Οργισμένοι Βολιώτες συνταξιούχοι που μένουν χωρίς αύξηση ή έλαβαν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη

«Πρωθυπουργός και Υπ. Εργασίας εξαπάτησαν τους συνταξιούχους» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων από την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων έκανε λόγο ο Νίκος Χατζόπουλος πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων), που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν όλοι οι συνταξιούχοι είναι χαμένοι… Μεταξύ των παραπονούμενων είναι και πολλοί Βολιώτες, που επικοινωνούν με το ΕΝΔΙΣΥ που είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι.  Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξαπάτησαν τους συνταξιούχους, σχεδόν οι μισοί μένουν χωρίς αύξηση ή έλαβαν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη.

Τα στοιχεία του ΕΝΔΙΣΥ

Σύμφωνα με στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το 34,54% δηλαδή 904.077 συνταξιούχοι δεν πήραν αύξηση ούτε 1 Ευρώ.

Το 9,79% που αντιστοιχεί σε 258.000 συνταξιούχους πήραν ψίχουλα, γιατί είχαν προσωπική διαφορά 80, και πήραν 85, οπότε πήραν 5 € που δεν είναι καθαρό ποσό!

Το 54,64% των συνταξιούχων πήρε αύξηση, όμως δεν πήρε ακριβώς την αύξηση που φαίνεται από το 7,75% στην κύρια σύνταξη.

Ανέβηκε ο φόρος, οπότε δεν πήρε ολοκληρωμένη την αύξηση

Ο κ. Χατζόπουλος έφερε παραδείγματα συνταξιούχου που έπαιρνε 1391 € σύνταξη μικτά επί 7,75% πήγε 1498,20 €, έπαιρνε 1141 € καθαρά και πήρε 1188 € καθαρά, δηλαδή 47 € από τα 107 € του 7,75% αύξηση. Όπως εξήγησε αυτό συνέβη γιατί ανέβηκε ο φόρος πήρε 6% ο κλάδος ασθένειας και η εισφορά που πήρε στο 3% επειδή ξεπέρασε τα 1400 €.

«Εκ των πραγμάτων δεν πήρε ούτε το 40% της αύξησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, που επισήμανε ότι και αυτοί που πήραν αύξηση πήραν ψίχουλα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες απ’ όλους τους συνταξιούχους.

Έχασε περισσότερα χρήματα, απ΄όσα πήρε ως αύξηση!

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει συνταξιούχος που παίρνει 600 € σύνταξη, είχε αρνητική προσωπική διαφορά και πήρε μια αύξηση 40-45 €. Ο άνθρωπος αυτός μένει στο νοίκι και έπαιρνε επιδότηση ενοικίου 80 €.

Τώρα που αυξήθηκε η σύνταξή του , στο άθροισμα στα μικτά, χάνει το επίδομα των 80 € και θα πάρει 40 €, δηλαδή χάνει και παραπάνω από αυτά που πήρε.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων, τόνισε ότι αν και υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα εφημερίδων που έβγαζαν ακόμη και το ύψος των συντάξεων, κανένας δεν υπολόγισε τον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης και το 6% και αποδείχτηκε ότι το ψέμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, απέναντι στους συνταξιούχους και στην κοινωνία έχει ημερομηνία λήξης.

«Επί τρία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης χρωστάει 1,1 δις € ετησίως για τα δώρα που μας έφαγε»

Ο κ. Χατζόπουλος ζητάει να αλλάξει ο νόμος και η πολιτική που εφαρμόζεται, να ανέβει στα 850 € η κατώτερη σύνταξη, για να μπορεί να ζει ο κόσμος και τόνισε ότι δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 500 €, δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του, να ψωνίσει στο μάρκετ και να πάρει ψωμί, με τέτοια ακρίβεια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Μάιο του 2019 η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε την 13η σύνταξη, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει «να μην πάρουμε τα ψίχουλα γιατί είναι λίγα», ψήφισε τη διάταξη κι όταν έγινε κυβέρνηση κατάργησε τα δώρα. «Επί τρία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης χρωστάει 1,1 δις € ετησίως για τα δώρα που μας έφαγε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ

Το ΕΝΔΙΣΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση – επιστολή που απέστειλε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, αναφέρει, ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 2.634.786 συνταξιούχους (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας), ενημερώνει με ακρίβεια ποιοι έλαβαν ατόφια την αύξηση 7,75% και ποιοι όχι. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι το 44,33% των συνταξιούχων της χώρας, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, υπέστησαν αισχρή κοροϊδία από την σημερινή Κυβέρνηση, αφού ή δεν έλαβαν καθόλου αύξηση ή πήραν πολύ μικρότερη από αυτή που ανέμεναν.

