Πάρκινγκ Φιλελλήνων: Φιάσκο με το καλημέρα σας με το…καφέ του Αχιλλέα!

Μετά από 7 χρόνια διοίκησης από τον Αχ.Μπέο ολοκληρώθηκε και το υπόλοιπο 50% του έργου

Σε ένα υπερμεγέθες φιάσκο κατέληξαν τα σχέδια του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να αλλάξει τη χρήση του δώματος στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί καφετέρια, καταργώντας έτσι πολύτιμες για την πόλη θέσεις, στάθμευσης . Σε δηλώσεις του με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του σταθμού αυτοκινήτων ο Αχιλλέας Μπέος είπε ότι η Δημοτική Αρχή πήρε πίσω προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και τελικά δεν θα γίνει καφετέρια στο δώμα, αποκαλύπτοντας έτσι την απίστευτη τσαπατσουλιά με την οποία αντιμετωπίζει τα δημόσια έργα που πληρώνουν αδρά οι Βολιώτες ο σχεδιασμός των οποίων γίνεται στο πόδι από την Beos & Partners.

Να θυμίσουμε ότι με την υπ΄αριθμόν 853/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε εγκριθεί η αλλαγή της χρήσης του δώματος, με τροποποίηση της οικοδομικής
αδείας, του πάρκινγκ της Φιλελλήνων με την παράλληλη κατάργηση των θέσεων στάθμευσης του τελευταίου ορόφου του δώματος και συνεπώς τη μη κατασκευή της ράμπας ανόδου και καθόδου των αυτοκινήτου και η διαμόρφωση του χώρου του δώματος έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η απόφαση αυτή που ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη της πλειοψηφίας, συνάντησε αρκετές αντιδράσεις, αφού εν μέρει αναιρούνταν η σκοπιμότητα του έργου με την αφαίρεση ενός σημαντικού αριθμού θέσεων στάθμευσης προκειμένου να γίνει ακόμη μία καφετέρια στην πόλη. Η αλλαγή όμως της χρήσης συνάντησε και αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα, για τα οποία αναζητήθηκε τρόπος παράκαμψής τους, με τον Δήμο Βόλου να υποβάλει αίτημα παράκαμψης των όρων δόμησης στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου η πρόσβαση στην καφετέρια που θα δημιουργούνταν να γινόταν από αυτόνομο εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ το οποίο προϋπολογιζόταν αρχικά ότι θα κόστιζε περί τις 225.000 ευρώ! Και αυτός ο σχεδιασμός όμως της Beos & Partners απέτυχε παταγωδώς, αφού δεν κατέστη δυνατόν να εξασφαλιστεί μία τέτοια άδεια παρέκκλισης από το υπουργείο για να γίνει μία καφετέρια, όπως θα ήθελε ο Αχιλλέας Μπέος, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου. Η φαιδρότητα της όλης υπόθεσης λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος όταν καταλήγουμε αποδεικνύεται εν τέλει ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εφαρμόζονται ή καταργούνται κατά το δοκούν, αφού η απόφαση περί κατάργησης των θέσεων στάθμευσης και δημιουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος φαίνεται να είναι ακόμη σε ισχύ, ενώ δεν εφαρμόστηκε ποτέ (σύμφωνα με τον κ. Μπέο) και δεν έχει ληφθεί νέα για την αναίρεσή της!

Διαβάστε παρακάτω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί αρχικά.

“Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας – απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες”

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του πάρκινγκ της Φιλελλήνων ο Αχιλλέας Μπέος δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά όσων, σύμφωνα με τον ίδιο, ασχολούνται με την προσωπική του ζωή, την οποία βέβαια ο ίδιος προβάλει μέσω των ΜΜΕ. Όπως δήλωσε ο κ. Μπέος:

Σημαντική ημέρα η σημερινή, είναι μια απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις της. Είναι και μια απάντηση σε όλους αυτούς απατεώνες που όλο αυτό τον καιρό είχαν ως σημαία το ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ότι λέμε ψέμματα και άλλα τέτοια. Σήμερα το έργο παραδίνεται, είναι εξοφλημένο, με δικούς μας πόρους, χωρίς δάνεια. Είναι ίσως το μοναδικό έργο που εκτελέστηκε έτσι. Στα προηγούμενα έπαιρναν δάνεια και τα άφηναν για να τα αποπληρώνουμε εμείς, όπως τώρα. Αυτοί ήταν.

Ετσι λοιπόν λειτουργεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, ξέρει να διαχειρίζεται και σέβεται τα χρήματα των πολιτών κι τα αξιοποιεί για τις ανάγκες της πόλης, όπως αυτό το κόσμημα, μέσα στο κέντρο της πόλης. Ερχονται κι άλλα έργα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε για την πόλη αυτή.

Το έργο κόστισε περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Τί δεν είπαν για το έργο αυτό! Οτι ανοίγω επάνω μαγαζί. Καταργήθηκε λοιπόν ο χώρος επάνω, αν και ήταν ένας πολύ καλός χώρος για τους πολίτες. Για νη μην λένε λοιπόν τις αηδίες που λένε έγινε κι αυτός χώρος στάθμευσης. Ντροπή τους. Αυτοί δεν κάνουν αντιπολίτευση, δεν προσφέρουν στην πόλη. Επτά χρόνια συμπληρώνουμε και μέχρι τώρα δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ασχολούνται ποια σχέση έχω, που παρκάρισα, που πάω διακοπές, αν βάφω τα μαλλιά μου. Μιλάμε για γελοιότητες. Βέβαια δεν τα βάφω γιατί είμαι καράφλας, έχω κοιλίτσα, ευτυχισμένος είμαι, να ‘μαι καλά.

Το έργο έγινε με λεφτά των δημοτών και άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε σε αυτούς. Αυτές οι αηδίες που βγάζουν κάτι περίεργοι τύποι, σαν κι αυτόν τον Πολυχρόνη Παπαδούλη, πως τον λένε, ούτε που ξέρω πως, Εμείς δεν το κάναμε το έργο για να οικονομήσουμε. Δεν είναι δουλειά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Εμείς εργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών. Αρα εμείς προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το δώσουμε στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Και όχι με πέντε ή δέκα ευρώ την ώρα, όπως ήθελε ο καθένας από την αντιπολίτευση. Εμείς αποφασίζουμε και γι αυτό θα κριθούμε από τον κόσμο. Η απόφασή μας, λοιπόν, είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αυτή είναι η πολιτική. Αμα τους αρέσει.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό ο κ. Μπέος ανέφερε ότι στην περίοδο των γιορτών θα παραδοθεί το έργο της ανάπλασης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου, που κι αυτό έγινε με πόρους του Δήμου, ακολουθούν οι δύο κυκλικοί κόμβοι σε Γορίτσα και Νέα Ιωνία, η ανάπλαση και αναβάθμιση του πάρκου Βαλαχή στη Νέα Ιωνία και το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο της Αργούς. Με αυτά τα έργα οι πολιτικοί απατεώνες τελειώνουν, ας μην ξανασχοληθούν αφού η πόλη του Βόλου τους απέβαλε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.