Παρέμβαση εισαγγελέα για την τραγωδία στην Εύβοια

The day after the extensive floods in the central part of the island of Euboea, Greece following a heavy rain during the night on August 9, 2020. claiming the life of eight people, including an 8-month-old baby. / Επόμενη μέρα μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες στην Εύβοια έπειτα από έντονη βροχόπτωση κατά την διάρκεια της νύχτας, 9 Αυγούστου 2020. Οκτώ άνθρωποι εχουν βρεθεί νεκροί, μεταξύ των οποίων ενα βρέφος 8 μηνών.

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε για την τραγωδία στην Εύβοια, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά οκτώ άτομα από τη φονική κακοκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, διέταξε τη διενέργεια διπλής έρευνας, σε βαθμό κακουργήματος.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας θα διενεργήσει έρευνα σε κακουργηματικό βαθμό για το αδίκημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή», ενώ ο πταισματοδίκης της περιοχής θα διερευνήσει εάν προκύπτουν παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

Μάλιστα, αναμένεται να οριστεί και ειδικός από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα – μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του κ. Προκοπίου, αντεισαγγελέας Χαλκίδας θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, 11 Αυγούστου, στα σημεία των καταστροφών, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να  διενεργηθεί αυτοψία.

in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.