Π. Βλάχος: Δεν θα απολογούμαστε μια ζωή για αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής

Για την πορεία που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής μίλησε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος κ. Παναγιώτης Βλάχος, σχολιάζοντας όλη την πολιτική επικαιρότητα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ξεκινώντας με όλα τα στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, οικειοποιούνται όμως την ιστορία του. Τόνισε πως τα νέα στελέχη δεν γίνεται να απολογούνται μια ζωή για κάποιους που έφυγαν από το κόμμα, τόνισε σχετικά με την ηγεσία του κόμματος πως το καταστατικό προβλέπει τις διαδικασίες και επέκρινε την κυβέρνηση για τις πολιτικές της με αφορμή την τροπολογία Θεοδωρικάκου για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει.

Δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα όσοι έφυγαν από το
ΠΑΣΟΚ να επικαλούνται το πολιτικό τους παρελθόν

Για τα σχόλια κυρίως στα social media που έκαναν παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν , την ημέρα ίδρυσης του κόμματος μίλησε ο κ. Βλάχος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως ” βλέπουμε κάποιους που πήγαν στη ΝΔ να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι έτσι, ούτε οι ταμπέλες μένουν για πάντα. Η ζωή προχωράει, κάνουμε τις πολιτικές μας επιλογές. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική όταν φεύγουν από έναν χώρο και πηγαίνουν σε άλλο, υπηρετούν άλλες πολιτικές. Άρα ούτε αυτοί που μένουμε θα απολογούμαστε μια ζωή γι’ αυτά που έκαναν αυτοί που έφυγαν, ούτε αυτοί που έφυγαν νομίζω ότι έχουν το ηθικό δικαίωμα να επικαλούνται το πολιτικό τους παρελθόν”.

Η κ. Διαμαντοπούλου είναι υποψήφια για μια εθνική θέση

Σε ότι αφορά δε την πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη για την κ. Διαμαντοπούλου και την τοποθέτησή της ως Γεν. Γραμματέα του ΟΟΣΑ ο κ. Βλάχος σημείωσε πως πρόκειται για μια εθνική θέση και δεν της προτάθηκε να αναλάβει Υπουργός στην κυβέρνηση. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι εάν η κ. Διαμαντοπούλου δείχνει πολιτική συμπάθεια στον κ. Μητσοτάκη, αυτό δεν αφορά το ΚΙΝΑΛ, καθώς έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ με δήλωσή της το 2013.
“Εμείς σκεφτήκαμε εθνικά και είπαμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει τα προσόντα και το βάρος για να είναι μία επιτυχημένη Γενική Γραμματέας του ΟΟΣΑ. Η αξιοκρατία είναι το βασικό μας κριτήριο σ΄αυτή την περίπτωση και το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν πολιτικές επιλογές, έχει να κάνει με τις δικές τους φιλοδοξίες και κριτήρια, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη στην πολιτική. Ότι φεύγει κάποιος δεν σημαίνει ότι και το κόμμα σου είναι με αυτό τον χώρο. Στο ΠΑΣΟΚ για κάθε έναν που έχει φύγει, έχουν έρθει δέκα”, είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας Επικοινωνίας.

Δεν είμαστε στις εποχές με τις “Υπουργάρες”

Φυσικά ο κ. Βλάχος κλήθηκε να σχολιάσει το χιούμορ και κατ’ άλλους υπαινιγμό για την πρόταση αυτή στην κ. Διαμαντοπούλου, καθώς ανέφερε ότι “Μάλλον συγκυβερνούμε και δεν μας το έχουν πει”.
“Από τη στιγμή που η κ. Γεννηματά το χαρακτήρισε άστοχο χιούμορ δεν έχω να προσθέσω κάτι. Αρκετά στελέχη έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν πικραμένοι γιατί έχουν δώσει κοινούς αγώνες με την κ. Διαμαντοπούλου, με τον κ. Χρυσοχοΐδη και άλλα στελέχη, και βλέποντας την εξέλιξη αυτής της πολιτικής τους σταδιοδρομίας έχουν κάθε λόγο να εκφράζουν και κάποια συναισθήματα. Ως νεότερος πρέπει να τους θυμίζουμε ότι η ζωή προχώρησε, έχουν άλλα στελέχη τα κόμματα και με αυτά τα στελέχη δίνουν μία πολιτική μάχη με διαφορετικά χαρακτηριστικά και σε άλλες εποχές. Δεν είμαστε στις εποχές με τις “Υπουργάρες”, δεν είμαστε στις εποχές που ήσουν 25 χρονών και διοριζόσουν Νομάρχης, εμείς δεν έχουμε ζήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, άρα βλέπουμε τελείως διαφορετικά τη σχέση μας με την πολιτική”, υποστήριξε ο κ. Βλάχος.

