Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον «Βόλος Ν.Π.Σ.»

Αγωγή των Νέων Αθλητών Νίκης κατά ΕΠΣΘ και Βόλος ΝΠΣ
Προσέβαλε τη νομιμότητα της Γ.Σ. της «Πύδνας»- Εξώδικο του Ολυμπιακού Βόλου σε ΓΓΑ – ΕΠΣΘ - ΕΠΟ

Νέα επεισόδια στον δικαστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον του «Βόλος ΝΠΣ» λόγω της προκλητικής και αμφισβητούμενης ως προς τη νομιμότητά της, συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής εκτυλίχθηκαν χθες, καθώς όπως έγινε γνωστό υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης. Ο Εισαγγελέας φέρεται να άσκησε ανακοπή προσβάλλοντας τη νομιμότητα της τελευταίας Γ.Σ. του Σωματείου «Πύδνα Κίτρους» στην οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού και αλλαγή ονόματος, έδρας και σκοπού. Παράλληλα άλλα δύο μέτωπα άνοιξαν από τη μία πλευρά οι Νέοι Αθλητές Νίκης και από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου. Το μεν πρώτο Σωματείο κατέθεσε χθες αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ζητώντας την ακύρωση της εγγραφής του Βόλος ΝΠΣ στην ΕΠΣΘ προβάλλοντας μια σειρά από ισχυρισμούς. Το δε δεύτερο Σωματείο, ο Ολυμπιακός Βόλου απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΣΘ και την ΕΠΟ την οποία μάλιστα κοινοποιεί στον αρμόδιο Αθλητικό Εισαγγελέα ζητώντας επίσης την ακύρωση της εγγραφής του Βόλος ΝΠΣ διότι δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων και συγκεκριμένα αυτή που αφορά στο γήπεδό που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου

Στο κείμενο που περιλαμβάνεται στην εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε ο Ολυμπιακός Βόλου προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΣΘ και την ΕΠΟ την οποία κοινοποιεί παράλληλα στον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, χαρακτηρίζεται παράνομη η συμμετοχή του Βόλος ΝΠΣ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καθώς δεν πληροί όλους τους όρους που αναφέρονται τον Κανονισμό Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Όπως διαπιστώθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, η διοίκηση της ΕΠΣΘ υπό τον πρόεδρο Περικλή Λασκαράκη, έχει σφάλει ως προς τη νομιμότητα της αίτησης εγγραφής του Βόλος ΝΠΣ στην ΕΠΣΘ. Αυτό ισχύει διότι όπως προκύπτει από το άρθρο 12 του ΚΕΠΣ που αναφέρεται στις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλει ένα σωματείο για την εγγραφή του στο μητρώο σωματείων της Ε.Π.Ο, η αίτηση οφείλει να συνοδεύεται, από τα ακόλουθα έγγραφα… μεταξύ των οποίων και (η) τίτλοι ιδιόκτητου γηπέδου ή συμφωνητικό νόμιμα παραχωρηθέντος γηπέδου, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) ετών.
Στην παράγραφο 3 του άρθρου 12 μάλιστα αναφέρεται ρητώς ότι «Ποδοσφαιρικό σωματείο, που δεν εκπληρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, αποκλείεται της εγγραφής του στα μητρώα της ΕΠΟ».
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 179/2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (ΑΔΑ: 63ΝΘΟΚ6Υ-ΘΘ9) με θέμα “Έγκριση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης του ∆ηµοτικού Σταδίου Νεάπολης για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018”, το στάδιο έχει παραχωρηθεί μόνο για μία αγωνιστική περίοδο και όχι για πέντε (5) όπως ορίζει ο ΚΕΠΣ, επομένως θα έπρεπε να αποκλειστεί η εγγραφή του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ στα μητρώα της ΕΠΟ και της τοπικής Ένωσης. Κάτι όμως που δεν έγινε, γεννώντας εύλογα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ.

Αγωγή των Νέων Αθλητών Νίκης κατά Βόλος ΝΠΣ και ΕΠΣΘ

Η αγωγή κατά του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ αλλά και της ΕΠΣΘ που κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου το Σωματείο Νέοι Αθλητές Νίκης, έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε συνδυασμό με τις νομικές ενέργειες του Ολυμπιακού.
Με την αγωγή τους οι Νέοι Αθλητές Νίκης, ζητούν την ακύρωση τριών αποφάσεων. Αρχικά της απόφασης τροποποίησης του καταστατικού του Σωματείου «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΠΥΔΝΑ» όπως αυτή ελήφθη στην από 25/5/2017 Γενική Συνέλευση του Σωματείου, για την μεταφορά επωνυμίας, έδρας και σκοπού και η οποία επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 73/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Κατερίνης. Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΘ με την οποία γίνεται αποδεκτή η αίτηση εγγραφής του Σωματείου ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ στα μητρώα της Ένωσης καθώς και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΘ με την οποία εγκρίθηκε η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης.
Η αγωγή θα κοινοποιηθεί σήμερα στην ΕΠΣΘ και τον ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ όπως ορίζει ο νόμος και όπως προβλέπεται, θα συζητηθεί εντός προθεσμίας 100 ημερών σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με την κατάθεση προτάσεων από τους διαδίκους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τελική απόφαση προσδιορίζεται ότι θα εκδοθεί περί τα μέσα Απριλίου ωστόσο οι διοικούντες των Ν.Α. Νίκης θεωρούν ότι στο μεταξύ ίσως να προκύψουν και άλλες εξελίξεις.

Ανακοπή του εισαγγελέα Κατερίνης στην απόφαση μεταφοράς της “Πύδνας”

Μία σημαντική εξέλιξη βέβαια είναι η ανακοπή που κατέθεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης κατά της απόφασης της Γ.Σ. του «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η ΠΥΔΝΑ» να τροποποιήσει το καταστατικό ως προς την έδρα, το όνομα και τους σκοπούς του Σωματείου, λόγω έλλειψης απαρτίας αλλά και άλλων παρατυπιών στην όλη διαδικασία. Η ανακοπή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης. Ως μάρτυρες στην υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων “Η Πύδνα” και “Βόλος ΝΠΣ” οι οποίοι θα κληθούν να ρίξουν φως στις διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα έχουν γίνει με βάση την ελληνική νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports.gr προκύπτουν και ενδείξεις πλαστογραφίας στα πρακτικά της Γ.Σ., στοιχεία τα οποία θα παραπεμφθούν σε ειδικό γραφολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπογραφές των μελών που υπάρχουν στα πρακτικά είναι όντως των προσώπων που φέρονται να υπογράφουν.

Ένοχη σιωπή από την ΕΠΣΘ
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά την ΕΠΣΘ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση ή ανακοίνωση σε απάντηση των όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα του magnesianews και magnesiasports για την παράτυπη εγγραφή του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ ως μέλους της κάτι που παραπέμπει ίσως σε ένοχη σιωπή.

Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.