Παρέσυρε τουρίστες με το αυτοκίνητο και τους εγκατέλειψε γιατί φοβήθηκε…

Ένας 30χρονος στη Σκιάθο, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών

Αμετάβλητη παρέμεινε η ποινή, όσο και πρωτόδικα, για έναν 30χρονο από τα Ιωάννινα, που κατηγορούνταν για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος, ήταν μεθυσμένος και είχε παρασύρει με το όχημά του ζευγάρι Δανών, που έκαναν διακοπές στην Σκιάθο και τους είχε εγκαταλείψει, διότι φοβήθηκε, όπως είπε ο ίδιος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση την περασμένη Παρασκευή.
Το ατύχημα είχε γίνει στις 20 Αυγούστου 2012 στο νησί της Σκιάθου, όπου έκαναν διακοπές τόσο ο 30χρονος, όσο και το ζευγάρι των Δανών.
Ο Έλληνας, στις 9 περίπου το βράδυ της 20ης Αυγούστου, οδηγούσε το όχημά του σε κατάσταση μέθης, στο δρόμο Κουκουναριών – Σκιάθου, όταν χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον 52χρονο άντρα και την 61χρονη γυναίκα.
Αντί να μείνει, όμως, και να τους βοηθήσει τους εγκατέλειψε, αν και πήγε στην Αστυνομία για να το δηλώσει.
Οι αλλοδαποί, για καλή τους τύχη, τη γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας του νησιού και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύτηκαν. Η γυναίκα είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά από τον άντρα, που έφερε κυρίως εγκαύματα από το σύρσιμό του στο οδόστρωμα.
Οι Δανοί τουρίστες δεν κινήθηκαν κατά του 30χρονου οδηγού, κινήθηκε, όμως, η διαδικασία αυτεπάγγελτα.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, την Παρασκευή, ο κατηγορούμενος ήταν παρών. Παραδέχτηκε την πράξη του, είπε ότι κατάλαβε πως κάτι είχε κάνει, ωστόσο, υποστήριξε πως φοβήθηκε γι΄αυτό εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου, αν και ανέφερε αμέσως το συμβάν στην Αστυνομία.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δεν άλλαξε την πρωτόδικη απόφαση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.