Απειλές για χειροδικία στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου (video)

Ο δημ. σύμβουλος Δημ. Λιβογιάννης κινήθηκε απειλητικά κατά Οικονόμου - Λαμπρινίδη

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Οικονόμου και Λαμπρινίδης απειλήθηκαν και με χειροδικία από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Λιβογιάννη.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν έλαβε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καντόλας και τοποθετήθηκε αναφορικά με την αθώωσή του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορώντας την παράταξη της κας Οικονόμου για παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου ο ίδιος να παραπεμφθεί σε δίκη για παρανομίες σε έργα του πρώην Δήμου Αισωνίας, που είχε συγχωνευθεί στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Σε απάντηση των καταγγελιών η κα Οικονόμου λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε πως δε φέρει ευθύνη για την παραπομπή του, αλλά οι κρατικές αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση, αναφερόμενη μάλιστα σε “παρακάλια” σε συγκεκριμένους ανθρώπους, για να μη μιλήσουν.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Λιβογιάννης σηκώθηκε όρθιος λέγοντας κάτι εκτός μικροφώνου προς την κα Οικονόμου, ενώ ο κ. Λαμπρινίδης του ζητούσε να καθίσει κάτω. Τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο και ο Δ. Λιβογιάννης κινήθηκε απειλητικά εναντίον των δύο δημοτικών συμβούλων, με σκοπό να χειροδικήσει εναντίον τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ενώ φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον κ. Λαμπρινίδη “έλα έξω να σε κανονίσω”, ακολουθώντας τον έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αδυνατώντας να ανεχθούν το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε με ευθύνη του προέδρου Γ. Μουλά και της ομάδας πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τον Δημ. Λιβογιάννη, την ώρα που μιλούσε η Νατάσα Οικονόμου, τη ρώτησε αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και ο Φ. Λαμπρινίδης, τον έβρισε, με αποτέλεσμα ο ίδιος να του απαντήσει ότι δεν το άκουσε καλά και πηγαίνει να το επαναλάβει. Τότε, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και μπήκαν μπροστά για να τον σταματήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχ. Μιτζικός και Τέλης Δουλόπουλος.

Στη συνέχεια Νατάσσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης αποχώρησαν από την αίθουσα (λίγο πριν είχαν αποχωρήσει οι Μαργ. Πατσιαντάς και Θ. Κλημόπουλος).
Στη συνέχεια αποχώρησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, που περνώντας μπροστά από τον Μιχ. Μιτζικό του ζήτησε να αποχωρήσει και η δική του παράταξη λέγοντας τους “σε καθιστώ υπεύθυνο” και κουνώντας το δάχτυλο!

Επιτέθηκε κατά Λαμπρινίδη
Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε κατά του Φ. Λαμπρινίδη, λέγοντας ότι “ποτέ δεν πίστευα ένας άνθρωπος να έχει βιώσει μια ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη, να δικαιώνεται και να έρχεται ό,τι χειρότερο υπάρχει, άνθρωποι σαν τον ξεφτίλα αυτόν και αντί να πει ένα μπράβο στον συνάδελφο που δικαιώνεται τον λοιδορεί. Δεν έχει ίχνος ηθικής, συνεχίζει να μειώνει έναν άνθρωπο που δικαιώθηκε”.

Αφού το επεισόδιο έληξε και οι παρατάξεις αποχώρησαν, το λόγο πήρε ο Μιχάλης Μιτζικός που είπε ότι η Δύναμη Βόλου καταδικάζει όλα αυτά που συνέβησαν και δεν νοείται να υπάρχουν απειλητικές συμπεριφορές, όταν κάποιος μιλάει. “Πολιτικά μείναμε, αλλά δε νομιμοποιούμε όσα έγιναν και έχει αντικειμενική ευθύνη ο πρόεδρος”, τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.