Παπανάτσιου στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η κυβέρνηση αλλάζει την ατζέντα για να καλύψει το αποτυχημένο lockdown»

«Η βία δεν απαντιέται με βία» το σχόλιο της βουλευτού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζοντας τη βία, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για απόπειρα αλλαγής της θεματολογίας στη δημόσια ατζέντα, προκειμένου να καλύψει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας με ένα συνεχές και επίσης αποτυχημένο lockdown.

H βία γεννάει βία, και όσο ο κ. Μητσοτάκης χάνει τον έλεγχο της πανδημίας, τόσο θα επιτίθεται στην κοινωνία. Ξέχασε τις αποφάσεις του για την ασφάλεια των πολιτών, αυτό που αναφερόταν στο πρόγραμμά του ως «Ασφάλεια για όλους» και βλέπουμε την αυθαιρεσία σε βάρος των πολιτών και το έγκλημα να συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι σε όλες τις περιπτώσεις και η Αστυνομία να ασχολείται μόνο με την καταστολή των πολιτών. Τώρα φτάσανε να προσπαθούν να κάνουν καταστολή και σε ανθρώπους μέσα στα πάρκα» ανέφερε αρχικά η κα Παπανάτσιου, συμπληρώνοντας με αναφορές στα περιστατικά με ειδικούς φρουρούς να σπάνε αυτοκίνητα αλλά και με τους γνωστούς αγνώστους που επιχείρησαν όπως τόνισε στη μεγαλειώδη όπως τη χαρακτήρισε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη να αλλάξουν την ατζέντα. « Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία. Αυτό το είδαμε και στις ΗΠΑ με τα γεγονότα μετά τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ. Είναι τα αντανακλαστικά του λαού που απαντούν στην αστυνομική βία» υπογράμμισε.

Έντονα ήταν τα πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την κα Παπανάτσιου να θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έχει την εντύπωση ότι είναι ακόμη αντιπολίτευση. «Αντί ν’ αναφέρει ότι κάποιοι επιχειρούν να φέρουν τον διχασμό, θα πρέπει να εγγυηθεί ως κυβέρνηση που έχει την εξουσία και την ευθύνη να διαφυλάξει τους πολίτες» τόνισε η βουλευτής Μαγνησίας, ενώ επεσήμανε τις αναφορές της Διεθνούς Αμνηστίας για μεγάλη αύξηση των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τους τελευταίους μήνες αλλά και την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που αναφέρει ότι οι καταγγελίες αστυνομικής βίας σπάνια καταλήγουν στην επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Από την άλλη, τόνισε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν σημάδια αστυνομικής βίας, θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση από την τότε Υπουργό, κα Γεροβασίλη ήταν άμεση και καταλυτική για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα.

Επανερχόμενη στο θέμα της πανδημίας, η κα Παπανάτσιου δήλωσε ότι η η κυβέρνηση έχει αποτύχει τελείως στο θέμα της πανδημίας και γι’ αυτό προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα δημιουργώντας εντάσεις, όπως με την περίπτωση Κουφοντίνα και την αστυνομία στα πανεπιστήμια, και επιδιώκει να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε άλλα ζητήματα. «Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός αποτυχημένου lockdown. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και πάλι, οι νεκροί αυξάνονται, η οικονομία έχει διαλυθεί και οι επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα κιαι αγωνιούν για το αύριο. Η κυβέρνηση είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης των τελευταίων δεκαετιών» σημείωσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέληξε φέρνοντας το παράδειγμα της εμβολιαστικής διαδικασίας, που ακόμη και σε τοπικό επίπεδο δεν κυλάει ομαλά, και με τους πολίτες ν’ αναζητούν εμβόλια σε άλλες περιοχές, ενώ και τα τεστ ακόμη δεν συνταγογραφούνται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.