Παραμένει η ποινή φυλάκισης επτά ετών για το τραγικό δυστύχημα στον Ριζόμυλο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ελαφρυντικό του κατηγορούμενου

Παραμένει η πρωτόδικη ποινή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για φυλάκιση 7 ετών στον 31χρονο οδηγό του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, με θύματα τις αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα, από το Στεφανοβίκειο και τον Φίλιππο Καπανιάρη, 20 ετών, από τον Ριζόμυλο.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας χθες έκρινε πως δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου του κατηγορούμενου και αποφάσισε πως θα έπρεπε να ισχύσει η πρωτόδικη ποινή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τον Φεβρουάριο του 2017, σε φυλάκιση 7 χρόνων κατά συγχώνευση, χωρίς να συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις.
Ο κατηγορούμενος φορτηγατζής από το Άργος, ζήτησε να ισχύει η προηγούμενη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, τον Μάρτιο του 2021, όταν και είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 5,5 ετών, μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Όμως, το αίτημά του δεν έγινε εκ νέου αποδεκτό από το χθεσινό δικαστήριο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισαγγελική πρόταση, δηλαδή ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα ελαφρυντικού και συγκεκριμένα του πρότερου σύννομου βίου.
Η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο ακροατήριο μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον οδηγό της μοιραίας νταλίκας, που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.
Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 23 Ιουλίου 2014, στο 36ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, μεταξύ Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, στη 1.35 μετά τα μεσάνυχτα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τρία νεαρά παιδιά, συγκρούστηκε με νταλίκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.