Ουσιαστική λειτουργία Δικαστηρίων ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

Οι δικηγόροι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και δεν έτυχαν επαρκούς στήριξης

Ουσιαστική λειτουργία των Δικαστηρίων ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, με δήλωση – μήνυμα του προέδρου του Χρήστου Στρατηγόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθώς από τα μέσα Μαρτίου, βρίσκονται σε αναστολή και δεν έχουν τύχει επαρκούς στήριξης από την Πολιτεία.
Αν και χθες δεν είχε εκδοθεί ακόμη η ΚΥΑ για τη λειτουργία των Δικαστηρίων από την 1 Ιουνίου, ο κ. Στρατηγόπουλος δήλωσε ότι η αναμενόμενη νέα νομοθετική πρωτοβουλία με αντικείμενο την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Κοινή Υπουργική Απόφαση) οφείλει να κινηθεί – λαμβανομένης υπόψη και της επιδημιολογικής εξέλιξης του covid19- στην κατεύθυνση της κατά το δυνατόν πλήρης λειτουργίας τους, σε επίπεδο όχι μόνο γραμματειών αλλά και ακροαματικών διαδικασιών σε όλο το δικαιικό φάσμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των δικηγόρων, από τα μέσα Μαρτίου και μέχρι σήμερα οι δικηγόροι βρίσκονται βάσει των αποφάσεων της Πολιτείας, σε κατάσταση σχεδόν απόλυτης αναστολής της λειτουργίας τους με προφανείς δυσμενέστατες συνέπειες στην οικονομική κατάστασή τους. Παράλληλα δεν έχουν τύχει επαρκούς στήριξης από την πολιτεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της συγκυρίας.
Ο Χρήστος Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι το επικείμενο καλοκαίρι αναμένεται (σύμφωνα με την πληροφόρηση για το περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Πολιτείας) να προδιαγράψει μία διαφορετική δικαστηριακή και δικηγορική καθημερινότητα, με μη συνήθεις διαδικασίες λειτουργίας για το σύνολο των συλλειτουργών της δικαιοσύνης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι από την επάρκεια και υπευθυνότητα όλων θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο η συγκυρία της επιδημίας του covid 19 υπήρξε μόνο ένα δύσκολο πρόβλημα ή αντίθετα και μία ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της θέσης των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης σε μία σειρά χρόνιων παθογενειών που χαρακτηρίζουν τις επιμέρους λειτουργίες της.
Τέλος, αναφερόμενος προς τους συναδέλφους του, είπε ότι οφείλουν σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία να αποδείξουν με τη γνωστή επάρκεια και το αίσθημα ευθύνης που διαχρονικά τους χαρακτηρίζει, ότι αποτελούν όχι απλά απαραίτητο, αλλά και καταλυτικό νεωτερικό κομμάτι στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.