Παπαδούλης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Το 25% του «Ανάσα» σε επιχειρήσεις των Βορείων Σποράδων»

Ενώ στις αρχές του έτους αναμένεται να «τρέξει» ένα πιο απλοποιημένο πρόγραμμα ενίσχυσης

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «Ανάσα» παρουσίασε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Παπαδούλης, με τις ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ να γίνονται την ερχόμενη Παρασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κο Παπαδούλη, μετά τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας θα υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα γι’ αυτούς που μπορεί να θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν και θέλουν να κάνουν ένσταση. «Διαβεβαιώ ότι δεν έχει αδικηθεί κανένας και έχουμε τσεκάρει τα πάντα. Ενδεχομένως κάποιοι να ενεργήσουν για λόγους σκοπιμότητας. Ολοκληρώνουμε στις 31 Δεκεμβρίου και από εκείνη την ημέρα θα έρχεται ο καθένας στην ΑΕΔΕΠ προκειμένου να καταθέσει διάφορα δικαιολογητικά για να πληρωθεί, μέχρι και στις 31 Μαρτίου και οι πληρωμές θα γίνονται συνεχώς από 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Ιουνίου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΑΕΔΕΠ, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί γύρω στις 1100 επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλία, με πρωταθλήτρια περιοχή αυτή των Βορείων Σποράδων γιατί κυρίαρχος κλάδος μπροστά στο πρόγραμμα είναι αυτός του Τουρισμού και της Εστίασης και από εκεί και πέρα ο κλάδος του εμπορίου, και άλλοι, όπως αυτός της μεταποίησης. «Θυμάστε ότι η τουριστική περίοδος άργησε πάρα πολύ ν’ ανοίξει και οι επιχειρήσεις δεν είχαν δραστηριότητα και τζίρο. Οπότε και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις των Βορείων Σποράδων είχαν προβάδισμα» σημείωσε ο κ. Παπαδούλης, με το 25% των 30 εκατομμυρίων να καταλήγει σε επιχειρήσεις των Βορείων Σποράδων.

Από εκεί και πέρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ανακοινώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για την υποβοήθηση των επιχειρήσεων, ωστόσο δεν θα έχει ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του «Ανάσα». «Θα είναι γρήγορο στην εξέλιξή του και φιλοδοξεί να βάλει περισσότερες επιχειρήσεις στον προϋπολογισμό. Μέχρι στιγμής ξέρουμε για επιπλέον 20 εκατομμύρια. ο σχεδιασμός από την περιφέρεια είναι μικρότερος προϋπολογισμός ανά επιχείρηση, ώστε»να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες» τόνισε ο κ. Παπαδούλης. Παράλληλα εκτίμησε το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. «Η προετοιμασία βέβαια έχει σχέση και με το τι θα ζητάει το πρόγραμμα, αλλά θα είναι αφενός πολύ πιο απλό και θα έχει περισσότερο χρόνο σε σχέση με το «Ανάσα». Θα είναι εύκολη η σύνταξη από κάθε επιχείρηση και τα δικαιολογητικά θα είναι περιορισμένα» κατέληξε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.