Οι διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ για εκλογή αρχηγού είναι ξεκάθαρες

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της ηγεσίας του κόμματος. Η κ. Καϊλή πρόσφατα δήλωση ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία το 2021, ίσως όμως το 2022. “Είναι θεμιτό ο καθένας να έχει προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες. Πολλές φορές πολλοί πολιτικοί ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα, δεν έχει να κάνει τόσο με έκφραση φιλοδοξιών , έχει να κάνει περισσότερο με μια λογική εντυπωσιοθηρίας, να δούμε τι μπορεί να προκαλέσουμε. Και το κάνουν και άλλα στελέχη αυτό, όχι μόνο η κ. Καϊλή.
Έτσι κι αλλιώς οι διαδικασίες είναι ξεκάθαρες. Το 2021 το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει αρχηγό από τη βάση, άρα όποιος θέλει μπορεί να θέσει υποψηφιότητα”, τόνισε ο κ. Βλάχος.
Εκείνο όμως που έθεσε ως το πιο σημαντικό είναι πως το ΚΙΝΑΛ αντιπολιτεύτηκε μόνο του την κυβέρνηση το τελευταίο δεκαήμερο, είτε για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, είτε για την τροπολογία Θεοδωρικάκου, με αποτέλεσμα να βγουν στη δημοσιότητα συντονισμένα δημοσιεύματα, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ “χαρίζουν” στελέχη και συγκυβερνούν με τη ΝΔ.
Σε ότι αφορά δε την τροπολογία Θεοδωρικάκου που ανέδειξε το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βλάχος τόνισε πως με αυτή την τροπολογία τσουβάλιασαν όλους τους αιρετούς και τους παρουσίασαν ως λαμόγια. “Αυτό που είπαμε στην κυβέρνηση ήταν να διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι”, είπε χαρακτηριστικά.

Θεσμικές δικλείδες από την πολιτεία
για είσοδο ναζιστών στη Βουλή

Για το θέμα της Χρυσής Αυγής ο κ. Βλάχος, εκτός από την ποινική διαδικασία, έκανε λόγο και για την ευθύνη που έχει η Βουλή και οι πολιτικοί.
Ανέφερε πως σημασία στο ζήτημα αυτό έχει όχι μόνο να εκτίσουν την ποινή τους τα μέλη της ΧΑ, αλλά και να μην μπορούν να ξανακατέβουν στις εκλογές, για το λόγο αυτό, θα πρέπει η πολιτεία με θεσμικές δικλείδες να μπορεί να απαγορεύσει σε παρόμοιες οργανώσεις και σε τέτοια πρόσωπα να ξανά είναι υποψήφια και να διεκδικήσουν την ψήφο.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά ζήτησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να συνεδριάσει με όλα τα κόμματα και να φτιαχτεί μία από κοινού ρύθμιση στον εκλογικό νόμο, να μπουν κριτήρια για να μην μπορέσουν να ξανακατέβουν αντίστοιχες οργανώσεις και άτομα στην πολιτική ζωή, στις εκλογές.

Εποχές Μαυρογιαλούρου από τη ΝΔ

Τέλος, ο κ. Βλάχος σχολίασε και το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων σε διάφορες θέσεις στο κράτος υποστηρίζοντας πως “Βλέπουμε μια κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία με την ιδέα της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο δημόσιο, που επαίρεται για ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, είτε πρόκειται για απλά πιστοποιητικά, γιατί το δημόσιο δεν έχει αλλάξει στην καθημερινή λειτουργία και μέσα σε ένα χρόνο έχει ξεπεράσει στον ΣΥΡΙΖΑ στον αριθμό των μετακλητών που διόρισε κι έχουμε την εντυπωσιακή και συγκλονιστική διαφορά ένας μετακλητός να παίρνει τη θέση διευθυντή! Το 30-40% των μετακλητών στη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μετακλητοί. Αυτή είναι ιδεολογική αντίφαση και εμπαιγμός του κ. Μητσοτάκη προς τους πολίτες. Μας θυμίζει εποχές Μαυρογιαλούρου και καμία σχέση δεν έχουν με όλη αυτή την εικόνα μεταρρυθμιστών και φιλελεύθερων που θέλει να περάσει η κυβέρνησή του”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.