Παύλος Πάνος: Στο αρχείο οι καταγγελίες Μπέου – Σπέρνει τη διχόνοια αντί να αγκαλιάσει το Γηροκομείο

Έκκληση στα μέλη του ΔΣ και στην κοινωνία να στηρίξουν το έργο του Ιδρύματος

Στο …κάδρο είχε βάλει  ο Αχ.Μπέος τον πρόεδρο του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου κ. Παύλο Πάνο εδώ και χρόνια, γιατί κατήγγειλε παρατυπίες σε συναυλία στήριξης του Ιδρύματος, μια συναυλία που διοργάνωσε ο δήμαρχος Βόλου. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο κ. Παύλος Πάνος, ανέφερε πως οι εν λόγω καταγγελίες έχουν μπει στο αρχείο, όμως ο Αχ. Μπέος συνεχίζει με κάθε τρόπο να σπέρνει τη διχόνοια, αντί να αγκαλιάσει το Γηροκομείο, το οποίο φιλοξενεί ηλικιωμένους συμπολίτες, με πολλούς από αυτούς να είναι άποροι. Τόνισε πως εξαιτίας των καταγγελιών του για υπεράριθμους, δεν μπορούν να βρουν καταφύγιο 25 άνθρωποι και αναμένουν σε λίστα αναμονής, ενώ τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους…

Ανοσία στο 95% για τους ηλικιωμένους- Μόλις 5 από τους 55 εργαζομένους εμβολιάστηκαν

Ανοσία που φτάνει το 95% έχουν αποκτήσει οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου, οι οποίοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, όμως η εικόνα στους εργαζομένους του Ιδρύματος είναι άκρως απογοητευτική, μιας και σύμφωνα με τον κ. Παύλο Πάνο από τους 55 μόνο οι πέντε εμβολιάστηκαν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον ακόμη πέντε εργαζόμενοι.

«Τη προηγούμενη εβδομάδα κάναμε τεστ ανοσίας και είμαστε 95% στην ανοσία στους ηλικιωμένους, αλλά δεν ισχύει το ίδιο στο προσωπικό. Προσπαθήσαμε να παροτρύνουμε ι το προσωπικό γιατί από τα 55 άτομα, εμβολιάστηκαν στην πρώτη φάση μόνο πέντε, ενώ άλλοι πέντε εργαζόμενοι δήλωσαν τώρα επιθυμία να εμβολιαστούν και γίνονται ενέργειες ώστε  να εμβολιαστούν άμεσα. Οι εργαζόμενοι είχαν φόβους, αντιρρήσεις και από το κράτος δυστυχώς δεν υπήρχε οδηγία, όπως θα έπρεπε ώστε να απαιτείται ο εμβολιασμός σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Κάναμε και μια ενημερωτική ημερίδα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου τον κ. Τσάμη, αλλά  δεν μπορέσαμε να πείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος.

Μάλιστα αυτή η αρνητική στάση του προσωπικού επιφέρει διάφορα προβλήματα και οικονομικής φύσης στο Ίδρυμα, καθώς συνεχίζεται η φύλαξη των κτηρίων και τα αυστηρά μέτρα, δεν υπάρχει έστω και μερική απελευθέρωση των ηλικιωμένων και όλα τα μέτρα εξακολουθούν και τηρούνται στο έπακρο.

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του Διευθυντή- Υπαίτιος για εμβολιασμούς εκτός λίστας

Πριν από λίγο καιρό, το Γηροκομείο Βόλου βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας καθώς υπήρξαν καταγγελίες για εμβολιασμό ατόμων, εκτός της λίστας των απαραίτητων.

