Πέθανε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής Κώστας Πρίντζος

Άνθρωπος με πολιτική σκέψη και ευθυκρισία, προσέφερε στην Μαγνησία

Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Πρίντζος άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο Κ. Πρίντζος εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1977 και συνέχισε ως το 1989, όταν αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στο κόμμα της ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου. Πλούσια η πολιτική δραστηριότητα του Κώστα Πρίντζου από την περίοδο της ΕΡΕ ενώ υπήρξε από τα πρώτα στελέχη της νεολαίας της. Άνθρωπος με πολιτική σκέψη και ευθυκρισία οι συνάδελφοι βουλευτές του είχαν δώσει το όνομα “Σουσλόφ”.

Ο Κώστας Πρίντζος, αδελφός του προέδρου της ΕΒΟΛ, Νικήτα Πρίντζου, γεννήθηκε το 1940 στο Αερινό και σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος σκοτώθηκε υπηρετώντας στον Ελληνικό στρατό.

Από νεαρή ηλικία, εντάχθηκε στο κόμμα της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υπήρξε από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας της ΕΡΕΝ. Υπηρέτησε το κόμμα και στο γραφείο του επίσης βουλευτή Μαγνησίας, Αθαν. Φροντιστή, σπουδάζοντας συγχρόνως στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ως ιατρός ακτινολόγος υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Βόλου, στον Ερυθρό Σταυρό, στο ιατρεία Νέας Αγχιάλου και το 1977 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας, προσφέροντας πάρα πολλά με την δραστηριότητα του στον λαό της Μαγνησίας έως το 1989, ενώ υπήρξε από το 1981 εκδότης της καθημερινής εφημερίδας “Ενημέρωση”.

Αφήνει πίσω την γυναίκα του Ελένη και δύο κόρες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 12 μ.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Συλλυπητήρια Χρ. Μπουκώρου
για τον θάνατο του Κ. Πρίντζου
«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Πρίντζου», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ. Χρήστος Μπουκώρος. Όπως τονίζει, «ο εκλιπών υπήρξε ένας άνδρας υψηλού πολιτικού αναστήματος, βαθύς γνώστης της πολιτικής και της ιστορίας, ολοκληρωμένος επιστήμονας, ευρυμαθής και φλογερός πατριώτης. Η απώλεια του Κώστα Πρίντζου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό διότι, εκτός από σωστός οικογενειάρχης, υπήρξε αταλάντευτα προσηλωμένος στο δημόσιο συμφέρον και στην προκοπή της Μαγνησίας και της Ελλάδος.
Η πολιτική ζωή της Ελλάδος έχασε σήμερα έναν ασυμβίβαστο μαχητή, έναν έντιμο πολιτικό, έναν δεινό ρήτορα. Η αίσθηση του μέτρου, ο βαθύς ιδεαλισμός, η αδιαπραγμάτευτη σοβαρότητα, η προσήλωση στη λογική σε συνδυασμό με την ουσιαστική θεωρητική του σκέψη, η αφοσίωσή του στα διαχρονικά ιδανικά που τόσο απουσιάζουν στις μέρες μας από τη δημόσια ζωή, υπήρξαν δομικά χαρακτηριστικά της πολιτικής διαδρομής του Κώστα Πρίντζου.
Συμπάσχω με απέραντη θλίψη στην απώλειά του και απευθύνω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του, στον αδελφό του Νικήτα, σε όλους τους οικείους του και στους χιλιάδες πολιτικούς φίλους του, που πίστευαν διαχρονικά στην αξία του. Αιωνία η μνήμη του».

Δημ. Νταόπουλος: Ο Κ. Πρίντζος
σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου
«Ο Κώστας Πρίντζος ήταν ο πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τόπου μας, υπήρξε ένας πολιτικός οξυδερκής, οραματιστής και ευρυμαθής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του Κ. Πρίντζου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δημοσθένης Νταόπουλος.
Όπως τονίζει, «ανιδιοτελής με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, προσπάθησε να την οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό, κόντρα σε λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα. Toν διέκριναν σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη.
Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της φιλελεύθερης παράταξης. Από το 1964 ήταν επικεφαλής στην νεολαία της ΕΡΕ. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1977, δεύτερη φορά το 1981 ως πρώτος βουλευτής του νομού Μαγνησίας και το 1985 πάλι πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία. Υπηρέτησε την αλήθεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Π. Σκοτινιώτης: “Ύστατο χαίρε”
στον πρώην βουλευτή Κ. Πρίντζο
Σε μήνυμά του για την απώλεια του Κ. Πρίντζου, ο Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέρει, : «Με ανείπωτη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Κώστα Πρίντζο. Έναν πολιτικό μεγάλου διαμετρήματος, με όραμα, σπάνια ευρυμάθεια, σθένος, ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες, που υπηρέτησε τη Μαγνησία και το Κοινοβούλιο αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη και ισχυρό αποτύπωμα. Και ένα καλό φίλο, που οι πολιτικές μας διαφορές δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή σχέση που είχαμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Καλό σου ταξίδι, Κώστα. Στην αγαπημένη σου σύζυγο, στα παιδιά σου, στον Νικήτα, σε όλους τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους σου που πίστεψαν σε σένα, θερμά συλλυπητήρια».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην βουλευτή και αδερφού του Προέδρου του «ΑΣ ΒΟΛΟΥ», Κ. Πρίντζου, ο οποίος με το ήθος, την εργατικότητα και την εντιμότητά του προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία, συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και αποφάσισε ομόφωνα: Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του. Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.