Π. Βλάχος: «Θέλουμε φίλους ψηφοφόρους, όχι μεταφερόμενους κομματικούς στρατούς»

Στοίχημα, όσοι ψηφίσουν να γίνουν οι συνιδρυτές των οργανώσεων τόνισε ο πρ. γραμμ. επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για εκλογές νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής είναι το ζητούμενο, όπως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Παναγιώτης Βλάχος πρώην γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Όλη αυτή η διαδικασία, εδώ και δύο μήνες στο «Κίνημα Αλλαγής», έχει δημιουργήσει ενδιαφέρον στην κοινωνία και αυτό το εισπράττουν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, ανέφερε.
“Αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή, είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις που μετακινούνται προς το Κίνημα Αλλαγής, έχουν προσδοκίες απ’ αυτό και προφανώς εκφράζονται μέσα από τους διάφορους υποψηφίους”, τόνισε ο κ. Βλάχος.
Όπως είπε, το σημαντικό για μας είναι την Κυριακή να έχουμε μια μαζική συμμετοχή, να μη φοβηθεί ο κόσμος και να γνωρίζει ότι το ΚΙΝΑΛ θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσει να κάνει ασφαλή τη διαδικασία. Επίσης τόνισε ότι είναι ευκαιρία να συμμετάσχει ο κόσμος μαζικά στη διαδικασία και για έναν άλλο λόγο, για την ενότητα, που σφυρηλατείται και κατοχυρώνεται όταν ένα κόμμα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή του, έχει την ισχυρή εντολή από πολλές δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
“Αν καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τις 212.000 του 2017, θα είναι μια ισχυρή εντολή για τον επόμενο πρόεδρο και μια ισχυρή δέσμευση για όλους, να προχωρήσουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα και να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα αξιόμαχο, που θα ξανασυνδεθεί με την κοινωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το να πάει ένας πολίτης ως «φίλος» να ψηφίσει, σημαίνει ότι υπογράφει με την ψήφο του υπέρ ενός κόμματος, του οποίου τις αρχές και τις αξίες ασπάζεται, έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις ως φίλος και φυσικά τον θέλουμε να μείνει και την επόμενη μέρα. “Δεν θέλουμε μεταφερόμενους κομματικούς στρατούς άλλων, οι οποίοι θα ψηφίσουν και θα φύγουν. Άρα αυτή η ψήφος, είναι και μια δέσμευση εμπιστοσύνης, για να προχωρήσουμε μαζί την επόμενη μέρα. Και προφανώς αυτό, αφορά κάθε προοδευτικό πολίτη, ανεξαρτήτως τι έχει ψηφίσει τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα όμως δεν αφορά στελέχη και οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων”, επισήμανε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Στηρίζει τον Ν. Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με τον Παν. Βλάχο, αυτό εκφράζει η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη την οποία ο ίδιος στηρίζει. Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μια καμπή, που έχει συσσωρευτεί ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη. Ο θάνατος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, το γεγονός ότι επιστρέφει η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, ο κόσμος μέσα στην πανδημία εκτίμησε και ανέσυρε από τις μνήμες του τη σημασία του να έχει σημαντικές μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το γεγονός ότι η ΝΔ πέφτει από λάθος σε λάθος και διαψεύδει τους προοδευτικούς πολίτες που την εμπιστεύτηκαν, όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή προοδευτική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να καθηλώνεται και να μην μπορεί να τιμήσει την ψήφο του 32% που είχε πάρει πριν δύο χρόνια, όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό ευκαιρίας για το ΚΙΝΑΛ, την οποία ο κ. Βλάχος εκτιμά ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη.
“Αυτός που μπορεί να εκφράσει αυτό το άλμα στο μέλλον. αυτή την αναγκαία ποιοτική ανανέωση σε μυαλά, σε ιδέες και σε οργάνωση του κόμματος, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν διετέλεσε υπουργός, δεν βαρύνεται με πολιτικές αποφάσεις που ζημίωσαν τον Ελληνικό λαό, αντιθέτως τιμά την Ελλάδα στην Ευρωβουλή, έχει την εμπειρία, παρότι είναι νέος, έμεινε στο κόμμα και το στήριξε και τις πιο δύσκολες μέρες ”, επισήμανε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πρόσθεσε δε ότι η πολιτική του προσωπικότητα και η ακτινοβολία του, μπορούν να δώσουν στην παράταξη την αναγκαία επανεκκίνηση που χρειάζεται.

Η επόμενη μέρα

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, ο Παναγιώτης Βλάχος, είπε ότι έχουμε δύο προκλήσεις. Η μια αφορά το εσωτερικό και η δεύτερη τη στρατηγική τοποθέτηση στο πολιτικό σύστημα.
“Για μας το μεγάλο ζητούμενο είναι να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι πάρα πολύ ισχυρό στα Επιμελητήρια, στα Συνδικάτα, στους χώρους εργασίας, στα Πανεπιστήμια, στους επαγγελματικούς συλλόγους και αυτή η κοινωνική πραγματικότητα πρέπει να μεταφερθεί και στο κόμμα. Δεν μπορεί ακόμα να είναι στο 8% και στα Επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς Συλλόγους, να παίρνει 25%. Λείπει ο ένας κρίκος που ουσιαστικά είναι το κοινωνικό μας αποτύπωμα, άρα το πρώτο μας στοίχημα είναι αυτοί που θα έρθουν να ψηφίσουν να γίνουν οι συνιδρυτές των οργανώσεων μας, να οργανωθούμε από κάτω προς τα πάνω για να μπορούμε να έχουμε καλύτερες κεραίες μέσα στην κοινωνία”, ανέφερε.
Για τη στρατηγική τοποθέτηση, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι το κόμμα για να μεγαλώσει και να μπορέσει να συζητήσει οποιαδήποτε συνεργασία, πρέπει να είναι ισχυρό και πρέπει να καταγράψει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές, για να μπορέσει να κοιτάει στα μάτια τα άλλα δύο κόμματα και να μπορεί με το πρόγραμμα του να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις αν χρειαστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.