«Αθάνατος» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αποχαιρετώντας τον Βασίλη Μάγγο

Κοσμοσυρροή στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, διακοπή της κυκλοφορίας

Πολλές εκατοντάδες κόσμου, η οικογένειά του, φίλοι του, και δημόσια πρόσωπα είπαν σήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον 26χρονο Βασίλη Μάγγο, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Βόλο.
Η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος που συνέρρεε ακόμη και μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, τόσο φίλων και συναγωνιστών του, όσο και οργανωμένων οπαδών της Νίκης, που υπήρξε μέλος, εκπροσώπων μικρών κομμάτων, συλλογικοτήτων και ανθρώπων που ένιωσαν την ανάγκη να πουν το τελευταίο αντίο στον 26χρονο.

Ο κόσμος έφτασε στην εκκλησία από νωρίς και συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο, ενώ εντός του Ιερού Ναού βρισκόταν μόνο το στενό οικογενειακό περιβάλλον.

«Ας μη νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα»
Μετά το τέλος της τελετής και αφού οι στενοί συγγενείς του μίλησαν και απήγγειλαν στίχους που είχε γράψει συγγενικό του πρόσωπο, για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 26χρονο, οι γονείς και η αδελφή του κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μια φωτογραφία του Βασίλη και με δημοσιεύματα εφημερίδας που είχε φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό του πριν ένα μήνα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο πατέρας του είχε καλύψει το πρόσωπο με μια φωτογραφία του παιδιού του που έγραφε ότι είχε γράψει ο γιός του «Ας μη νικήσουμε θα πολεμάμε πάντα» και η μητέρα και η αδελφή του φωτογραφίες δημοσιεύματος σε ζωνάρι συγκεκριμένης εφημερίδας που έδειχναν τον νεαρό πεσμένο, να τον χτυπούν αστυνομικοί έξω από τα Δικαστήρια, με τίτλο του ρεπορτάζ «δεν μπορώ να πάρω ανάσα».

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην καταγράψουν οι δημοσιογράφοι το συγκεκριμένο πλάνο, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Αθάνατος» και αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον 26χρονο.
Επίσης μέλη της επιτροπής πολιτών πήγαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία της εξουσίας», «Και ας μη νικήσομε θα πολεμάμε πάντα».

Στην εξόδιο ακολουθία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Ντούρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μικρών κομμάτων, συλλογικοτήτων και αθλητικών σωματείων, όπως και μέλη της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας και πολλοί άλλοι.

Διακοπή της κυκλοφορίας
Λόγω της μεγάλης κίνησης και της έλλειψης χώρου στάθμευσης στην εκκλησία, που βρίσκεται πάνω από το λόγο Επισκοπής και πριν τον Προφήτη Ηλία και των σταθμευμένων αυτοκινήτων, εγκλωβίστηκαν στο ρεύμα ανόδου προς Πήλιο πολλές δεκάδες αυτοκίνητα, που έμειναν ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της τελετής.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα να γίνει παρέμβαση της Τροχαίας στις Αηδονοφωλιές και να απαγορεύει την άνοδο των αυτοκινήτων πάνω από την Ανακασιά, για να μην επιδεινωθεί το μποτιλιάρισμα και μέχρι να αδειάσει ο δρόμος, κάτι που έγινε αρκετή ώρα μετά την κηδεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.