Συγκεκριμένα:

  • Το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε ότι κατέβαλλε αυξήσεις 7,75% σε 1.724.713 συνταξιούχους. Όμως την ίδια στιγμή, μας έχει ενημερώσει ήδη από την περασμένη Κυριακή ότι ατόφια την εν λόγω αύξηση, θα την λάβουν έως το 85% του ανωτέρω αριθμού δικαιούχων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν 258.000 συνταξιούχοι περίπου, οι οποίοι θα έχουν την «τύχη» να διαπιστώσουν αύξηση στις συντάξεις τους, όμως την ίδια στιγμή θα έχουν και την «ατυχία» να δουν ότι η αύξηση αυτή δεν είναι 7,75%, αλλά αισθητά μικρότερη. Έτσι, απομένουν 1.466.000 δικαιούχοι περίπου, οι οποίοι πράγματι θα λάβουν το σύνολο της αύξησης. Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί 55,64% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.
  • Την ίδια στιγμή προκύπτουν 077 συνταξιούχοι, που το ίδιο το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Αυτοί αντιστοιχούν στο 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή ο ένας στους τρεις συνταξιούχους, δεν θα λάβει καθόλου αύξηση! Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χατζηδάκη, η συγκεκριμένη κατάφωρη αδικία φέρει ανεξίτηλα τις υπογραφές σας. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που τολμάτε να απευθύνεστε στους συνταξιούχους. Εν μέσω σκληρής ακρίβειας τους αφήσατε χωρίς αυξήσεις. Τους δίνετε μόνο υποσχέσεις και ψίχουλα από προηγούμενες αυξήσεις που συνιστούν πραγματική κοροϊδία. Ντροπή, μόνο ντροπή.
  • Αθροιστικά, οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις 7,75% στις κύριες συντάξεις (910.077) και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε (258.000), ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα! Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε ξανά πολλά «συγχαρητήρια» στους κυρίους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη.  Αυτή η «τεράστια επιτυχία» τους ανήκει. Να μην ξεχάσουν να την προβάλλουν στον προεκλογικό τους αγώνα, όταν θα συναντιούνται με συνταξιούχους…

ΥΓ: Στο  υπουργείο Εργασίας, καλό είναι να μάθουν ότι δεν συνιστά αύξηση η «έκτακτη οικονομική ενίσχυση». Το λέει η ίδια η λέξη, είναι «έκτακτη», άρα ας μην επικαλούνται  αυτό το επιχείρημα, στρέφεται εναντίον τους. Η έννοια της αύξησης έχει μόνιμα χαρακτηριστικά στις αποδοχές των δικαιούχων. Έτσι, για να μην παίζουμε με τις λέξεις και δημιουργούμε εντυπώσεις. Άλλωστε, οι ίδιοι οι δικαιούχοι αυτής της «έκτακτης» ενίσχυσης, που την έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζουν καλά ότι σήμερα, που θα πάνε στα ΑΤΜ για να δουν την σύνταξή τους, δεν θα την ξαναλάβουν. Άρα, άνθρακες ο θησαυρός των 250 ευρώ…

ΥΓ2: Επίσης, στο υπουργείο Εργασίας, δεν χρειάζεται  να κρύβονται όταν αναφέρονται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ας βάλουν μπροστά από την συγκεκριμένη φράση και την λέξη «φορολογική». Μόνο άλλωστε το φορολογικό σκέλος της ειδικής εισφοράς καταργήθηκε. Το ΕΝΔΙΣΥ το είχε επισημάνει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Η ίδια η εισφορά παρέμεινε ανέπαφη και καταβάλλεται κανονικά από τους συνταξιούχους.

Έτσι εξηγείται άλλωστε, πώς οι «δύσμοιροι» δικαιούχοι τις συγκεκριμένης «αύξησης»,  διαπίστωσαν ότι έλαβαν προσθήκη στις αποδοχές τους, ποσά στα επίπεδα των 2,3,5 ή ακόμα και…6 ευρώ το μήνα! Δεν έχουν τι να τα πρωτοκάνουν! Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, που αν δεν ήταν για κλάματα, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, σίγουρα θα ήταν για γέλια! Αλλά γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος, ας μην το ξεχνούν αυτό οι ένοικοι του 8ου ορόφου της Σταδίου 29…»

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.