Όμορφη… ψυχοθεραπεία η παρατήρηση άστρων και η υπερπανσέληνος τις ημέρες του κορωνοϊού

Συνεχίζονται διαδικτυακά τα μαθήματα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος

Στην εποχή του κορωνοϊού το να κοιτά κανείς τον ουρανό μπορεί να αποτελέσει μία όμορφη αλλά ψυχοθεραπευτική διέξοδος, με αφορμή και τη ροζ υπερπανσέληνο που καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης. Αυτήν την υπερπανσέληνο παρατήρησαν και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι, όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102.5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο ιδρυτής της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στη Γη.
Σύμφωνα με τον κο Μαυρομμάτη, η απόσταση της Σελήνης αυτή τη στιγμή είναι στις 350 χιλιάδες χλμ, τη στιγμή που η μεγάλη απόσταση φτάνει τις 400 χιλιάδες χλμ. Η κοντινή απόσταση την κάνει να φαίνεται και πιο μεγάλη, αλλά ουσιαστικά το χρώμα της δεν αλλάζει… «Το ροζ χρώμα είναι για τους ποιητές και τους ερωτευμένους. Αν είναι πιο χαμηλά πάντως τότε οι ακτίνες που φεύγουν από τη Σελήνη είναι πιο κόκκινες και γι’ αυτό φαίνεται έτσι. Αλλά όταν ανέβει πιο ψηλά φαίνεται το δικό της κίτρινο χρώμα» σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.
Ο κ. Μαυρομμάτης πάντως σημείωσε ότι είναι πραγματικά όμορφο και ψυχοθεραπευτικό αυτή την περίοδο να κοιτάζει κανείς τον ουρανό το βραδάκι, όπως για παράδειγμα προς τη δύση και να βλέπει ένα λαμπρό αστέρι την Αφροδίτη, ο «Αποσπερίτης» ή ο «Έσπερος» όπως λέγεται…
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται διαδικτυακά τα μαθήματα αστρονομίας για τους μαθητές που βρίσκονται μακριά. Σύμφωνα με τον κο Μαυρομμάτη τα βιντεομαθήματα είναι αρκετά και ουσιαστικά είναι τα μισά. Οπότε οι συμμετέχοντας θα ετοιμαστούν για το τελικό διαγώνισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, ενώ και πάλι διαδικτυακά θα λάβουν τους τίτλους σπουδών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.