Οριστικοί τίτλοι τέλους για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σποράδων- Θεσσαλονίκης

Άλλο ταχύπλοο ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Τίτλους τέλους της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στη γραμμή «νησιά Β. Σποράδων- Θεσσαλονίκη», έβαλε και επίσημα χθες ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaways, που ανακοίνωσε στους δημάρχους των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, ότι το δρομολόγιο δεν θα γίνει φέτος το καλοκαίρι, για οικονομικούς λόγους. Οι δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον οποίο ζήτησαν να πιέσει για να δρομολογηθεί άλλο ταχύπλοο σκάφος στο δρομολόγιο νησιά Σποράδων – Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών των Σποράδων και εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Σκιάθου και της Σκοπέλου και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, τους ενημέρωσε ότι για το καλοκαίρι του 2018 δεν θα δρομολογηθεί το Flyingcat στη γραμμή Θεσσαλονίκη – νησιά Σποράδων, διότι δεν βγαίνει η εταιρία.

«Πέρυσι είχαν μετακινηθεί 30.000 άνθρωποι»
Για προειλημμένη απόφαση κάνει λόγο ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, που δήλωσε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ότι η απόφαση αυτή, θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι είχαν μετακινηθεί και στα τρία νησιά από τη Θεσσαλονίκη 30.000 άνθρωποι που έκαναν τις διακοπές τους. Ο ίδιος είπε ότι η κατάργηση της γραμμής, ανακοινώθηκε εκ μέρους της εταιρίας από τον Ιανουάριο του 2017, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία πως θα πάει το καλοκαίρι, που πήγε καλά.
Οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, μετά την αδιέξοδη συνάντηση με την ναυτιλιακή εταιρία, επισκέφθηκαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό για το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλούδη, ο υφυπουργός δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν η εταιρία δεν επιθυμεί να εκτελέσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Ωστόσο οι δήμαρχοι ζήτησαν να παρέμβει το υπουργείο για να δρομολογηθεί ταχύπλοο άλλης εταιρίας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, για την καλοκαιρινή περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.