«Εμείς δεν διστάσαμε να πούμε την αλήθεια. Καλώς υπήρχαν οι αντιδράσεις και καλώς υπήρχαν οι καταγγελίες. Δυστυχώς μετά τις δύο λίστες εμβολιασμού υπήρχε και μία τρίτη λίστα χωρίς να ενημερωθούμε, η οποία «βάφτιζε» δύο ανθρώπους που δεν ήταν να εισαχθούν κι ακόμη μέλος του φιλανθρωπικού σωματείου ως εργαζόμενους του γηροκομείου. Η τρίτη λίστα έγινε από τον διευθυντή, δεν είχε κοινοποιηθεί σε κανένα από τα μέλη και δεν έγινε με την έγκρισή μας. Αυτή η λίστα φτιάχτηκε για να παραπλανήσει το σύστημα, γιατί δεν άφηνε το σύστημα να εμβολιαστούν οι συγκεκριμένοι», εξήγησε ο κ. Πάνος μετά το σάλο που επικράτησε.

Ο πρόεδρος του ΔΣ επεσήμανε ότι καλώς έγινε η καταγγελία, μιας και αυτή η πράξη ήταν παράνομη και παράτυπη γι’ αυτό και η σύμβαση του Διευθυντή δεν ανανεώθηκε στις 31 Μαρτίου, όταν κι έληγε με τον κ. Πάνο να κάνει λόγο και για άλλα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν με τον Διευθυντή, του οποίου όμως είχε δοθεί περίοδος χάριτος.

Η θέση του Διευθυντή του Γηροκομείου Βόλου φαίνεται πως είναι «ηλεκτρική καρέκλα» μιας και δεκάδες είναι αυτοί, που κάθισαν αλλά στο τέλος… κόπηκαν.

«Είναι ο τρίτος που φεύγει και θα φύγουν άλλοι 30 αν χρειαστεί,  ώστε να βρεθεί ένας άνθρωπος υπεύθυνος και σοβαρός, να έχει τα προσόντα , γιατί η προηγούμενη περίπτωση δεν είχε καν τα πτυχία και να μπορέσει να αναλάβει τη θέση και να αποδείξει στο ΔΣ, που είμαστε εθελοντές , ότι μπορεί να τα καταφέρει και να αναλάβει για χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος.

Πως να υπάρχει ηρεμία στο Γηροκομείο όταν ο Δήμαρχος κάνει καταγγελίες και σπέρνει τη διχόνοια;

Μιλώντας για την πορεία του στο Γηροκομείο Βόλου, ο κ. Πάνος ανέφερε ότι πριν αναλάβει εκείνος, επτά χρόνια πριν, το Γηροκομείο έκλεινε και ψάχνανε να δούμε που θα μεταφέρουν τους ηλικιωμένους, ενώ το προσωπικό έκανε επίσχεση εργασίας Τα χρέη ήταν τεράστια και η εικόνα τραγική. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια η διοίκηση κατάφερε να ξεπληρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ στην εφορία, να μειώσει σε 500.000 ευρώ από 2εκ ευρώ τα χρέη στο ΙΚΑ, να ξεπληρώσει τα δεδουλευμένα εργαζομένων, με το υπόλοιπο από 491.000 ευρώ, πλέον να είναι 50.000.

Κατάφερε και μείωσε το χρέος προς τους προμηθευτές από 100.000 ευρώ σε 15.800 ευρώ, στη ΔΕΗ σε 25.000 από 80.000 ευρώ, στη ΔΕΥΑΜΒ πλέον χρωστάει 15.000 από 38.000 ευρώ, ενώ σε δάνειο 400.000 ευρώ έχει αποπληρωθεί σχεδόν το μισό και πλέον ποσό.

Όμως η λέξη ηρεμία στο Γηροκομείο Βόλου είναι σπάνια, μιας και δέχεται και βολές από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος χαρακτηρίζει «φρούτο» τον κ. Πάνο κα προχωρά σε καταγγελίες σε διάφορους φορείς από την πολεοδομία μέχρι την αρχή διαφάνειας για υπεράριθμους τροφίμους.

