Παπαπέτρος: Υπογράφοντας για το LNG o Αχ. Μπέος υπέγραψε την «θανατική» καταδίκη του Βόλου

Tα ερωτήματα του υποψήφιου δημάρχου Βόλου

Ο Αχ. Μπέος υπέγραψε την «θανατική» καταδίκη του Βόλου, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ενυπόγραφου εγγράφου από τις 25 Νοεμβρίου του 2020, προς την εταιρεία Mediterranean Gas, στο οποίο εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του για την εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό.

 

Η δήλωση του κ. Παπαπέτρου:
Η επένδυση του LNG είναι παράνομη και ακραία επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη, όσο και ο Αχιλλέας Μπέος που έβαλε την υπογραφή του υπέρ της ανάπτυξης της πλατφόρμας υγροποιημένου αερίου στον Σωρό. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας, ερήμην όλης της πόλης, υπέγραψε την “θανατική” καταδίκη του Βόλου. Ο άνθρωπος που σφράγισε την καταστροφή της πόλης, διεκδικεί μια τρίτη θητεία για να την εξαϋλώσει, όπως εξαΰλωσε και τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν θα τιναχτεί ο Βόλος στον αέρα για του Μπέου τις προσωπικές συμφωνίες. Δεν είναι ο Μπέος η πόλη για να υπονομεύει τις ζωές μας. Η πόλη είμαστε εμείς.
Εκτός των άλλων ο κ. Μπέος θα πρέπει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί δεν αποκάλυψε επί 3 χρόνια, ότι έχει ήδη δώσει την έγγραφη συναίνεση του στην επενδύτρια εταιρεία;
2. Γιατί δεν έφερε την απόφαση αυτή για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο;
3. Γιατί στις 19 Οκτωβρίου 2021 στην εκδήλωση παρουσίασης της επένδυσης στο Δημαρχείο του Βόλου, απέκρυψε την έγγραφη συναίνεση του;
4. Τι έγγραφα έχει υποβάλλει η επενδύτρια εταιρεία στο Δήμαρχο Βόλου, ώστε να αξιολογήσει την επένδυση και να χορηγήσει την σύμφωνη γνώμη του;
5. Τι συνεννοήσεις έχουν γίνει με την επενδύτρια εταιρεία MEDITERANNEAN GAS;
6. Τι άλλο μας κρύβει ο Δήμαρχος Βόλου;
Αυτές οι δραστηριότητες και οι επενδύσεις απαιτούν την μέγιστη δυνατή διαφάνεια. Είναι αδιανόητο γι’ αυτού του είδους τα θέματα να αποφασίζει ένας και μόνο άνθρωπος, ακόμη και εάν αυτός είναι ο Δήμαρχος, καταλύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα. Γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος συμπεριφέρεται λες και ο Δήμος είναι το μαγαζί του, λες και ο ίδιος είναι «πλασιέ» εταιρειών που θέλουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της δημοσιότητας, της διάχυσης των πληροφοριών, της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών. Εννέα χρόνια είναι αρκετά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.