Παράνομη και ζημιογόνα η «Σοκολατούπολη» της Πλ.Πανεπιστημίου

Στα δικαστήρια κατά του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ προσέφυγε η ΔΕΘ Helexpo

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε. κατά του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διεκδικώντας το ποσό των 60.000 ευρώ, για την «Σοκολατούπολη» που είχε εγκαταστήσει από την 1/12/2017 έως τις 20/1/2018 στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, αφού ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θεώρησε το ένταλμα πληρωμής που εξέδωσε η υπηρεσία. Ο Επίτροπος αφού έλεγξε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα βρήκε κενά στον φάκελο και επισήμανε αρκετές παρατυπίες που διαπίστωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr δεν είχαν εκδοθεί μια σειρά από άδειες που απαιτούνταν, όπως υπαίθριου εμπορίου, για την πώληση αγαθών κλπ. Ενώ και η εγκατάσταση ως υγειονομικού ενδιαφέροντος φέρεται πως δεν είχε τις απαραίτητες υποδομές για να εξασφαλίσει την νόμιμη άδεια λειτουργίας. Σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε ότι η εταιρία του ήταν υποχρεωμένη να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, από τη στιγμή που τήρησε τους όρους της σύμβασης, ενώ αναφορικά με τις άδειες που επεσήμανε ο Επίτροπος ότι έλειπαν από τον φάκελο, τόνισε ότι αυτό ήταν αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου ο οποίος είχε και την επίβλεψη, αφού ο χώρος είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ προκειμένου να λειτουργήσει η «Σοκολατούπολη»

Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ είχε προσφύγει στην διαδικασία της απευθείας ανάθεσης µε διαπραγµάτευση χωρίς προηγούµενη δηµοσίευση, ως μοναδικό και αποκλειστικό προϊόν, στη ΔΕΘ η οποία θα αναλάμβανε και την εκμετάλλευση του πωλητηρίου σοκολάτας.

Χωρίς σκεπή και πάτωμα η «Σοκολατούπολη»!

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι το «Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας» της HELEXPO θεωρητικά θα ήταν ένα ολοκληρωμένο θεματικό εργαστήριο, φαίνεται ότι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ το νοίκιασε «ξεσκέπαστο», γι’ αυτό το λόγο και αποφάσισε να νοικιάσει τέντα εμβαδού 525 τ.μ. έναντι 7.812 ευρώ. Δυστυχώς όμως δεν ήταν μόνο αυτό που έλειπε από το εργαστήριο, αφού απαιτήθηκε και η ενοίκιαση ξύλινου δαπέδου εμβαδού 525 τ.μ. με επένδυση μοκέτας έναντι 2.728 ευρώ. Το κόστος λειτουργίας του όμως δεν συμπεριλάμβανε ούτε το προσωπικό που θα απασχολούνταν, έτσι ο οργανισμός προχωρά και πάλι με απευθείας ανάθεση στην «πρόσληψη» 10 εμψυχωτών – ηθοποιών που συμμετείχαν στην παρουσίαση μικρών θεατρικών παραστάσεων στο τμήμα της Ζούγκλας, στο τμήμα Καταρράκτη Σοκολάτας και στο τμήμα Εργαστηρίου Σοκολάτα, μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΤΗΧΕΙΟ» με συνολικό κόστος 11.100 ευρώ (με το ΦΠΑ). Η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ όμως γαλαντόμα ως είναι, προμηθεύτηκε με απευθείας ανάθεση (και πάλι) έναντι 4.600 ευρώ, από εταιρία με έδρα τα Φάρσαλα, γλυκίσματα για κεράσματα στο εργοστάσιο Σοκολάτας για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ακόμη 2.000 ευρώ διατέθηκαν για υλικά πληροφόρησης και προβολής και 1.930 ευρώ για την προμήθεια 50.000 εισιτηρίων εισόδου. Παρά τη διαφήμιση όμως και τον…τουρισμό που προσέλκυσε αυτή η ομολογουμένως όμορφη και γιγάντια διοργάνωση, ο οργανισμός μπήκε μέσα…με τα μπούνια, αφού τα έσοδα, σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν ξεπέρασαν τα 28.422 ευρώ, ενώ τα έξοδα ξεπέρασαν τις 90.000 ευρώ! Μάλιστα από τα έσοδα αυτά δεν διευκρινίζεται αν έχουν αφαιρεθεί το 20% ποσοστό το οποίο θα έπρεπε να αποδοθεί στην ΔΕΘ HELEXPO με βάση την σύμβαση που είχε υπογραφεί. Καθόλου άσχημα για μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να διοικεί με όρους αγοράς!

Να σημειώσουμε ότι η αγωγή της ΔΕΘ HELEXPO εναντίον του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα συζητηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με την πλευρά του Δημοτικού Οργανισμού να επιδιώκει συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με τον όρο της παραίτησης του ενάγοντος από τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα.

Α.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.