Παρίσταναν έμπορο και τελωνειακό υπάλληλο για πώληση λιπασμάτων!

Καταδικάστηκαν τρεις, για εξαπάτηση Βολιώτη επιχειρηματία

Για εξαπάτηση Βολιώτη επιχειρηματία, στον οποίο επιχείρησαν να πουλήσουν λίπασμα, παίρνοντας προκαταβολή 3.900 €, καταδικάστηκαν δύο Αθηναίοι και ένας Λαρισαίος, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Ο Βολιώτης επιχειρηματίας, στις 10 Νοεμβρίου 2017 έδωσε σε έναν 51χρονο Αθηναίο ποσό 3.900 € ως προκαταβολή, για τη προμήθεια λιπάσματος. Ο δράστης, έπεισε το θύμα ότι μαζί με δύο συνεργούς του 58 και 66 ετών είχαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα λιπάσματος βάρους περίπου 25 τόνων στο Τελωνείο του Βόλου.
Μάλιστα ο δράστης για να γίνει πιστευτός, προσποιήθηκε τον τελωνειακό υπάλληλο και σε συνάντηση του με τον 58χρονο επιχειρηματία σε καφέ στη παραλία του Βόλου, παρουσία και των δύο συνεργών του, πήρε τα χρήματα υποσχόμενος ότι σύντομα θα του παραδώσει το λίπασμα. Στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες αποχώρησαν και μετέβησαν σε τσιπουράδικο, όπου έκαναν τη μοιρασιά των χρημάτων. Σύντομα ζήτησαν από το θύμα και άλλα χρήματα (1.000 €) για το μεταφορικό κόστος, κάτι που παραξένεψε τον επιχειρηματία, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνες. Ο 51χρονος μετά τη σύλληψη του, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και δήλωσε πως προτίθεται να επιστρέψει στον παθόντα το ποσό που προσκόμισε ως παράνομο όφελος. Χθες οι τρεις δράστες δικάστηκαν ερήμην στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.