Π. Κουτσάφτης: Περιμένουμε μέρα με την ημέρα να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα στο οδικό κύκλωμα

Υπαρκτό το πρόβλημα με τις καθιζήσεις και τη δυσκολία κίνησης των μεγάλων φορτηγών

Το γεγονός, ότι είναι αναπόφευκτα τα όποια προβλήματα προκαλούνται από τη χρήση του οδικού δικτύου του Πηλίου, καθώς όσα έργα έγιναν έως σήμερα είναι πρόχειρα και όχι με τεχνική μόνιμη αποκατάσταση, επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης.
Όπως τόνισε με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για μία ακόμη φορά με την κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, «δεν έγινε καμιά καταγγελία, αλλά είναι τα θέματα τα οποία γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά και τα οποία πράγματι συμβαίνουν. Πέρυσι έγινε μια καταστροφική πλημμύρα, καταφέραμε εμείς σε αυτά τα σημεία ειδικά, να δώσουμε την πρόσβαση, περάσαμε ένα καλοκαίρι και τώρα, μόλις άρχισε η βροχή, ξεκίνησαν και τα προβλήματα». Όπως επεσήμανε, αυτό συμβαίνει, «διότι οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί τεχνικά, απλώς έγινε μια πρόσβαση ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας φέτος . Υπάρχει μια δημοπρασία, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, ένα ποσό έχει βγει, η μελέτη έχει τελειώσει από την Περιφέρεια και περιμένουμε από μέρα σε μέρα, να ξεκινήσουν αυτά τα έργα τα οποία θα στηρίξουν τα συγκεκριμένα σημεία».

«Θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα»

Όπως διευκρίνισε μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Κουτσάφτης, θα περάσουμε έναν δύσκολο χειμώνα, όχι μόνο σε αυτά τα σημεία, αλλά σε ολόκληρο το δήμο, καθώς οι διαδικασίες για την τεχνική αποκατάσταση όλων αυτών των ζημιών που έχουν προκληθεί, θέλουν τους χρόνους τους. Αναφερόμενος στο σημείο που υπέδειξε ως προβληματικό, οδηγός του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, τόνισε ότι, κάθε χρόνο σε τέτοια σημεία, υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις καθιζήσεις και άσφαλτος πέφτει συνεχώς. «Το αποκαταστήσαμε προσωρινά, αυτά είναι σαφέστατα και από εκεί και πέρα περιμένουμε τη νέα μελέτη γιατί είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ξέρουμε, ότι τα οχήματα τα οποία περνάνε, είναι τεράστια». Όπως εξήγησε τέλος, «θα έχουμε το μυαλό μας, όλοι όπως και η Περιφέρεια θα είμαστε σε επιφυλακή και πάντα συνεννοούμαστε με τον Συνεταιρισμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.