Παραμένουν για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς, πυροσβεστικές δυνάμεις στην Καραμπατζάκη

Σήμερα ο απολογισμός και η έναρξη διερεύνησης της αιτίας

Σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο συμβάν κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου να ανταπεξέλθει λίγο μετά τις 8.30 χθες το βράδυ, όταν ξέσπασε φωτιά στο υπόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Καραμπατζάκη, στο ύψος της Παρασκευοπούλου, οι ένοικοι των διαμερισμένων βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στους διαδρόμους και στις σκάλες.
Οι πυροσβέστες έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκαπέντε ενοίκων, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, που μένουν στην πολυκατοικία και αφού τους απομάκρυναν με κλιμακοφόρο όχημα ξεκίνησαν τη δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης. Παραμένουν στο μεταξύ, όπως και όλο το βράδυ, για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς, πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σήμερα θα γίνει ο απολογισμός και η έναρξη διερεύνησης της αιτίας .

Στην Πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε συναγερμός, στο σημείο πήγε το σύνολο της δύναμης 40 πυροσβέστες, οι οποίοι απομάκρυναν χωρίς απρόοπτα τους ανθρώπους (έναν σκύλο και μια γάτα) από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους και στη συνέχεια επικεντρώθηκαν στο σβήσιμο της φωτιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα υδροφόρα και ένα κλιμακοφόρο όχημα, ενώ η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, ενώ υπήρχε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μήπως κάποιος από τους ενοίκους αντιμετωπίσει αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη, γιατί στον χώρο υπάρχουν έπιπλα, καυσόξυλα και παλιές οικοσκευές, ενώ υπήρχε και λέβητας, ευτυχώς, χωρίς καύσιμο. Επιπλέον, οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στα «τυφλά» λόγω του ότι υπήρχε σκοτάδι και έντονος καπνός. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες, ώστε να σβήσουν τις εστίες φωτιάς.

Σοβαρό συμβάν πηγαίναμε στα «τυφλά»

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής των Π.Υ. Μαγνησίας Γιώργος Βλότζος και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Νίκος Ιερεμίας, που χαρακτήρισε την πυρκαγιά δύσκολο συμβάν, γιατί στο σημείο υπήρχε μεγάλη καύσιμη ύλη.
Ο κ. Ιερεμίας ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας, όπου υπήρχαν πολλά απορρίμματα και μεγάλη συσσώρευση καύσιμης ύλης. Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής τόνισε ότι στο υπόγειο υπάρχει έντονος καπνός και οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά.
Ο ίδιος είπε ότι εκκενώθηκε η πολυκατοικία από του ενοίκους, διασφαλίστηκε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και γίνεται επιχείρηση στο υπόγειο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνεψε άνθρωπος, γιατί είχαν βγει στα μπαλκόνια και είχαν καθαρό αέρα και έγινε η απομάκρυνσή τους με την κλίμακα.
Οι πυροσβέστες, μετά τη διάσωση των ενοίκων δουλεύουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έχει περιοριστεί στον χώρο του υπογείου, αλλά πήγαιναν στα «τυφλά» καθώς το περιβάλλον είναι άγνωστο, υπάρχουν πολλά αντικείμενα και έντονος καπνός.
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.