Θαν. Παπαδημόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Άνοιξε η όρεξη ορισμένων από την ΠΝΠ Βρούτση»

Να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΚΒ

Τα δύσκολα θα έρθουν μπροστά όταν θα αρχίσει να κυλά και πάλι η ελληνική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

«Έχουν ανοίξει οι ορέξεις όλων των εργοδοτών μετά και την ΠΝΠ Βρούτση για την εκ περιτροπής εργασία. Εμείς τονίζουμε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις ή να εφευρεθούν νέες, κάτι που φαίνεται ότι θέλουν ορισμένοι. Η πανδημία είναι αυτή που ίσως αρχίσει ν’ ανοίγει πάλι θέματα εργασιακών σχέσεων, και δεν πρέπει να αλλάξει η εργασιακή σύμβαση κανενός ούτε η αμοιβή στον χώρο εργασίας που δούλευε πριν την πανδημία, έστω και αν έχει μπει σε αναστολή. Οι εργοδότες σκαρφίζονται πολλά πράγματα, ακόμη και με το να μπαίνουν εργαζόμενοι σε ανεργία για να συμπληρώνεται ο μισθός» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του κου Παπαδημόπουλου.

Σχετικά με την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ο πρόεδρος του ΕΚΒ σημείωσε ότι αυτό αν γίνει δεν θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες μορφές εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι όλα όσα έχουν αποφασιστεί έως τώρα ή ακούγονται ως σενάρια ουσιαστικά φέρνουν αρκετές διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις σε σχέση με τους εργαζόμενους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του Τουρισμού που συμπεριλαμβάνει αρκετούς κλάδους και όλοι συμπαρασύρονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

« Στον Τουρισμό, αρκετές επιχειρήσεις δεν θα προλάβουν να ετοιμαστούν ή δεν θα ανοίξουν καθόλου. Για παράδειγμα στις Σποράδες δεν υπάρχει κινητικότητα. Ο δικός μας Τουρισμός θα πληγεί πάρα πολύ φέτος και δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει έστω ένα μέρος αυτού. Δεν θα λειτουργήσουν μεγάλες επιχειρήσεις με 200-300 θέσεις εργασίας, έστω και εποχιακές και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Παπαδημόπουλος ενώ έκανε λόγο για ανάγκη γενναίων πολιτικών αποφάσεων, ώστε να στηριχθούν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι αφού τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται μία τάξη ατόμων που δεν θα έχουν δουλειά για ενάμιση χρόνο.

Σχετικά τέλος με την άποψη ότι η πανδημία μπορεί να φέρει στο προσκήνιο επενδυτές που θ’ αναζητούν φθηνά εργατικά χέρια, ο πρόεδρος του ΕΚΒ ήταν κατηγορηματικός ότι ο εργαζόμενος στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ακριβός! «Οι ίδιοι επιχειρηματίες βάζουν τη φορολογία και τη γραφειοκρατία και όχι τόσο το μισθολογικό κόστος» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.