Παρέμβαση εισαγγελέα για το νερό της Αγριάς

Ανέθεσε προκαταρκτική σε πταισματοδίκη

Την παρέμβαση αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το νερό στην Αγριά, με αποτέλεσμα να αναθέσει σε πταισματοδίκη προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται αδικήματα.
Όπως είναι γνωστό η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την διακοπή του συστήματος των κοινόχρηστων βρυσών του πρώην Δήμου Αγριάς, με την αιτιολογία ότι έχει βαρέα Μέταλλα με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες το πηγαίο νερό της περιοχής Ανεμούτσα.
Στις 19.5.21 με νέα ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ απαγόρευσε την χρήση για οικιακή κατανάλωση δηλαδή πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή φαγητού του νερού και του οικιακού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Αγριάς, λόγω υπέρβασης των βαρέων μετάλλων.
Ακόμη στις 12.6.21, η ΔΕΥΑΜΒ απηύθυνε έκκληση στους δημότες της Αγριάς για απόλυτο περιορισμό της χρήσης για τήρηση των κανόνων υγιεινής και αποφυγή τυχαίων διακοπών νερού και βλαβών στο δίκτυο από την είσοδο αέρα.
Με αφορμή τα παραπάνω η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ρύπανσης των υδάτων (αναφορικά με τη ρύπανση του νερού) και για παρακώλυση κοινωφελούς εγκατάστασης (για τις κοινόχρηστες βρύσες), σύμφωνα με το άρθρο 293 του Ποινικού Κώδικα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.