Παραλίγο τραγωδία από ζημιά στο δίκτυο μέση τάσης

Φωτο αρχείου
Ζημιές ανυπολόγιστης αξίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε Αγριά, Λεχώνια και Πλατανίδια

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα σε εργοτάξιο της ΔΕΥΑΜΒ στο Σουτραλί Αγριάς, όταν προχθες το μεσημέρι συνεργεία εργολάβου που πραγματοποιούσαν εργασίες στο δίκτυο της ύδρευσης, χτύπησαν το καλώδιο μέσης τάσης της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ρεύμα ολόκληρη την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την υπέρταση που σημειώθηκε σε Αγριά, Λεχώνια και Πλατανίδια. Σύμφωνα με αναγνώστες της «Μαγνησίας» πολλές οικοσυσκευές υπέστησαν ζημιές και καλούνται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών του Αυγούστου να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κλιματιστικά και ψυγεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό της έχει υποστεί και μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αγριάς, με τους υπεύθυνους να δίνουν αγώνα για την ομαλοποίηση της κατάστασης προκειμένου να μην επηρεαστούν οι τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας.

Στο συγκεκριμένο σημείο όπου προκλήθηκε η ζημιά πάντως έχουν γίνει επανειλημμένως τομές και εργασίες αποκατάστασης, χωρίς ωστόσο να έχουν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να επιτηρήσουν τις εργασίες ή να παρέχουν σχέδια για το δίκτυο παροχής ρεύματος.

Από την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ του οποίου τα συνεργεία εντός λίγων ωρών από την πρόκληση της ζημιάς έδωσαν και πάλι ρεύμα στην περιοχή. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται μέχρι και σήμερα υπό δύσκολες μάλιστα συνθήκες, δεδομένου ότι η βλάβη βρίσκεται πολύ κοντά στην θάλασσα με το νερό να αναβλύζει, επιβάλλοντας τη λήψη εξαιρετικά αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος. Όπως αναφέρουν πηγές της «Μ» πάντως αν δεν υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας του ΔΕΔΔΗΕ για να διακοπεί η παροχή ρεύματος τη στιγμή της ζημιάς κατά πάσα πιθανότητα θα θρηνούσαμε θύματα.

Ο εργολάβος είναι υπεύθυνος
Κύκλοι της ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζουν ότι για το έργο είναι υπεύθυνος ο εργολάβος, που πήγε στην περιοχή για να αποκαταστήσει βλάβη σε αγωγό ύδρευσης που έσπασε και κατά την εκτέλεση εργασιών έκοψε καλώδια μέσης τάσης της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ ο εργολάβος είναι υπεύθυνος και όφειλε πριν εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία να έχει υπόψη του τα σχετικά σχέδια της ΔΕΗ.
Πάντως μέχρι σήμερα δεν έγιναν τηλεφωνήματα καταναλωτών στην Επιχείρηση για να δηλωθεί ζημιά ή βλάβη σε ηλεκτρικές συσκευές.

Καταγγελίες για κλειστό δρόμο

Πέρα από το συγκεκριμένο συμβάν πάντως όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, εδώ και μια εβδομάδα η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο προς Σουτραλί είναι αδύνατη, λόγω των έργων που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ. Ο δρόμος είναι κλειστός με αποτέλεσμα να αποτρέπουν τους πελάτες να κατευθυνθούν προς τα εκεί. «Εμείς πότε θα δουλέψουμε, αν όχι τώρα που είναι καλοκαίρι;» τόνισε με αγανάκτηση ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.