Πασχαλινό «δώρο» στη μισθώτρια του «Αχίλλειου»

Ο Δήμος Βόλου της διέγραψε οφειλή 13.300 ευρώ!

Σοβαρά ερωτήματα, ως προς τη νομιμότητά της, προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Βόλου, να διαγράψει οφειλή ύψους 13.300 ευρώ στη μισθώτρια του «Αχίλλειου». Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την προηγούμενη Δευτέρα 22 Απριλίου (ΑΔΑ: 6Κ20Ω96-ΤΞ1) όπου μεταξύ άλλων οφειλών που διαγράφηκαν με ποικίλες αιτιολογίες, ήταν και η συγκεκριμένη που αφορούσε στην κα Άννα – Σοφία Γιουρτ. Όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της τον περασμένο Μάρτιο η «Μαγνησία» η κα Γιούρτ είναι σύζυγος του υποψηφίου του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές του 2014, Κυριάκου Ματθαιόπουλου και η οποία εμφανίστηκε ως η μοναδική ενδιαφερόμενη για το εν λόγω ακίνητο, μετά από δύο άγονες διαδικασίες, σε δημοπρασία που έκανε ο Δήμος Βόλου τον Σεπτέμβριο του 2018 προσφέροντας ως ετήσιο μίσθωμα 16.000 ευρώ τη στιγμή που η στιγμή εκκίνησης ήταν 30.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί ωστόσο το «πάγωμα» μιας άλλης διαδικασίας την οποία μπλόκαρε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, θέτοντας ζήτημα ηθικής τάξεως! Τι είχε συμβεί; Στη δημοπρασία του Ιουλίου είχε προσφερθεί μίσθωμα 21.000 ευρώ από επιχειρηματία που διατηρεί καφετέρια στην παραλία, ωστόσο δεν κατακυρώθηκε σε αυτόν, ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου, αλλά εμφανίστηκε λίγο καιρό αργότερα ο κ. Ματθαιόπουλος (υποψήφιος με τον κ. Μπέο) προσφέροντας 1.000 ευρώ περισσότερα, δίνοντας τη δυνατότητα στον κ. Μπέο να προφασιστεί ασυμβίβαστο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποσύροντας το θέμα. Λίγους μήνες αργότερα όμως δεν διατύπωσε καμία ένσταση όταν το ακίνητο κατέληξε στη σύζυγο του υποψηφίου του. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Παρά το γεγονός ότι εκμισθώθηκε όμως, το κατάστημα παρέμενε κλειστό για πολλούς μήνες, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Αυτό που προκύπτει βέβαια από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής είναι ότι η μισθώτρια δεν πλήρωνε το ενοίκιο, με αποτέλεσμα να της βεβαιωθούν με τον υπ’ αριθμόν 5076 χρηματικό κατάλογο, οφειλές ύψους 13.300 ευρώ. Η αιτιολογία βάσει της οποίας αποφασίστηκε η διαγραφή της οφειλής είναι ότι έγινε «Λανθασμένη καταχώρηση ως προς την φορολογητέα ύλη (Μίσθωμα ακινήτου)» χωρίς να διευκρινίζεται ποιο ακριβώς είναι το λάθος, κάτι για το οποίο θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι ήδη υπήρχαν σκιές ως προς τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε το «Αχίλλειο» στα χέρια της συγκεκριμένης επιχειρηματία. Με βάση το συμφωνηθέν τίμημα η κα Γιούρτ υπολογίζεται πως θα έπρεπε να έχει καταβάλει μισθώματα ύψους 8.000 ευρώ για τους μήνες από Οκτώβριο 2018 έως Μάρτιο 2019.

Η οικογένεια Ματθαιόπουλου φαίνεται πάντως να αντιμετωπίζεται ευμενώς από την Δημοτική Αρχή Βόλου, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που διαγράφονται οφειλές της. Το ίδιο συνέβη και με τον γιο της κας Γιουρτ, ο οποίος έχει μισθώσει το κυλικείο στο εκθεσιακό κέντρο Βόλου με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να το διαγράφει ενοίκια 6 μηνών συνολικού ύψους 1600 ευρώ, λόγω μη προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Η παραπάνω υπόθεση με το «Αχίλλειο» δεν είναι σαφώς η μοναδική περίπτωση που εγείρει σοβαρά ερωτήματα περί νομιμότητας αλλά και ίσης μεταχείρισης επιχειρηματιών με οφειλές προς τον Δήμο Βόλου και τα Νομικά του Πρόσωπα, αφού η περίπτωση του επιχειρηματία που μίσθωνε κυλικείο σε αθλητική εγκατάσταση του Βόλου και στον οποίο χαρίστηκαν οφειλές ύψους 30.000 ευρώ, έχει αφήσει πλήρως εκτεθειμένη τη Δημοτική Αρχή Βόλου, η οποία αποφεύγει μήνες τώρα να απαντήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.