Παύλος Πάνος: Να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη ο δήμαρχος, για χαρακτηρισμούς κατά του Γηροκομείου

Εστάλη εξώδικο με απόφαση της Διοίκησης σε βάρος του

Με εξώδικο που αναμένονταν να κατατεθεί χθες, απάντησε η Διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου στον δήμαρχο Αχ. Μπέο που σε τηλεοπτική εκπομπή, φέρεται να χαρακτήρισε το ίδρυμα «κολαστήριο» και έκανε και άλλα συκοφαντικά σχόλια.
Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Παύλος Πάνος πρόεδρος του ιδρύματος Γηροκομείο Βόλου, είπε, ότι μετά τους χαρακτηρισμούς που έκανε κατά του ιδρύματος ο δήμαρχος σε τηλεοπτική εκπομπή και αναρτήθηκαν κάποιοι και στο διαδίκτυο, «θα αναγκαστεί να τα πάρει πίσω με εξώδικη πρόσκληση που φεύγει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».
Υπέρογκες χρεώσεις στο νερό!
Ο ίδιος είπε ότι η συγνώμη, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος και είναι ντροπή να μιλάει για ένα ίδρυμα που δίνει ψωμί σε 55 ανθρώπους και φιλοξενεί 120 ηλικιωμένους «γιατί στα πέντε χρόνια, ο Δήμος δεν ήρθε ούτε για να ξεχιονίσει μια φορά και παίρναμε φίλους και γνωστούς ιδιώτες, ενώ με εντολή του, μας χρεώνουν με υπέρογκους λογαριασμούς το νερό».
Ο Παύλος Πάνος κάλεσε τη Δικαιοσύνη να κάνει έλεγχο για να δει αν όλα γίνονται σωστά και είπε ότι αν έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις έγιναν υπέρ του ιδρύματος και όχι υπέρ της τσέπης της Διοίκησης. Ο ίδιος είπε ότι γίνονται μεγάλες δωρεές στο Γηροκομείο, ο κ. Τσιμάς θα ανακαινίσει μια πτέρυγα και όλα αυτά δεν γίνονται με ψέματα και συκοφαντίες.
Ο δήμαρχος αποκάλεσε το Γηροκομείο κολαστήριο και το ίδρυμα όχι μόνο δεν είναι κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένας μικρός παράδεισος για τους ηλικιωμένους που ζουν τα τελευταία τους χρόνια σ’ αυτό το ίδρυμα, τόνισε ο κ. Πάνος.
Ίδρυμα «καθρέφτης»

Το Γηροκομείο είναι ίδρυμα «καθρέφτης» για την κοινωνία μας και για όλη την Ελλάδα, είναι πρότυπο ίδρυμα για όλη τη χώρα, που διαθέτει πιστοποίηση iso, αδειοδότηση, τηρούνται οι διαδικασίες, δήλωσε ο πρόεδρος.
«Είναι ένα Γηροκομείο που μην ξεχνάμε ότι έκλεινε πριν 5 χρόνια, που σταθήκαμε δίπλα εγώ και η προηγούμενη Διοίκηση, όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Να ανακαινίσουμε τα κτίρια, να συμμαζέψουμε την περιουσία, να βάλουμε και άλλους ηλικιωμένους, που από 60 έφτασαν στους 130, φτιάξαμε 32 ακίνητα που νοικιάστηκαν και από 96.100 € φτάσαμε στις 250.000 € έσοδα», δήλωσε ο Παύλος Πάνος.
Ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε ότι προφανώς το Ίδρυμα δεν είχε καμία βοήθεια ποτέ από τον κ. Μπέο και γυρίζοντας πέντε χρόνια πίσω, τόνισε ότι με τη συναυλία Ρέμου, όχι μόνο δεν είχε βοήθεια από το Δήμο, αλλά πήρε βοήθεια γενικότερα από την πόλη 5.800 € και έχασε τελικά από την Εφορία το ποσό του ΦΠΑ (7.000 €) συν 1.000 € που πλήρωσε πρόστιμο.
Δεκάδες εκδηλώσεις
«Μετά από πέντε χρόνια ο κ. Μπέος, θυμήθηκε να ξαναπιάσει στο στόμα του το Γηροκομείο;», διερωτήθηκε ο κ. Πάνος, που πρόσθεσε ότι το Γηροκομείο είναι εκεί και τα πέντε χρόνια που είναι δήμαρχος, μέχρι σήμερα έχει κάνει 144 εκδηλώσεις, σχεδόν καθημερινά το επισκέπτονται και το στηρίζουν φορείς και σχολεία και οι ηλικιωμένοι περνούν υπέροχα.
Ο ίδιος διερωτήθηκε πότε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της πόλης συμπεριλήφθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου ή στα χρήματα που δίνει σε ιδρύματα, φορείς και σωματεία. «Τι να μας πει λοιπόν, επειδή προσπάθησε να πάρει τις εκλογές στο Γηροκομείο, έρχεται ,και μας κουνάει το δάχτυλο, ότι δεν το κάνουμε καλά»;
Άφησε αιχμές ότι πέντε χρόνια πριν αναλάβει, είχε πουληθεί ακίνητη περιουσία 3 εκ. €, ενώ στα πέντε χρόνια που ο ίδιος είναι επικεφαλής πουλήθηκε περιουσία 180.000 € και πήρε πίσω περιουσία 2 εκ. € και διερωτήθηκε αν αυτό ήταν κακοδιαχείριση ή αν οι προηγούμενοι έκαναν real estate…
Ο πρόεδρος είπε, ότι ενώ έχει απογοητευτεί από την κατάσταση και σκέφτεται να τα παρατήσει, το Φιλανθρωπικό Σωματείο και η Διοίκηση του λένε ότι είναι μαζί του και να μην αφήσει τον δήμαρχο να κάνει κακό στο Γηροκομείο.

Οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά
Για τους εργαζόμενους στους οποίους οφειλόταν 500.000 € όταν ανέλαβε, ο πρόεδρος είπε ότι χρηματοδότησε και ο ίδιος την κατάσταση αυτή, γιατί είχε δεσμευτεί απέναντί τους, ενώ σήμερα πληρώνονται κανονικότατα κάθε μήνα, ενώ από τα παλιά χρέη, τους οφείλονται 230.000 €.
Επίσης τόνισε ότι ξεχρεώθηκε η Εφορία στην οποία το ίδρυμα όφειλε 700.000 € και από 1.700.000 € οφειλές στο ΙΚΑ, σήμερα οφείλει 1 εκ. €. «Όλα αυτά τα βλέπει ο κόσμος και η κοινωνία κάθε έξι μήνες που δίνουμε οικονομικά στοιχεία», δήλωσε ο Παύλος Πάνος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.