Π.Ε. Μαγνησίας: 17 θετικά rapid test σε 245 δείγματα

Μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας στο 6,9%

Στα πλαίσια δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η δωρεάν λήψη τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τη διαδικασία drive-through,
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε. Μαγνησίας, «διενεργήθηκαν τεστ σε συνολικά 245 άτομα και ανευρέθηκαν 17 θετικά, τα οποία κλήθηκαν να επανέλθουν στο χώρο της δειγματοληψίας, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη και πρόκειται για 11 άντρες και 6 γυναίκες.Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα». Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, το ποσοστό θετικότητας μειώθηκε στο 6,9%, ενώ υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό στις 19 Νοεμβρίου που είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη διαδικασία, ήταν στο ποσοστό 11,4%.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο όπου γίνονταν τα rapid test για τον κορωνοϊό, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρύνη, που γνωστοποίησε ότι διαφαίνεται μείωση κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κα Κολυνδρίνη αναφέρει: «Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στα παιδιά του ΕΟΔΥ, γιατρούς και νοσηλευτές , αλλά και στους πολίτες για τη συνεργατική συμμετοχική τους διάθεση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.