύλαξη των καλπών της περιφέρειας στις Επιμελητηριακές εκλογές και χρειάστηκαν «διαβουλεύσεις» ώστε να αποσυρθεί η εταιρεία.

Η Εκλογική Επιτροπή, τηρώντας κι ενεργώντας πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη φύλαξη των καλπών. Άραγε με τι κριτήριο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία Security; Τυχαία;

Και ο κατήφορος τους συνεχίστηκε όταν ανάγκασαν την εκλογική Επιτροπή να αλλάξει ακόμη και κλειδαριές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, επικαλούμενοι την ασφάλεια του κτιρίου.
Ο κ. Πλαστάρας, δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του κι ακολούθησε πρακτικές και τακτικές που δεν αρμόζουν στο θεσμό του Επιμελητηρίου αλλά και στην πόλη.
Οι επαγγελματίες της Μαγνησίας, δεν τρώνε κουτόχορτο που προσπαθούν κάποιοι τόσο καιρό να τους ταΐσουν.

Εμείς στο «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα», δεν προσπαθούμε με προσκόμματα και πυροτεχνήματα να «τινάξουμε στον αέρα» την ύψιστη διαδικασία των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Ζητούμε από τους επαγγελματίες, να μην αποπροσανατολιστούν από τέτοιες ενέργειες, που μόνο κακό κάνουν στον θεσμό, αλλά να συμμετέχουν δυναμικά στις εκλογές που διενεργούνται, στηρίζοντας ανθρώπους που με πραγματικό ήθος, εντιμότητα και δυναμική δίνουν καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Κοιτώντας την επόμενη ημέρα, η διοίκησή μας και η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου πρέπει να ενεργήσουν ενωτικά για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου.
Ζητούμε από τους επαγγελματίες μαζική συμμετοχή και εμπιστοσύνη στον θεσμό του Επιμελητηρίου, που κάποιοι προσπαθούν να διαβάλλουν και από τους απέναντι..ψυχραιμία, γιατί και στην ήττα πρέπει να υπάρχει πάντα σωστή διαχείριση…

Μέχρι τέλους θα είμαστε επί των επάλξεων

Σε βραδινή (της Κυριακής) ανακοίνωση του συνδυασμού “Μαγνησία 2015” αναφέρεται “Ο κ. Μπασδάνης είναι πολύ «μικρός» για να μας κάνει μαθήματα ηθικής. Ας απολογηθεί πρώτα στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για την απραξία του και την αδυναμία του να στηρίξει τους επαγγελματίες και την επιχειρηματική κοινότητα της Μαγνησίας και ύστερα να «κουνάει το δάχτυλο» σε όποιον αντιστέκεται στις ραδιουργίες του.
Επί του προκειμένου, όσον αφορά το θέμα της secyrity, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Όφειλε πρώτος ο «απερχόμενος» να έχει διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα και με όλες τις προϋποθέσεις που πάνω από όλα εγγυώνται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ας μην ρίχνει το «μπαλάκι» στην Εκλογική Επιτροπή, η οποία προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, έχοντας να αντιμετωπίσει δεκάδες εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η απερχόμενη διοίκηση.
Απαιτήσαμε να υπάρξει αλλαγή της εταιρείας secuirity διότι όλως… τυχαίως…. η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να συνδέεται με υποψήφιο που συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Αρ. Μπασδάνη. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» κ. Μπασδάνη. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Τελεία και Παύλα.
Επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι μέχρι τέλους θα είμαστε επί των επάλξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε μέχρι τέλους το αδιάβλητο των εκλογών.
Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην Εκλογική Επιτροπή η οποία δίνει τιτάνιο αγώνα, σε αντίξοες συνθήκες για να φέρει εις πέρας το έργο της.
Καλούμε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να κλείσουν τα αυτιά τους στον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο συνδυασμός μας από την πρώτη μέρα που τόλμησε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον απερχόμενο. Με τη μαζική τους συμμετοχή και σήμερα, δίνοντας ισχυρή εντολή στο συνδυασμό «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στους εκφραστές ενός κατεστημένου που δυστυχώς έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο σε πλήρη απαξίωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.