Οριστικοποιήθηκε η ένταξη έντεκα έργων στο «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

Απ΄ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, στο «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης»

Οριστικοποιήθηκε η ένταξη έντεκα έργων στο «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» απ΄ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, στο «3ο Συνέδριο Ανάπτυξης» που διοργάνωσε ο «Όμιλος Καρεκλίδη», ενώ όπως αναφέρουν σε κοινή του ανακοίνωση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, «πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια προχωρούν έργα αναγκαία και απαραίτητα για να δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού Μαγνησίας».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το περασμένο Σ/Κ στο 3ο συνέδριο ανάπτυξης που διοργάνωσε ο Όμιλος Καρεκλίδη στον Βόλο με θέμα: « Σχεδιάζουμε την Μαγνησία της επόμενης 20ετίας» όπου συμμετείχαν θεσμικοί φορείς, βουλευτές και η πολιτική ηγεσία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης οριστικοποίησε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της χρηματοδότησης των παρακάτω σημαντικών έργων και μελετών για την περιοχή μας:
1) Η επέκταση του περιφερειακού από το σημείο που τελειώνει τώρα μέχρι την παραλιακή οδό Βόλου Αγριάς
2) Η ολοκλήρωση των μελετών για την παράκαμψη του τμήματος Αγριάς – Αφέτες
3) Τα έργα διευθέτησης του ρέματος στην Παιδόπολη Αγριάς Βόλου
4) Η ανέγερση νηπιαγωγείου στη Σούρπη του Δήμου Αλμυρού
5) Οι μελέτες για δύο κυκλικούς κόμβους σε Χρυσή Ακτή και Μεγάλη Βελανιδιά
6) Η ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή δρόμου που θα παρακάμπτει το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια Πηλίου
7) Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Λ. Αθηνών με την Λαρίσης
8) Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στην Μπουρμπουλήθρα στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Αϊβαλιώτικα
9) Η δεύτερη φάση μελετών που αφορούν την κατασκευή δρόμου που θα παρακάμπτει την Ζαγορά.
Πέρα από τα παραπάνω ανακοινώθηκαν επίσης, η χρηματοδότηση για τη μελέτη σκοπιμότητας που αφορά τις συνδυασμένες μεταφορές, δηλαδή την σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το Λιμάνι και το αεροδρόμιο Αγχιάλου, καθώς και η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι προφανές πως η σημασία των παραπάνω χρηματοδοτήσεων είναι πολύ μεγάλη, καθώς αφορούν έργα που αποτελούν χρόνια αιτήματα των θεσμικών φορέων και των κατοίκων του νομού και η υλοποίησή τους θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη τόσο του Βόλου όσο και της Μαγνησίας. Να υπενθυμίσουμε, πως τις τελευταίες δεκαετίες, τα μόνα αναπτυξιακά έργα που έγιναν στον νομό μας ήταν ο ημιτελής περιφερειακός δρόμος και η κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που προχωρούν έργα αναγκαία και απαραίτητα για τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα στηρίξουν και θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.