«Δεν είχαμε πακτωμένους ανθρώπους. Εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους, τους ανακαινίσαμε, βγάλαμε άδειες στα κτήρια και είχαμε τους ανθρώπους αξιοπρεπείς για να περάσουν τον τελευταίο καιρό της ζωής τους. Υπάρχει ακόμη σε εξέλιξη η καταγγελία του Δημάρχου στην πολεοδομία για παράνομες πεζούλες, κιόσκι και κουφώματα. Τον καλώ να ανακαλέσει την καταγγελία του. Δεν τα έχω φτιάξει εγώ αυτά, εγώ τα βρήκα», σημειώνει ο κ. Πάνος, ο οποίος έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει πως δύο φορές ο Αχ. Μπέος έχει προχωρήσει σε καταγγελίες και υπογράφει ως Δήμαρχος Βόλου.

«Καταγγέλλει το Γηροκομείο στην Αρχή Διαφάνειας για υπεράριθμα. Έχει κάπου αλλού , άλλη δομή να μπει ο κόσμος; Να έρθει ο δήμαρχος να πάρει 15 περιστατικά άπορα σήμερα και να βάλουμε 15 περιστατικά που έχουν σύνταξη ώστε να είναι βιώσιμο το ίδρυμα. Δεν κλέβουμε τη δουλειά από κανένα, άπορους ανθρώπους έχουμε. Είχαμε 25 υπεράριθμα και και σήμερα είμαστε ακριβώς την άδειά μας. Το χειρότερο είναι πως θα πρέπει να μειώσουμε και αριθμό εργαζομένων να μην ανανεωθούν τουλάχιστον πέντε συμβάσεις για να είναι βιώσιμο το ίδρυμα για να μην υπάρχει κανένας υπεράριθμος. Υπάρχουν 25 αναμονές και δεν μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές και δεν έχουμε έσοδα και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Ας βρει λοιπόν δομή για τα 15 άπορα περιστατικά», υπογράμμισε ο κ. Πάνος, τονίζοντας πως ο Δήμαρχος σπέρνει τη διχόνοια, ενώ ουσιαστικά το Γηροκομείο προσφέρει στους πολίτες του Βόλου, την πόλη που εκπροσωπεί ο Αχ. Μπέος.

Μάλιστα, ο κ. Πάνος σημειώνει πως με τα όσα γίνονται οι άνθρωποι που βρίσκονται στο ΔΣ του Γηροκομείου και του Φιλανθρωπικού «θα φτάσουν σε σημείο να απομακρυνθούν από την κοινωνική προσφορά αηδιασμένοι από όλο αυτό. Ντροπή τους. Τον έχω καλέσει,- τον Αχ. Μπέο-  εάν σου φταίει κάτι, πες το μας,  μην το πολεμάς, δεν βγάζεις κάτι πολεμώντας το Γηροκομείο,  που περιθάλπει στους δικούς σου πολίτες».

Στο αρχείο οι καταγγελίες για την περιβόητη συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο

Οι «κόντρες» του Δημάρχου ξεκίνησαν από την περιβόητη συναυλία του Αντώνη Ρέμου για τη στήριξη του Γηροκομείου και τις καταγγελίες για παρατυπίες από τον Παύλο Πάνο.

« Κι αυτό το ζήτημα έκλεισε χωρίς πολλές παρεκτροπές και προβλήματα. Πλήρωσα προσωπικά την διαμονή των καλλιτεχνών, τη διατροφή τους κτλ.. Όχι το ίδρυμα, προσωπικά πλήρωσα κι από τότε μια κόντρα κρατάει. Το γηροκομείο είναι της πόλης, των ανήμπορων ανθρώπων. Κάθονται και σπέρνουν τη διχόνοια; Ως πότε οι κυρίες από το φιλανθρωπικό θα κάθονται να απολογούνται;», είπε ο κ. Πάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και ο Εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση καταγγελιών του κ. Μπεου, ενώ και το ΣΔΟΕ Λάρισας έχει βγάλει διαπιστωτικό πόρισμα, ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Ο κ. Πάνος έχει καταθέσεις μηνύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς όλους, ζητώντας να αποκατασταθεί το πρόσωπό του και το ΔΣ αλλά και το Φιλανθρωπικό Σωματείο, ενώ έκανε έκκληση και στα μέλη του ΔΣ να έρθουν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται στο Γηροκομείο, μια προσπάθεια που έχει μοναδικό σκοπό τους ηλικιωμένους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.