Π. Βαφίνης: Μικρό θαύμα η ανάνηψη 91χρονου

Ο δήμαρχος του νησιού αναφέρθηκε στη σύμπτωση να βρίσκονται κοντά δύο γιατροί με σκάφος

Μικρό θαύμα χαρακτήρισε την ανάνηψη του 91χρονου μπαρμπα Γιάννη, που με τη σύζυγό του είναι οι μοναδικοί κάτοικοι της νησίδας Περιστέρα, ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, λόγω της σύμπτωσης να βρίσκονται κοντά δύο γιατροί με σκάφος και να πιάσει με την πρώτη προσπάθεια, σήμα στο κινητό τηλέφωνο.
Ο δήμαρχος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και αναφέρθηκε στη διάσωση του 91χρονου μπάρμπα Γιάννη, μοναδικού κατοίκου της Περιστέρας, που βρέθηκε λιπόθυμος την περασμένη Παρασκευή και διασώθηκε από τους γιατρούς Νίκο Εγνατιάδη και Ελένη Μυλωνά, λέγοντας ότι έδρασαν σαν κάποιος να είχε βάλει τους σωστούς ανθρώπους την ώρα που έπρεπε.
Όπως είπε, ο ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, η σύζυγος του ενημέρωσε, και ο εγγονός του επικοινώνησε με τον γιατρό, που έχει ιατρείο στη Σκιάθο και έτυχε να κάνει μπάνιο οικογενειακώς και με ακόμη μία γιατρό κοντά στην Περιστέρα, ευτυχώς έπιασε σήμα αμέσως στο κινητό, πήγαν με το σκάφος και πρόλαβαν την ύστατη στιγμή, καθώς ενώ ο ηλικιωμένος είχε σχεδόν φύγει από τη ζωή, κατάφεραν και τον επανέφεραν με μαλάξεις.
Στη συνέχεια, ανέφερε ο κ. Βαφίνης, τον μετέφεραν με το σκάφος στη Στενή Βάλα, όπου βρισκόταν το ασθενοφόρο με τους δύο γιατρούς του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου.
“Είμαστε τυχεροί γιατί αυτές τις μέρες στο νησί, βρίσκεται μία ειδικευμένη πολύ καλή γιατρός από το κέντρο υγείας της Πύλης Τρικάλων, που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και τον προετοίμασε για να γίνει η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, κάτι που έγινε την ίδια ημέρα με πλωτό σκάφος”, τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Βαφίνης, είπε ότι η υγεία του μπάρμπα Γιάννη, πάει πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι είναι 91 χρόνων και πρόσθεσε ότι χάρηκε πάρα πολύ που έγινε όλο αυτό και ο άνθρωπος μπόρεσε και σχεδόν αναστήθηκε.
Προσωρινό κενό στο Περιφερειακό ιατρείο
Με την ευκαιρία του περιστατικού, ο δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρθηκε στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων και των επισκεπτών, λέγοντας, ότι δύο γιατροί που βρισκόταν στο περιφερειακό ιατρείο, έκαναν το αγροτικό τους και αποχώρησαν για να πάρουν ειδικότητες, ενώ οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν από δύο άλλους γιατρούς, που όμως πριν αναλάβουν καθήκοντα, πρέπει να κάνουν για ένα μήνα εκπαίδευση στο νοσοκομείο Βόλου.
Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, μέχρι να γίνει αυτό υπάρχει ένα κενό, το οποίο καλύπτεται από έναν αγροτικό γιατρό από το κέντρο υγείας Σκοπέλου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση ενός ακόμη γιατρού, από κέντρο υγείας ή περιφερειακό ιατρείο της Θεσσαλίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού, που βρίσκονται σε τηλεφωνική επιφυλακή 24 ώρες εναλλάξ και εφημερεύουν καθημερινά αν και δεν είναι υποχρεωμένοι.
“Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα και ζητάμε να πληρωθεί η θέση του γιατρού γενικής ιατρικής με μόνιμο, που σε συνδυασμό με δύο αγροτικούς γιατρούς θα βοηθήσουν την κατάσταση. Το ευχάριστο είναι ότι πριν ένα μήνα ορκίστηκε μία μόνιμη νοσηλεύτρια, που είναι από την Αλόννησο, στο περιφερειακό ιατρείο, που επίσης ήταν πάγιο αίτημα, ενώ υπάρχει και δεύτερη νοσηλεύτρια που υπηρετεί. Επίσης, αναμένουμε εντός των ημερών, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μία επικουρική παρασκευάστρια και έναν επικουρικό χειριστή ακτινολόγου, καθώς υπάρχει καινούργιο μηχάνημα δωρεά ιδιώτη”, ανέφερε ο κ. Βαφίνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.