Παγετός από χθες το βράδυ σε όλη τη Μαγνησία

Ετοιμότητα και ρίψη άλατος σε Πήλιο, Όθρυ, Κεραμίδι απ΄τις υπηρεσίες της Π.Ε. του νομού

Παγετός επικρατεί από χθες το βράδυ σε όλη τη Μαγνησία, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα έγινε ρίψη άλατος σε Πήλιο, Όθρυ, Κεραμίδι, αλλά και στον “Κοκκινόβραχο” στο δρόμο προς Φάρσαλα για την αποφυγή κινδύνων στον δρόμο, απ΄τις υπηρεσίες της Π.Ε. της Μαγνησίας. Στο μεταξύ και σήμερα στη Μαγνησία αναμένεται μεν αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι, όμως η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα από -4.0°C έως 6.0°C

Στο μεταξύ σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που ισχύει έως και σήμερα Τρίτη 19-01-2021στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός. Παρακαλούνται οι πολίτες:-Να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία -Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.
-Να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
-Να ενημερώνονται σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
– Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
-Σε περιπτώσεις ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166). Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων να είναι σε επιφυλακή με το προσωπικό και τα μηχανήματα έργων .
Οι δήμοι και οι υπηρεσίες αυτών να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τα μηχανήματα τους.
Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6947608862 , 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Διακοπή μαθημάτων
λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού ορίστηκε η διακοπή λειτουργίας την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 των σχολικών μονάδων της Α/θμιας εκπαίδευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου και Συκής της Δημοτικής Ενότητας Αφετών, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Aρχών.
Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Ζαγοράς –Μουρεσίου κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στο δήμο του Ανατολικού Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.